Tips til løping i fjellet – finn flyten i sommer!

Er du nysgjerrig på å komme i gang med løping i fjellet? Ønsker du å få den herlige følelsen av å flyte over småkupert terreng i vakker natur? Vi gir deg noen enkle tips for å komme i gang.


Tips 1: Velg utstyr etter forhold
Å løpe innover fjellet med lett utstyr vil gi deg en helt spesiell løpsopplevelse. Velg en sko som er egnet for terrengløping med godt grep, og hvis du ikke liker å bli våt på beina anbefales sko med gore-tex. På kroppen foretrekker vi klær som puster og er vindtette – en lett t-skjorte i ull, shorts og vindjakke er gull. Det er viktig å huske på at du produserer mye løpevarme, og at du fort blir kald når du er tynnkledd i fjellet, og vi anbefaler derfor at du har med deg et tørt skift i sekken. På ryggen velger vi en egnet løpesekk som fordeler vekten jevnt på en behagelig måte. Vår nye fastpack fra Y-Lightline er perfekt for korte og lange løpeturer i fjellet eller i skogen. I sekken har vi alltid med oss drikkesystem, førstehjelp, sportsteip, tørt skift og proviant.

Tips 2: Tenk på tid, ikke distanse
Husk å starte i det små. Du trenger ikke begynne med store fjellsider eller voldsomme distanser, finn heller turer som er tilpasset ditt ferdighetsnivå. Når du løper i terrenget må vi også tilpasse oss naturen, og det er vanskelig å si hvor lang tid du vil bruke på et gitt antall kilometer. Naturen gir oss andre utfordringer enn det vi møter når vi løper på asfalt eller på bane, og vi må tilpasse oss de naturlige utfordringene som vi møter underveis. I variert terreng er det vanskelig å si hvor lang tid man vil bruke på den neste kilometeren, og dette er lurt å ha i bakhodet når du planlegger en tur.

Tips 3: Hydrering på løpetur
På sommerens løpeturer er det ekstra viktig å få i seg nok væske. Det kan være lurt å tenke på å være i væskebalanse før du begynner selve løpeturen. Når vi skal ut på tur i varmen fyller vi drikkesystemet vårt med sportsdrikk eller saft. På den måten kan du få i deg rask energi, og sukkeret og saltene i sportsdrikken vil gjøre at vannet tas opp bedre i kroppen.

Tips 4: Staver
Skal du på lengre løpeturer er staver en fin måte å avlaste belastningen på. Her finnes det ulike teknikker, men vårt beste tips er å trene med stavene for å finne ut hva som fungerer best for deg. Når du bruker staver får du brukt hele kroppen, samtidig som du avlaster hofter, knær og ankler. Ikke minst er stavene kjekke å ha hvis du må vade over en stri elv, eller din turvenn er uheldig og vrikker foten.

Tips 5: Ikke glem å nyte naturopplevelsen
Det å løpe ute i naturen gir ikke bare treningseffekt, men det kan bidra til å koble oss fra hverdagens jobb og plikter, slik at du kan fylle på med ny energi. Finn flyten på løpeturen og bruk tid på å se deg rundt og ta inn omgivelsene. Legg deg ned i lyngen, eller plukk noen bær på veien. Ikke glem å kjenn på den mentale frihetsfølelsen løpingen gir.

Bli med på løpecamp på vakre Hardangervidda i høst? 
Vil du teste ut løping i fjellet på en trygg og sikker måte, samtidig som du møter andre løpeglade fjellfolk? Da kan du bli med oss på løpecamp på vakre Fagerheim. Hardangervidda byr på et utrolig fint og lettløpt terreng, uten altfor harde motbakker, og vi har lagt opp til en fantastisk fin løpetur på nydelige flytstier. Les om turen og meld deg på her!

Riktig klær og utstyr til turen
Riktig klær og utstyr er med på å gjøre de gode turopplevelsene enda bedre. Når du kler deg riktig i forhold til den aktiviteten du skal gjøre, vil du få mer tid til å nyte naturen og slipper å bekymre deg for om klærne tåler det. Velg klær og utstyr du kan ha glede av i mange år fremover, og vi oppfordrer deg til å reparere klær og utstyr hvis de går i stykker.

Ønsker du veiledning, eller har du spørsmål om noen av våre produkter eller turer, er det bare å ta kontakt med oss på post@bergansadventures.no

 

6249818208_AB1A6915

Våre klatreturer med Sigurd Felde

Nå har du muligheten til å bli med oss på noen av de flotteste klatreturene Jotunheimen har å by på. Her vil du oppleve noen...
Nes Gard

Gjør noe gøy med jobben!

Ingenting skaper så god stemning, gnist og lagånd som det å finne på noe gøy sammen. Tenk bare på mestringsfølelsen som sprer seg i gruppa...
Cecilie_Skog_ss23_Midtmaradalen_HKKH-0111

Bli med på sommerens drømmetur!

Sommerturene våre er varierte, og på turprogrammet finner du alt fra kortreiste kanoturer til fot- og løpeturer i fjellet og tinderangling for de som søker...