Våre skiturer og vinterkurs

Drømmer du om frisk fjelluft, kuldegrader og snødekte fjell? Vi har mange flotte skiturer på turprogrammet for vinteren 2024. Her finner du alt fra arktiske eventyr på Svalbard til ukeslange turer over Hardangervidda og Finnmarksvidda. Planlegg en vintertur nå, så har du noe å se frem i mot når høstkveldene blir mørke og lange!

Vinterkursene våre er spesielt utviklet for deg som ønsker å lære mer om vinterfriluftsliv. I løpet av en langhelg garanterer vi deg et innholdsrikt og lærerikt kurs hvor vi går fra teori til praksis slik at du får en solid innføring i gode rutiner, tips og triks som gjør vinterfriluftslivet både tryggere, morsommere og mer komfortabelt. Dette er kurset for deg som drømmer om lange skiturer eller ekspedisjon.


VINTERKURS PÅ FINSE

Drømmer du om lange vinterturer eller ekspedisjoner, men føler du trenger mer kunnskap og trening før du legger ut på langtur? Bli med oss på vinterkurs til Finse og lær av erfarne instruktører. På dette kurset lærer vi bort «alle triksene i boka» pluss noen til. Kurset er beregnet for deg som er nybegynner eller som vil lære mer om vinterfriluftsliv, og målet vårt er at du etter fire dager på vinterkurs skal ha lært det meste for å kunne planlegge og legge ut på en ukestur i norsk vinterfjell. Vi går på ski med pulk, og underveis på turen er vi innom temaer som orientering (kart og kompass), teltrutiner, fyring med primus og mye mye mer. Vi skal gjøre akkurat det samme som når vi er på lengre ekspedisjoner, enten vi går over Hardangervidda eller krysser Grønland.

DATO: 15.-18 FEBRUAR og 29.-03.MARS 2024 | PRIS: 6.990,- | LES MER OM KURSET HER

VINTERKURS PÅ RØROS

Vil du på tur og lære noe samtidig? Vinterkurset er ene og alene konsentrert om do’s and dont’s i vinterfriluftslivet. Kurset går fra teori til praksis, og du vil få en solid innføring i gode rutiner som gjør turen trygg og opplevelsen komfortabel. Et solid utgangspunkt for alle som drømmer a legge ut på lengre skiturer eller ekspedisjoner. Vi skal gjøre akkurat det samme som når vi er på lengre ekspedisjoner, enten vi går over Hardangervidda eller krysser Grønland.

DATO: 22.-25 FEBRUAR 2024 | PRIS: 6.990,- | LES MER OM KURSET HER

SVALBARD PÅ SKI – Turnyhet!

En skitur på Svalbard vil gi deg minner for livet! Vi ønsker å ta deg med på en alternativ «Svalbard på tvers»-tur, en tur hvor vi skal krysse en del av Spitsbergen hvor få andre ferdes. Sammen med våre lokalkjente guider vil vi ta deg med på en fantastisk tur over milelange breer, gjennom daler og opp på fantastiske fjelltopper. Dette er indrefileten av Svalbards storslåtte natur!

DATO: 22.-31.MARS og 05.-14.APRIL 2024 | PRIS: 28.500,- | LES MER OM TUREN HER

FINNMARKSVIDDA PÅ TVERS

Den perfekte skituren for deg som drømmer om vintertur i naturskjønne omgivelser. Det er ikke rart at Forbes Travel guide har kåret turen til en av verdens flotteste skiturer! Finnmarksvidda byr på endeløse vidder i alle retninger, og med nordlyset hengende over oss kommer vi tett på elementene. I løpet av en uke skal vi gå med ski, pulk og telt gjennom samenes rike fra Alta til Karasjok. Skituren over Finnmarksvidda er også et perfekt startsted for personer som ønsker å teste ut lengre skiturer. Med spektakulære omgivelser, flere timer på ski hver dag og stor mestringsfølelse gir vi deg oppskriften på et ekte arktisk eventyr. Blir du med over Finnmarksvidda i 2024?

DATO: 27.FEBRUAR-03.MARS og 26.-31.MARS 2024 | PRIS: 12.900,- | LES MER OM TUREN HER

HARDANGERVIDDA PÅ LANGS

Bli med på den klassiske skituren fra Finse til Haukeliseter. Sammen med erfarne guider skal vi bevege oss inn i dette fantastiske vidde- og vinterlandskapet, og gjennom en lang uke legge rundt 110 kilometer med skispor bak oss fra nord mot sør. Turen starter med småkupert terreng sør for Finse, og herfra vil vi ta oss over de store, flate viddene midt på vidda. Her får vi virkelig kjent på ekspedisjonsfølelsen, og går du med en drøm om å krysse Grønland eller bare vil gå en lang skitur, er dette turen for deg. Blir været bra, vil du få en av de flotteste skiopplevelsene Norge har å by på, og du vil lære masse underveis slik at du kan ta den neste turen på egen hånd.

DATO: 09.-16.MARS og 26.-31.MARS 2024 | PRIS: 9.990,- | LES MER OM TUREN HER

PÅ SKI GJENNOM TROLLHEIMEN – Turnyhet!

Bli med oss på ski med pulk og telt i vakre og mystiske Trollheimen! Denne turen tar deg gjennom et av Norges mindre kjente, men likevel spektakulære fjellområder, der du kan nyte den urørte naturen langt borte fra folkemengdene. Med kun en liten gruppe deltakere, er du sikret en personlig og uforglemmelig opplevelse. Trollheimen har store variasjoner, og er et område som ikke er like mye besøkt som de mer kjente fjellområdene lenger sør. Nettopp derfor er disse fjellene så morsomme å gå i. Her vil vi møte på trange daler, åpne vidder, alpine- og runde fjell, bjørkeskog og store mektige furuer. I tillegg er dette ett ganske urørt området, så sjansen for å møte andre på tur, er ikke stor. 

DATO: 10.-14.APRIL 2024 | PRIS: 6.900,- | LES MER OM TUREN HER

TURDELTAGERE FÅR RABATT PÅ KLÆR OG UTSTYR

Når du melder deg på en av våre turer eller kurs, får du 35% rabatt på klær og utstyr fra Bergans of Norway i Bergans Flagship Store i Oslo og på Bergans.com.  Skal du handle på nett, ta kontakt med oss, så sender vi deg rabattkoden etter at du har betalt for turen. Vi vil også kunne gi deg gode råd i forbindelse med kjøp av utstyr og bekledning.

4CD17FFB-E440-453D-8AA3-B963212D7F02-23393-00001685E06932E9

Turdagbok Grønland 2024 – Nansengruppa

Dette er turdagboken for Nansengruppa som skal krysse Grønland i mai 2024. De skal gå fra Kangerlussaq i vest til Isortoq i øst - et...
6249818208_AB1A6915

Våre klatreturer med Sigurd Felde

Nå har du muligheten til å bli med oss på noen av de flotteste klatreturene Jotunheimen har å by på. Her vil du oppleve noen...
Fasthiking_med_Astrid-48

Gjør noe gøy med jobben!

Ingenting skaper så god stemning, gnist og lagånd som det å finne på noe gøy sammen. Tenk bare på mestringsfølelsen som sprer seg i gruppa...