Skiturer og vinterkurs i Norge

Drømmer du om frisk fjelluft, kuldegrader og snødekte fjell? Vi har mange flotte skiturer og kurs på turprogrammet for vinteren 2023. Her finner du alt fra helgekurs for nybegynnere til ukeslange turer over Hardangervidda og Finnmarksvidda. Planlegg en vintertur nå, så har du noe å se frem i mot når høstkveldene blir mørke og lange!


VINTERKURS PÅ FINSE

Drømmer du om lange vinterturer eller ekspedisjoner, men føler du trenger mer kunnskap og trening før du legger ut på langtur? Bli med oss på vinterkurs til Finse og lær av erfarne instruktører. På dette kurset lærer vi bort «alle triksene i boka» pluss noen til.

Kurset er beregnet for deg som er nybegynner eller som vil lære mer om vinterfriluftsliv, og målet vårt er at du etter fire dager på vinterkurs skal ha lært det meste for å kunne planlegge og legge ut på en ukestur i norsk vinterfjell. Vi går på ski med pulk, og underveis på turen er vi innom temaer som orientering (kart og kompass), teltrutiner, fyring med primus og mye mye mer.

Vi skal gjøre akkurat det samme som når vi er på lengre ekspedisjoner, enten vi går over Hardangervidda eller krysser Grønland.

DATO: 9.-12.MARS, 16.-19.MARS og 23.-26.MARS 2023 | PRIS: 6.990,- | LES MER OM TUREN HER

HARDANGERVIDDA PÅ LANGS

Bli med på den klassiske skituren fra Finse til Haukeliseter. Sammen med erfarne guider skal vi bevege oss inn i dette fantastiske vidde- og vinterlandskapet, og gjennom en lang uke legge rundt 110 kilometer med skispor bak oss fra nord mot sør. Turen starter med småkupert terreng sør for Finse, og herfra vil vi ta oss over de store, flate viddene midt på vidda. Her får vi virkelig kjent på ekspedisjonsfølelsen, og går du med en drøm om å krysse Grønland eller bare vil gå en lang skitur, er dette turen for deg. Blir været bra, vil du få en av de flotteste skiopplevelsene Norge har å by på, og du vil lære masse underveis slik at du kan ta den neste turen på egen hånd.

DATO: 01.-09.APRIL, 15.-23.APRIL og 29.-07.MAI 2023 | PRIS: 9.900,- | LES MER OM TUREN HER

FINNMARKSVIDDA PÅ TVERS

Den perfekte skituren for deg som drømmer om vintertur i naturskjønne omgivelser. Det er ikke rart at Forbes Travel guide har kåret turen til en av verdens flotteste skiturer! Finnmarksvidda byr på endeløse vidder i alle retninger, og med nordlyset hengende over oss kommer vi tett på elementene. I løpet av en uke skal vi gå med ski, pulk og telt gjennom samenes rike fra Alta til Karasjok. Skituren over Finnmarksvidda er også et perfekt startsted for personer som ønsker å teste ut lengre skiturer. Med spektakulære omgivelser, flere timer på ski hver dag og stor mestringsfølelse gir vi deg oppskriften på et ekte arktisk eventyr. Blir du med over Finnmarksvidda i 2023?

DATO: 10.-16.MARS og 17.-23.MARS 2023 | PRIS: 12.900,- | LES MER OM TUREN HER
Finnmarksvidda på tvers. Foto: Hans Kristian Krogh Hansen

TURDELTAGERE FÅR RABATT PÅ KLÆR OG UTSTYR

Når du melder deg på en av våre turer eller kurs, får du 35% rabatt på klær og utstyr fra Bergans of Norway i Bergans Flagship Store i Oslo og på Bergans.com.  Skal du handle på nett, ta kontakt med oss, så sender vi deg rabattkoden etter at du har betalt for turen. Vi vil også kunne gi deg gode råd i forbindelse med kjøp av utstyr og bekledning.

Du_hvite_glitrende_sne_Foto_HKK

Gavekort – Til den eventyrlystne

EN GAVE MED UENDELIG MYE TURGLEDE! Du kan kjøpe gavekort her hos Bergans Adventures. Gavekortet kan benyttes som betaling eller delbetaling på alle våre turer...
Senja_FW22_23_Lofoten_HKKH-8523

Vinterens toppturer og kurs – Nå kommer den kalde fine tida!

Topptur på ski har blitt den nye folkesporten, og det er ikke så rart. Å nyte nedkjøringer i urørt snø etter å ha nådd toppen...
Slide 16_9 - 48

Vanskelighetsgrader på turene våre

Lurer du på om turen passer for deg? Hvor krevende en tur er bestemmes blant annet av antall høydemeter, lengde på turen og om det...