Løpecamp på Fagerheim

Neste avreise:


Løpetur I Sommer

Pris KR 7990

Faktura via e-post

Antall dager:
4

Påmeldingsfrist:
Velg avreise

Turguide:
Julia Natasza Gundersen

Dette produktet er for tiden utsolgt og utilgjengelig.

Yt og nyt! Unn deg selv både trening og avslapning i det vakre høstfjellet! Området rundt Fagerheim er fantastisk for fjelløping. Her finner du lettløpte stier med lite stein og lite stigning. Vi løper i tre dager med Fagerheim Fjellstugu som base. Her får vi både gode senger, deilig lokalprodusert mat og yoga for løpere inkludert. Gjør deg klar for en flott løpetur og trivelig løpefellesskap!


Pris: 7.990,-
Dato: kommer 2024

OM TUREN

Bli med på høstens deiligste løpetur og et hyggelig løpefelleskap! Våre erfarne løpeguider tar dere med på lettløpte stier med nydelige utsikter. På denne løpecampen har vi satt dagsetappene til mellom 12 til 15 km, og terrenget er svært lettløpt. Vi snakker skikkelig «flytstier». Guidene våre er erfarne fjellfolk, og deler villig av sine gode tips og teknikker til løping i terreng. De ivaretar sikkerheten og navigasjon slik at du kan løpe med lettest mulig sekk. Vi har base på sjarmerende Fagerheim Fjellstugu og her venter varm dusj, deilig mat med lokale råvarer, og ei god seng. Kanskje er det fyr i peisen på kvelden også.

I tillegg til overnatting i 2-mannsrom og alle måltider, er både yoga for runners og en tre-retters middag med ostesmaking inkludert i prisen. I løpet av helgen blir det også polar historiefortelling i Nansenbua, med polfarer AK Glück-Teigland, som også står for vertskapet på hytta sammen med sin kone, Kristin.

HØYDEPUNKTER: 

 • Overnatting på idylliske Fagerheim fjellstugu
 • Guidet løpeturer på Hardangervidda
 • Yoga for runners
 • Alle måltider inkl. 3.rettersmiddag med ostesmaking
 • Historiefortelling i Nansenbua med polfarer AK Glück-Teigland

Dagsprogram

Vi kickstarter dagen med høye kneløft og lave skuldre, mens vi balanserer kaffekoppen i hånda og fyller lungene med fjelluft. En energigivende morgenyoga i 55min, med fokus på å forberede både kropp og hode til dagens eventyr på vidda. Det blir en kombinasjon av klassiske yogaøvelser, løpsteknikk og skadeforebygging. Morgentimen kommer med mange ulike tilpasninger for enhver kropp og det er ingen krav om å være myk. Fokuset er på løpekroppen akkurat som den er, og hvordan den kan bli enda sterkere og tryggere i terrenget.

På dagtid skal vi ut i fjellet og teste løpeleggene. I spektakulær natur skal vi nyte en rolig løpetur på 12-14km. Vi løper samlet i et behagelig tempo slik at vi også rekker å nyte den fantastiske vidda vi har rundt oss.

Eksempel på løpeturer (med forebehold om endringer):

Storekrækkja rundt 12.1km 300m stigning
Storekrækkja rundt er en klassiker i fint og relativt flatt terreng med et historisk sus. Med Hardangerjøkulen og Hallingskarvet i bakgrunnen løper vi langs det idylliske vannet, og passerer bosetninger fra middelalderen på veien. Vi tar oss tid til et forfriskende fjellbad på veien for de som vil.

Halne – Fagerheim 11km
Vi tar bussen til Halne og løper i vakkert terreng tilbake til basen vår på Fagerheim. Her får vi virkelig kjenne på høyfjellsfølelsen og det endeløse viddelandskapet. Før middag er det lagt opp til en avslappende yogaøkt med restorative øvelser, tøying av stive løpemuskler, pusteøvelser og meditasjon for å roe helt ned etter den aktive dagen. Her blir det mulighet og tid til personlig tilpasning og hjelp til å gi litt ekstra ømme områder oppmerksomheten de trenger. Denne økta varer i ca 70min.

Alle skader og skavanker vil tas god hensyn til hele veien, og det er ingen krav om forkunnskaper i yoga for å kunne bli med på tur. Yogatimene blir holdt utendørs om været tillater det eller inne i den koselige peisestua på Fagerheim. Løpeturene er tilpasset deg som er i normal løpeform og som er vant til å løpe i terreng.

DAG 1 – TORSDAG: VELKOMMEN TIL FJELLS!
Kl.18:00 – Oppmøte og innlosjering
Kl.18:30 – Velkommen og info om helgen
Kl.19:00 – Middag
Kl.20:00 – Rolig avkoblende yogaøkt

DAG 2 – FREDAG
Kl.08:00 – Vi starter dagen med en deilig frokost
Kl.09:30 – Morgenstrekk med løpeteknikk inkl. lungekapasitet
Kl.10:30 – Løpetur inkl.lunsj
Kl.14:00 – Egentid/fritid.
Kl.17:00 – Restitusjonsøkt
Kl.19:00 – Middag
Kl.20:30 – Historiefortelling i Nansenbua.

DAG 3 – LØRDAG
Kl.08:00 – God frokost
Kl.09:30 – Morgenstrekk
Kl.10:30 – Løpetur inkl.lunsj
Kl.14:00 – Egentid/fritid
Kl.17:00 – Restitusjonsøkt
Kl.19:00 – 3.retters-middag og ostesmaking med vertinna. En kulinarisk opplevelse med lokale produkter fra Hardanger.

DAG 4 – SØNDAG
Kl.08:00 – God frokost
Kl.09:30 – Morgenstrekk
Kl.12:00 – Takk for nå!

Vi tar forebehold om endringer i dagsprogram.

Praktisk info

OM GUIDEN – JULIA
Alle yogatimene og løpeturene guides av Julia Natasza Gundersen – mangeårig fjellgeit og yogalærer med base i Sogndal. Julia har i flere år jobbet med yoga tilpasset løpere, i tillegg til å undervis i klassiske yogastiler som Hatha og Vinyasa. Hun jobber som yogalærer, guide og innholdsprodusent, og kombinerer dette med å være i bevegelse i fjellet året rundt. Julia er lidenskapelig opptatt av hvordan man kan bruke yoga som en del av skadeforebygging i ulike grener som blant annet løping og klatring. Alle deltakerne på løpecampene vil derfor sitte igjen med mektige naturopplevelser, litt sterkere kropper og øvelser som kan gjøre løpsopplevelsen enda bedre.

OM VERTSKAPET PÅ FAGERHEIM
Velkomen til oss og Hardangervidda. Som vertskap ynskjer me å leggja til rette for gode opplevingar for fjellfolket. Fagerheim er staden kor aust møter vest og me ynskjer presentera det beste frå Hardanger og Hallingdal både med mat, kultur og historie – alt med naturen og fjellet i sentrum. Velkomen til fjells! Fjellhelsing frå Kristin (halling) og AK (harding)

VANSKELIGHETSGRAD
Vi løper langt tre dager i strekk. Selv om terrenget er relativt snilt, så er dette en krevende tur. Du bør være vant til å løpe i terreng. Du bør også ha testet sekk og sko på lengre løpeturer på forhånd, både i vått og tørt terreng. Du må kunne løpe en distanse på 12-15 km med lett løpesekk i flere dager i strekk. Ta gjerne kontakt med oss om du er i tvil om du er i god nok form for denne løpeturen.

REISEN TIL FAGERHEIM FJELLSTUGU

Med tog / Bergensbanen fra øst og vest:

Fra Oslo
Oslo S – Haugastøl: kl.12:06 – 16:26
Haugastøl – Oslo S: kl.14:23 – 19:04

Fra Bergen
Bergen – Haugastøl: kl.11:43 – 14:52
Haugastøl – Bergen: kl.15:57 – 19:06

Med bil
Fagerheim ligger like ved riksveg 7, en halv time med bil fra Geilo, med vei helt frem.
Ta kontakt med oss om du ikke har tilgang til bil, så skal vi forsøke å koordinere samkjøring.

FORSIKRING
Du må ha vanlig, privat reiseforsikring for å delta på turen.

VILKÅR
Ved påmelding gjelder våre generelle vilkår ved avbrutt tur eller avmelding. Se her for mer info.

MAT OG SERVERING
Tradisjon og innovasjon er nøkkelord til kjøkkenet på Fagerheim. Kjente råvarer og retter får gjerne en ny vri, og vertskapet elsker å utfordre den norske matkulturen. Samtidig som de verdsetter kulturarven, og lar den skinne.

Ostesmaking med vertinna – få et innblikk i stølskulturen og ystetradisjonene sammen med et utvalg oster fra ostebygda på fatet. Vertinna, Kristin har tidligere vært budeie på Gurostølen i Hol kommune, og har gjennom budeielivet tilegna seg evig kunnskap om melkeforedling.

All mat er inkludert fra middag torsdag til lunsj på søndag. Utover dette anbefaler vi at du tar med snacks som nøtteblanding, sjokolade, energibarer og lignende som mellommåltider underveis på løpeturen. Det er mulig å handle noe snacks på Fagerheim.

Har du allergier eller andre spesielle behov ber vi om at du opplyser om dette ved påmeldingen.

POALRTIME
Vel møtt til en time med polarhistorie i Nansenbua. Me syter for kveik i omnen, godt i glaset og smakebit av polarmat med oppskrift frå 1893. Vel møtt til eit populært dykk i livet til Fridtjof Nansen med lenkjer til i dag.

INKLUDERT I PRISEN

 • Erfarne guider
 • Tre overnattinger i dobbeltrom på idylliske Fagerheim fjellstugu
 • All mat fra middag torsdag kveld, til lunsj på søndag
 • Tre-retters middag med ostesmaking på lørdag
 • Polar-historiefortelling i Nansenbua med AK Gluck Teigeland
 • Økter med avslappende yoga for løpere
 • Fokus på Løpeteknikk og lungekapasitet

IKKE INKLUDERT I PRISEN

 • Transport til og fra Fagerheim Fjellstugu
 • Personlig utstyr (se vår utstyrsliste)
 • Drikke til måltidene (unntatt juice, kaffe og te til frokost)
 • Snacks, sjokoladebarer o.l.til løpeturen

Ønsker du å overnatte på Fagerheim før eller etter turen bestiller du dette selv, ved å ta kontakt direkte med hytta: post@fagerheim-fjellstugu.no

Utstyrsliste

RABATT PÅ KLÆR OG UTSTYR FRA BERGANS
Som deltager på våre turer, får du 35% rabatt på klær og utstyr hos Bergans. Du kan bruke rabatten i nettbutikken på bergans.com eller i Bergans Flagship Store i Oslo sentrum. Du får koden tilsendt på e-post når vi bekrefter turen din. Vi vil også kunne gi deg gode råd i forbindelse med kjøp av utstyr og bekledning.

UTSTYRSLISTE
Hardangervidda kan by på alt fra nydelig sol og varmt vær, til regn og tåke. Det er derfor viktig at du følger pakkelisten nøye. Enkelte justeringer kan gjøres i samråd med turleder like før avreise (se langtidsvarsel på yr.no).

Det du bør ha på deg når du er på tur:

 • Løpesekk. Volum 10-15 l.
 • Sokker, middels tykk
 • Hals/buff
 • Ullue
 • Langermet genser/løpeskjorte
 • Løpetights (evt. løpeshorts)
 • Tynne hansker, gjerne uten fingre
 • Hansker, tykkere med fingre
 • Vind-/regnjakke
 • Vind-/regnbukse
 • Solbriller
 • Caps (valgfritt)
 • Vannflaske(r) eller drikkesystem
 • Terreng-løpesko el.
 • Staver (valgfritt)
 • Ekstra skift til å bruke på hytta
 • Tøfler eller innesko
 • Tykke ullsokker
 • Langermet ulltøy (i tillegg til den man løper i)
 • Ullundertøy
 • Egnet tøy for yoga/stretching
 • Ernæring/nødproviant (Energibarer, Iste-pulver (blandet i en av vannflaskene), seigmenn eller annet sukkerholdig).
 • Hygieneartikler (tannbørste, tannkrem, solkrem, etc.)

Har du spørsmål vedrørende pakkelisten er det bare å ta kontakt med oss!

Meld interesse for Løpecamp på Fagerheim

Passet ikke datoen denne gangen, eller føler du kanskje at du trenger litt tid på å komme i form før du hiver deg med? Meld interesse så gir vi deg beskjed neste gang vi setter opp en lignende tur.