Skitur på Svalbard

Neste avreise: 22.03.2024

Pris KR 28.500,-

Faktura via e-post

Antall dager:
10

Påmeldingsfrist:
Velg avreise

Turguide:
Se praktisk info

Dette produktet er for tiden utsolgt og utilgjengelig.

Bli med oss til Svalbard, når vi skal gå på ski fra øst til vest. Det er faktisk en reel fare for at du kan bli bitt av polarbasillen hvis du melder deg på denne turen! Møtet med Svalbard og det storslåtte, arktiske landskapet og naturen, vil gjøre uslettelig inntrykk. Sammen med lokalkjent guide får du servert indrefileten av hva Svalbard har å by på av storslått natur.

Pris: 28.500,-
Dato: 5.-14.april 2024

OM TUREN

En skitur på Svalbard vil gi deg minner for livet! Vi ønsker å ta deg med på en alternativ «Svalbard på tvers»-tur, en tur hvor vi skal krysse en del av Spitsbergen hvor få andre ferdes. Sammen med våre lokalkjente guider vil vi ta deg med på en fantastisk tur over milelange breer, gjennom daler og opp på fantastiske fjelltopper. Dette er indrefileten av Svalbards storslåtte natur!

Vi starter i Longyearbyen, før vi blir transportert med beltebiler til  startpunktet for turen. I løpet av den neste uka skal gå vestover, krysse breer og pass, bestige topper og fjell, og leve ut den arktiske vinterdrømmen på ekte ekspedisjonsvis.

Det er faktisk en reel fare for at du kan bli bitt av polarbasillen når du går denne turen. De aller fleste som reiser til Svalbard blir bitt av denne «basillen», noe som innebærer at du for alltid vil lengte tilbake. Har du først vært her en gang er det stor sannsynlighet for at du ønsker å reise tilbake.

OM SVALBARD

Svalbard er en norsk øygruppe i Arktis. Øygruppen ligger omtrent midt mellom Fastlands-Norge og Nordpolen.

Svalbard består av alle øyer, holmer og skjær mellom 74° og 81° nordlig bredde og 10° og 35° østlig lengde. Den største øya er Spitsbergen, etterfulgt av Nordaustlandet, Edgeøya og Barentsøya. Longyearbyen er administrasjonssenter for øygruppen. Andre bebyggelser, i tillegg til forskningsstasjoner, er det russiske gruvesamfunnet i Barentsburg, forskningssamfunnet i Ny-Ålesund og bebyggelse i forbindelse med gruvedriften ved Sveagruven. Hele øygruppen administreres av sysselmannen på Svalbard.

Dagsprogram

DAG 1 – VELKOMMEN TIL SVALBARD
Velkommen til Svalbard, midt mellom fastlandet og Nordpolen. Når du ankommer Longyearbyen med fly, plukker du opp bagasjen og kommer deg med buss eller taxi til hotellet. Longyearbyen er ikke så stor, så det er ikke de store avstandene. På hotellet møter du guidene og resten av gruppa og vi ønsker å starte opp med fellessamling kl 15.00. Vi skal pakke og gjøre utstyr, mat og pulker klare for transport dagen etter. På kvelden spiser vi middag sammen og blir bedre kjent med hverandre. (-/-/-)

Hvis du ikke får plass på et av formiddagsflyene, tar du kontakt med oss slik at vi kan komme fram til en løsning for senere ankomst.

DAG 2 – SKITUREN STARTER
Vi møter igjen etter frokost og gjør siste finpuss, og om noe er glemt eller mangler har vi også tid til å gå til en av Longyearbyens mange sportsforretninger. Når alt er pakket og klart begynner beltevogn turen ut til startpunktet, turen tar noen timer, men vi sitter innendørs og det er godt og varmt. Vår første camp etablerer vi under kyndig veiledning fra guidene, og vi bytter på å sitte bjørnevakt. (-/L/M)

DAG 3 – OPP PÅ BREEPLATÅET
Etter første natt i telt, er skituren vår skikkelig i gang, og etter en solid frokost river vi camp og begir oss videre oppover breen. De som har sittet bjørnevakt deler sine erfaringer om hvordan det var å være på vakt i fullt dagslys, midt på natta. I dag venter en lang og slak oppoverbakke. Pulkene er på sitt tyngste og kroppene skal vende seg til belastningen, så vi går i et rolig tempo. Vi beveger oss opp i et mer og mer spektakulært landskap, omgitt av stupbratte fjell som står rett opp fra isen og massive breflater som vi skal bevege oss over de neste dagene. Vi bruker nunatakkene til å navigere etter, og planen er etter hvert å komme så høyt opp på breen at vi får utsikt til fjorden. (F/L/M)

DAG 4 – NED TIL ØSTKYSTEN
Gårsdagens høydemeter er det nå på tide og gå ned, det blir en flott og lettgått dag ned til Ulvebreen hvor vi går ut på sjøisen og krysser fjorden foran den majestetiske brefronten. Dette er virkelig et av høydepunktene på turen. Kanskje ser vi også spor etter isbjørn på sjøisen. (F/L/M)

DAG 5 – MOT HELLEFONNA
I dag skal vi over Isrosa og ned til Agardhdalen, vi ser landskapet endre seg fra breer og fonner til daler og og åpent terreng full av ryper og reinsdyr. Dagen ender ved Hellefonna, en liten Iskappe i det scooterfrie området på Svalbard. Landskapet vi går i er som å være på månen, bare at det er hvitt og ikke grått, og det er så øde og urørt at det virker som om det aldri har vært besøkt av mennesker tidligere! Med loddrette og bratte fjell, og et nesten uendelig vidstrakt og urørt landskap rundt deg, kan vi garantere at du vil få opplevelser du aldri har opplevd maken til. (F/L/M)

DAG 6 – REINDALSPASSET
Gjennom bratte canyon-lignende elveleier snirkler vi oss frem til Reindalspasset og Bergmesterbreen. I morenen er det masse fossiler, og flott utsikt til morgendagens brepass. Vi beveger oss fra breplatå til breplatå og følger terrenget der det leder oss fremover. Dette er også en dag vi kan bruke til å utforske området på dagstur hvis fremdriften har vært bra og vær- og føreforhold er med oss. Det er spektakulær natur rundt oss med nunatakker og arktiske fjell. (F/L/M)

DAG 7 – OPP BERGMESTERBREEN TIL DRØNBREEN
Brepasset på Bergmesterbreen er det bratteste på hele turen, Men pulkene er heldigvis ganske lette og kroppene våre er nå godt vandt med påkjenningen. Vi tar oss likevel god tid og har ikke noe hastverk. I passet venter nok en fantastisk utsikt og en morsom nedkjøring til Drønbreen. (F/L/M)

DAG 8 – RUGAASFONNA TIL REINDALEN
Vi går opp Drønbreen, en slak og fin bre. Over breepass til Rugaasfonna og ned til Reindalen, Svalbards Største dal og flott landskap å gå på ski i Dalen er også sitt navn verdig og full av reinsdyr, mange av den nysgjerrige sorten og ofte kommer de bort og sier hei. (F/L/M)

DAG 9 – BOLTERDALEN OG LONGYEARBYEN
Den siste dagen går vi over Bolterskaret og følger hundekjører løypa gjennom Bolterdalen. Vel fremme ved veien venter transporten tilbake til Longyearbyen. Vi drar rett til lageret og sorterer utstyr før alle reiser til sine hotell og får tatt seg en velfortjent dusj. På kvelden møtes vi og spiser felles middag. (F/L/-)

DAG 10 – HJEMREISEDAG
Etter frokost reiser vi til flyplassen for å fly hjem hvert til vårt. Hvis man ønsker, kan man også forlenge oppholde sitt og bruke flere dager på å oppleve mer av hva Svalbard har å by på.

NB! Vi gjør oppmerksom på at dagsprogrammet er veiledende, og at stedene hvor vi slår camp vil avhenge av progresjon, været og guidenes vurderinger underveis.

Praktisk info

VANSKELIGHETSGRAD
Turen er karakterisert som krevende. Dette er både på grunn av lengden på selve turen (ca 90 km på sju dager), samt at den foregår i Arktis hvor været til tider kan være krevende værforhold. Under normale forhold, og med bra treningsgrunnlag er dette en tur som passer for alle som har litt erfaring med vinterfriluftsliv fra før og er glad i å gå på ski.

FYSISKE KRAV

  • Du må være i god nok fysisk form til å trekke en pulk på ca. 40 kg i kupert terreng over flere dager.
  • Du må være i stand til å gå på ski og tilbakelegge opptil 25 km per dag.

VÆRFORBEHOLD
Arktis er uforutsigbart, og det kan komme mye vær på kort tid. Vi har lagt turene til tidspunkter hvor været vanligvis er ganske stabilt og fint. I tillegg har vi lagt inn en buffer tid i tilfelle vi ender opp med å ligge værfast. Vi tar forbehold om ruteendringer hvis vær eller andre forhold gjør det vanskelig og gjennomføre den planlagte ruta.

REISEN TIL OG FRA
Du bestiller fly til og fra Longyearbyen på egen hånd. Både SAS og Norwegian flyr til Longyearbyen. Fra flyplassen i Longyearbyen går det busser til alle hotellene, billett kjøpes på bussen. Oppmøtested for pakking får alle beskjed om i god tid og guidene vil være behjelpelige med å finne veien.

GUIDER
2024 – Kristoffer Eide, andreguide bestemmes i god tid før avreise om gruppestørrelsen er stor.

FORSIKRING
Du må ha fullgod reiseforsikring for å delta på turen, slik at du er dekket i tilfelle noe skulle skje med deg underveis. Sjekk at forsikringen din dekker Svalbard og skituren du skal ut på. Har du ikke reiseforsikring fra før, anbefaler vi Gouda Forsikring. Deres Super forsikring dekker blant annet Svalbard og en evt. medisinsk evakuering hvis du skulle bli syk.

INKLUDERT I PRISEN

  • Teknisk nødutstyr (nødpeilesender, satellittelefon og Inreach)
  • Medisinsk nødutstyr.
  • Frakt av mat og ekspedisjonsutstyr til og fra Svalbard (ikke personlig utstyr)
  • Alt av mat og drikke underveis på tur
  • transport ut til startpunktet og hjem fra sluttpunktet
  • Lån av fellesutstyr (telt, pulker, osv)
  • Alle administrative forberedelser og utfylling av nødvendige papirer, herunder:
    • Søknader og godkjenninger fra Sysselmesteren på Svalbard.
    • Obligatorisk forsikring for search and rescue hos Sysselmesteren.

IKKE INKLUDERT I PRISEN

  • Fly til og fra Svalbard
  • Overnatting i Longyearbyen før og døgnet etter turen
  • Transport til og fra flyplassen
  • Måltider i Longyearbyen før og etter turen
  • Personlig utstyr til å gjennomføre skituren (se utstyrslista)
  • Reiseforsikring
  • Personlige medisiner
  • Spesielle matbehov i forbindelse med alvorlig allergi. Vegansk og vegetarisk diett regnes ikke som spesielle matbehov og er inkludert.

Utstyrsliste

RABATT PÅ KLÆR OG UTSTYR FRA BERGANS

Som deltager på våre turer, får du 35% rabatt på klær og utstyr hos Bergans. Du kan bruke rabatten i nettbutikken på bergans.com eller i Bergans Flagship Store i Oslo sentrum. Du får koden tilsendt på e-post når vi bekrefter turen din. Vi vil også kunne gi deg gode råd i forbindelse med kjøp av utstyr og bekledning.

KLÆR PÅ REISE

Ta med nødvendige klær for å reise i, og til å bruke de to døgnene før og etter skituren. Vi kan legge igjen klær som vi ikke ønsker å ha med på skituren.

PÅ KROPPEN

  • 1 x ullundertøy, lang overdel
  • 1 x ullundertøy, lang underdel
  • 1 x ullundertøy, underbukse
  • 1 par varme ullsokker
  • 1 x Hals/buff
  • 1 x teknisk skalljakke med hette (Dermizax, Gore-Tex el.)
  • 1 x teknisk skallbukse (Dermizax, Gore-Tex el.)
  • 1 x vindtett lue
  • 1 par vindvotter
  • 1 par varme innervotter
  • 1 par gamasjer

SKIUTSTYR

  • 1 par fjellskisko (Vi har med ekstraski med BC-binding)
  • Dampsperre (Hvis du ønsker kan du bruke plastposer i skoene for å slippe at de blir våte av fotsvette)
  • 1 par fjellski helst med stålkant (3/4 stålkant er ok)
  • 1 par kortfeller
  • 1 par lange feller
  • 1 par fjellskistaver med stor trinse

BREUTSTYR (ta med hvis du har eget)

  • 1 x bresele (vanlig klatresele fungerer bra)
  • 2 x skrukarabinkroker
  • 2 x karabinkroker
  • 2 x klemknuteslynger (6 mm, ca 30-40 cm lange)

I PULKBAGGEN

  • 1 x bag som også skal brukes som bag i pulken (du får låne ekstra bag av oss)
  • 1 x liggeunderlag til vinterbruk
  • 1 x stoltrekk til underlaget (Kjekt og ha, men ikke nødvendig)
  • 1 x vintersovepose som tåler -30 grader (T-comfort: kvinner, T-limit: menn)
  • 1 x putetrekk (Til å lage hodepute av dunjakken)
  • 1 x ullundertøy, overdel (I vanntett pose)
  • 1 x ullundertøy, underdel (I vanntett pose)
  • 1 stk mellomlag (fleece, tykk ull eller tilsvarende i vanntett pose)
  • 1 x varm dunjakke (I vanntett pose)
  • 1 par varme ullsokker (I vanntett pose)
  • 1 par alpinbriller
  • 1 par solbriller med god skjerming fra siden
  • 1 x balaklava (Hals/buff og solid lue kan erstatte denne)
  • 1 x fløyte i snor til å ha rundt halsen
  • 1 x Spork eller lignende turbestikk
  • 1 x matboks eller plasttallerken (burde ha høye kanter så du ikke søler)
  • 1 x termos. Min 0,7 L
  • 2 x vannflasker 1 L m/stor åpning
  • 1 par teltsko (Fotposer til å bruke i camp. Ikke obligatorisk)
  • 1 x Arctic bedding (Ikke obligatorisk, men gjør campinglivet enklere)

ARRANGØRUTSTYR

Vi stiller med følgende arrangørutstyr

Per person:

  • Pulk (Parispulk) m/tau og strikk
  • 1 x pulkbagg (I tillegg til den du har med som reisebag)
  • 1 x drasele m/festetau
  • 1 x dratau (til å bruke mellom pulken og deg)
  • 1 x bresele
  • 2 x skrukarabinere
  • 2 x karabinkroker
  • 2 x klemknuteslynger

I teltlagene:

  • 1 x telt (4-mannstelt til bruk for 2 personer)
  • 14 x snøplugger
  • 1 x teltgulv (3 liggeunderlag som er tapet sammen)
  • 1 x bensinbrenner m/tilbehør (drivstofflaske, pumpe, underlagsplate)
  • 1 x kasserolle m/lokk
  • 1 x øsekar
  • 1 x snøbørste
  • 1 x snøspade

Øvrig fellesutstyr:

  • 1 x satellittelefon
  • 1 x nødpeilesender
  • 2 x GPS
  • 2 x førstehjelpsskrin
  • 1 x vindsekk
  • 1 x rep.sett («MacGyver-bag» med div. rep.utstyr)
  • 1 par skistaver (ekstra)
  • 1 par truger (i tilfelle ski ødelegges)

Meld interesse for Skitur på Svalbard

Passet ikke datoen denne gangen, eller føler du kanskje at du trenger litt tid på å komme i form før du hiver deg med? Meld interesse så gir vi deg beskjed neste gang vi setter opp en lignende tur.