Bergans Adventures

Ekte turglede for alle - på alle kontinent

 

OM BERGANS ADVENTURES

Bergans of Norway sin visjon er å inspirere, legge til rette for og dele turglede.

Vårt mål har alltid vært å få folk ut på tur og gi dem gode opplevelser og oppdage den fantastiske naturen som omgir oss.

Med Bergans Adventures har vi tatt dette tilbudet ett stort skritt videre. Ved å tilby et variert og godt tilbud av kvalitetssikrede turopplevelser, vil vi senke terskelen for at nettopp du skal komme deg ut på drømmeturen. For det kan være en stor utfordring å reise på drømmeturen. Om den er lang og høy, eller ikke fullt så fysisk utfordrende.

Å gå over Grønland på ski eller å bestige Kilimanjaro krever mye logistikk, planlegging og et godt team rundt deg som vet hva de driver med og har erfaring. Det har vi. Med oss på laget har vi dyktige guider med stor kompetanse om de turene de leder. Dette er viktig for oss. Filosofien vår er at deltageren er i fokus, detaljene er viktige og at veien er målet.

Å reise på fotokurs på Snåsa er kanskje ikke like krevende, men likevel en milepæl for noen. Vi tilbyr også denne type turer, fylt med læring og innhold. For andre handler turglede om det ukjente. Det eksotiske. Turer til stedene du ikke har hørt om, men som vil gi deg sjelsettende opplevelser. Som å seile ned Brahmaputra og lete etter hodeskallejegere. Eller å gå i inkaene sine fotspor i en av verdens dypeste raviner i Peru - som begge er unike tilbud vi også har.

Samtidig som vi tilbyr et variert turprogram, er det også viktig for oss å ta vare på verdiene våre. Det er viktig for oss å bidra. Både til miljøet og lokalbefolkningen der vi ferdes. Vi støtter prosjekter som Mountain People Centre i Nepal, som blant annet hjelper jenter til skolegang, og vi satser på den lokale bonden for mat og overnatting når vi reiser på fotokurs på Snåsa.

For med alle verdiene og prinsippene i bunn, kombinert med lang erfaring på tur og spennende medarbeidere fulle av kreativitet og kunnskap, er vi overbevist.

Vi skal skape ekte turglede for deg.

Våre guider

Her kan du lese mer om våre dyktige guider. De gleder seg til å vise deg sin verden og dele av sin kunnskap. Sammen skal vi gjøre vårt ytterste for at du skal få fantastiske turopplevelser.

Turguide Kalymnos
Cecilie Skog er en av verdens fremste kvinnelige eventyrere. Hennes meritter som fjellklatrer og polfarer er helt klart uten sidestykke, og kjærligheten til naturen og turlivet er en av grunnpilarene i livet hennes. Hun er den eneste i verden som både har besteget Seven Summits og gått på ski til Sydpolen og Nordpolen.
Bjørn Sekkesæter

BJØRN SEKKESÆTER

Ekspedisjonskurs Finse
Bjørn er daglig leder i Bergans Adventures, Turmann med stor T og ivrig kajakkpadler. Han har krysset Grønlandsisen et svimlende antall ganger, ledet en Irsk ekspedisjon som krysset Syd-Georgia og vært på Kilimanjaro to ganger. Han har bakgrunn fra Forsvaret og Krigsskolen. I tillegg til å planlegge og guide turer er Bjørn utdannet klatreinstruktør, og har holdt en rekke klatre- og fjellsportkurs opp gjennom årene.
Turguide Kalymnos
Tina er et klatretalent av de sjeldne. Hun har reist verden rundt, og markert seg internasjonalt som en sportsklatrer på høyt nivå. Allerede som 18-åring i 2012 ble hun rangert som beste junior i verden, og i samme år vant hun Europacupen. Hun har også bronse i junior VM fra 2011, i tillegg til å være Norgesmester og Nordisk mester. Hun var første norske kvinne til å gå en rute av vanskelighetsgrad 8a+ i første forsøk.
REBECCA HJELLEGJERDE

REBECCA HJELLEGJERDE

Turguide Grønland
Rebecca er en solstråle fra Sunnmøre som har variert og bred turerfaring fra fjell- og toppturer i Norge og utenlands. En rastløs sjel med sansen for det enkle liv. Hun har krysset Grønland flere ganger, deltatt i det 100km lange skirennet Expedition Amundsen, besteget Kilimanjaro og vært på flere høye fjell i Nepal. Når Rebecca ikke er på tur jobber hun i ambulansetjenesten i Oslo. Hun har bakgrunn fra Forsvaret som Redningsdykker, har spilt fotball på toppnivå og konkurrerer i langdistanse triatlon.
Turguide Grønland
Are tok sine første skritt på Besso turisthytte på Hardangervidda, og i årene etter har det blitt mange flere. I tillegg til Hardangervidda, som er et område han kjenner godt og er svært glad i, kan vi nevne turer som Spitsbergen på langs, flere deltakelser i Expedition Amundsen, flere Grønlandskryssinger, høye fjell i Sør-Amerika, Ushba i Georgia, seiltur Norge – Island og uttallige turer i den norske fjellheimen. Are er også en ivrig klatrer. Han er NF-godkjent klatreinstruktør høyfjell, og trives godt i alpint terreng både sommer og vinter. Til daglig bor han i Bergen og jobber som konsulent innen risikostyring.
CAMILLA ISAKSEN

CAMILLA ISAKSEN

Turguide Grønland
Camilla aka ”Milla” har en allsidig bakgrunn fra Arktis og Antarktis, og har jobbet mange sesonger som medarbeider på Union Glacier for ALE og på Svalbard for Basecamp Explorer. Hun har krysset Grønland flere ganger, både som guide og ekspedisjonsleder. I tillegg til å gå på ski liker Milla å padle kajakk, og hun har holdt en rekke kajakkurs. Når Camilla ikke er på tur bor og jobber hun i Kirkenes.