Tinderangling for jenter i Romsdalen

Neste avreise: 05.09.2024


Topptur I Fottur I Klatring

Pris KR 6490,-

Faktura via e-post

Antall dager:
4

Påmeldingsfrist:

Turguide:
Cecilie Skog og Romsdal

Sett hverdagsstresset på pause og unn deg en eventyrlig langhelg i Romsdalen! Omgitt av natur i verdensklasse får du den perfekte komboen av store naturopplevelser og rolig avkobling. Denne turen er eksklusivt arrangert for jenter. Du kan reise alene eller sammen med venninner. Sammen skal dere gå fjellturer dere aldri vil glemme og få prøve dere på utendørsklatring. Etter tur senker vi pulsen med yoga og badstu. Vi bor godt på sjarmerende Romsdal Lodge, som ligger perfekt plassert innerst i Isfjorden.

Pris: 6.490,-
Dato: 5.-8.september (m/Cecilie Skog) 2024

OM TUREN

Dette eventyret er eksklusivt for jenter som vil nå nye høyder i fjellet, nyte spektakulær natur og samtidig bo og hvile godt på herlige Romsdalen Lodge. Her, midt mellom de imponerende fjellene, kan vi garantere deg unike naturopplevelser, en dose adrenalin og avkobling av den aller beste sorten. Ett av mange høydepunkter i vårt program er fjellvandringen over den berømte Romsdalseggen – en tur enhver fjellelsker bare må oppleve! I tillegg byr vi på noen hemmelige perler håndplukket av våre lokale guider. Du kan også forberede deg på å kjenne adrenalinet strømme litt ekstra når vi skal prøve oss på utendørsklatring. Som du skjønner blir det rikelig med aktivitet denne helgen, men vi har også satt av godt med tid til å bare slappe og ta inn de vakre omgivelsene. Målet er å senke skuldrene så lavt som mulig. Vi skal bo på Romsdal Lodge som ligger perfekt til inne i Isfjorden. Den gode atmosfæren på Lodgen gjør at alt ligger til rette for at dette blir fire uforglemmelige dager; både til fjells og på after-hike i Lodgens sofakrok eller badstue.

HØYDEPUNKTER

 • 3 overnattinger på idylliske Romsdal Lodge
 • Håndplukkede fjellturer og lokale guider
 • Bucketlist-turen over Romsdalseggen
 • Utendørs klatring på klatrefelt
 • Avslappende yoga og vedfyrt badstue
 • Felles festmiddag på lørdag
 • Lad batteriene i flotte omgivelser og møt andre turglade jenter

Dagsprogram

DAG 1 | Velkommen til Romsdalen
Velkommen til Romsdal Lodge, og til Isfjorden, hvor vi skal bo med fjellene som nærmeste nabo. Vi sjekker inn i på lodgen og tar inn de idylliske omgivelsene. De som ønsker, kan møte opp i Isfjorden, på Romsdal Lodge i løpet av torsdagskvelden. Lodgen har fullt utstyrt kjøkken der du kan lage din egen mat. Dersom du ikke kan møte på torsdagen må du være på plass fredag morgen innen kl.08:30.

DAG 2 | Fottur over Romsdalseggen
Kl.08:30 – Etter å ha våknet til den spektakulære utsikten, møtes vi og ønskes velkommen av vertskapet på Romsdal Lodge og de lokale guidene. Vi blir bedre kjent med hverandre og får informasjon om de neste tre spennende dagene vi har i vente.

Kl. 09:30 – Vi er klare for å utforske Romsdalen og blir transportert til turstart i Vengedalen. Sammen med våre lokale guider skal vi gå den klassiske Romsdalseggen, en tur som sies å være en av verdens vakreste fjellturer. Turen tar deg gjennom et dramatisk landskap med spektakulære høydepunkter underveis. Langs eggen har du utsikt til den majestetiske Trollveggen, som er omringet av flere andre kjente fjellklassikere. Vi nyter lunsjen vår på toppen mens vi skuer utover det vakre og ville landskapet, med spisse tinder så langt øyet rekker. Videre går vi ned på andre siden av fjellet og blir fraktet tilbake til Lodgen.

Kl. 18:00 – Vel tilbake fra fjellturen samles vi til en yogatime hvor vi får senket skuldrene, pustet skikkelig ut og tøyd såre muskler etter dagens vandring.

DAG 3 | Tinderangling
Vi starter dagen med felles frokost og en kopp rykende fersk kaffe eller te.

Kl. 09:00 – Etter frokost samles vi for en gjennomgang av dagens ulike turmål. I dag skal vi nå nye høyder i Romsdalen, og turmålet for dagen står mellom tre storslåtte topper. Vi deler gruppen inn etter ønske, vanskelighetsgrad og ferdigheter, og vi kan garantere at du vil få en flott opplevelse uansett hvilken topp du måtte velge.

Magisk utsikt fra Bispen: Opplev majestetiske Bispen (1462) som reiser seg rett opp fra Trollstigen og tar deg med på en spektakulær og luftig tur. Følg nordryggen, klatre og krype gjennom steinete partier, og nyt den fantastiske utsikten fra toppen. Avslutt turen med en avkjølende dukkert i det klare vannet i Bispevatnet. En uforglemmelig 6-7 timers tur!

 Spektakulært på Kongen: Utforsk den spektakulære Kongen (1614), som har samme start som Bispen, men tar deg med på en lengre og brattere tur. Med eksponerte og bratte partier, krever turen at du er relativt fjellvant og har erfaring fra turer i luftig fjellterreng. Nyt den spektakulære utsikten fra toppen før du tar en forfriskende dukkert i Bispevatnet. En utfordrende 7-8 timers tur for de eventyrlystne!

Luftig og bratt på Store Trolltind: Bli med på en spektakulær og utfordrende tur til Store Trolltind (1788), som starter på Trollstigen og går østover mot Trollveggen. Med luftige passasjer og bratte partier, krever turen god fysisk form og erfaring fra turer i luftig terreng. Fra toppen kan du nyte en majestetisk utsikt og se rett ned i Trollveggen. En uforglemmelig 8-9 timers tur for erfarne eventyrere!

Kl.18:00 – Vel tilbake på lodgen blir det tid til å slappe av og nyte godfølelsen etter dagens fjelltur. Vi legger beina høyt og nyter noe godt å drikke mens vi deler opplevelser fra dagens turopplevelse med de andre i gruppa. Etter en ordentlig festmiddag blir det anledning til å benytte badstuen, den perfekte avslutning på turdagen.

DAG 4 | Utendørs klatring på klatrefelt
I dag er siste dagen i eventyrdalen, og vi skal bruke den på Romsdalens fineste klatrefelt. Her skal vi klatre på boltede sportsklatreruter. Du trenger ikke ha klatret ute før, vi lærer deg alt du trenger å vite. På klatrefeltet vil du få kjennskap til klatreutstyr, få en repetisjon av god sikringsteknikk, og guidene kommer med gode råd og tips til klatreteknikk (bevegelse) i veggen. Du vil også lære om forskjellen mellom klatring på plast inne, og på fjell ute.

Kl 14:00 – Vel tilbake fra klatrefeltet pakker vi sammen og møtes for å takke hverandre for turen. Kanskje du har møtt noen nye turvenner? Eller kanskje du har forelsket deg i Romsdalen og sier på gjensyn til Isfjorden? Vi sier farvel til guidene og vertskapet på Romsdal Lodge og reiser hjem med bagasjen full av gode turminner og ny energi. Vi runder av slik at de som skal med toget rekker det som går i 14.30-tiden.

Praktisk info

VANSKELIGHETSGRAD
Dette er først og fremst en tur for deg som liker å gå i høyfjellet, og som ønsker å utfordre seg selv. Du må være i såpass god form at du klarer å gå toppturer flere dager i strekk. Du får best utbytte av turen hvis den fysiske formen er god, men vi vil dele opp gruppene etter forutsetninger og ønsker, slik at den enkelte får best mulig utbytte av dagene.

KLATRING
Det forventes at deltagerne har noe kunnskap rundt standard klatreutrustning og sikringsteknikk fra klatring inne, og vi vil gjøre en rask repetisjon på dette utendørs. Er du helt fersk gir du oss beskjed, så påser vi at du får den oppfølgingen du trenger.

KLATREUTSTYR
Du må i utgangspunktet ha med ditt eget klatrerutstyr og ha testet dette i forkant slik at du er kjent med bruken av det. Dette gjør du f.eks. på et klatresenter i forkant. Har du ikke klatre-utstyr får du selvfølgelig være med, og du kan få leie utstyr hos Romsdal Lodge, for 200kr dagen. Administrering og oppgjør for leie av utstyr gjøres av Romsdal Lodge. Du får kontaktinfo av oss og kontakter dem direkte etter at du har meldt deg på.

REISEN TIL OG FRA ISFJORDEN
Hvis du ikke kommer i bil, kan du ta tog til Åndalsnes. Det er SJ Nord som opererer strekningen. Vi henter deg på togstasjonen. Fra Åndalsnes til Isfjorden er det ca. 10 min å kjøre.

Du kan fly til Molde og ta buss 420 til Isfjorden. Bruk ruteplanleggeren og finn buss fra Molde flyplass til Isfjorden. Vi plukker deg opp på holdeplassen i Isfjorden, så ring oss når du nærmer deg.

BOSTED OG MAT
Vi skal bo på Romsdal Lodge i Isfjorden, og losji er inkludert i pakkeprisen. Mat kjøper den enkelte inn selv, eller dere kjøper inn i fellesskap på nærbutikken i isfjorden. Lodgen har et godt utstyrt kjøkken der vi kan lage mat og spise måltidene våre, eller vi avtaler å lage middag i fellesskap. Det er kort vei til matbutikken, og vi kjører forbi flere ila dagene vi er på tur. All overnatting er på to- eller tremannsrom, og sengetøy og håndkle er inkludert i prisen.

TRANSPORT UNDERVEIS PÅ TUR
Vi organiserer transporten under turen ved å bruke deltakernes egne biler, og de som stiller med bil vil få en godtgjørelse for dette.

FORSIKRING
Du må ha normal reiseforsikring for å være dekket i tilfelle noe skulle skje før og underveis på turen.

GUIDER
5.-8.september: Cecilie Skog og Romsdal Lodge, v/Ida Siem og Ragni Klokkerstuen Odeén.

INKLUDERT I PRISEN

 • Godt kvalifiserte guider med god lokalkunnskap
 • Overnatting i to- eller tremannsrom på Romsdalen Lodge i tre døgn
 • Felles festmiddag på lørdag
 • Yogatime med. Romsdal Yoga
 • Tilgang til vedfyrt badstue
 • Henting og bringing til/fra Åndalsnes stasjon dersom du kommer med toget
 • Lokal transport (Dersom du kommer med tog/buss, fordeler vi oss på de kjøretøyene som er i gruppa. Vi leier minibuss ved behov)

IKKE INKLUDERT I PRISEN

 • Reisen t/r Isfjorden.
 • All mat og drikke (unntatt middag lørdag).
 • Personlig utstyr til å gjennomføre kurset (se utstyrslista).
 • Klatreutstyr kan leies på lodgen for 200kr dagen.

Utstyrsliste

RABATT PÅ KLÆR OG UTSTYR FRA BERGANS

Som deltager på våre turer, får du 35% rabatt på klær og utstyr hos Bergans. Du kan bruke rabatten i nettbutikken på bergans.com eller i Bergans Flagship Store i Oslo sentrum. Du får koden tilsendt på e-post når vi bekrefter turen din. Vi vil også kunne gi deg gode råd i forbindelse med kjøp av utstyr og bekledning.

UTSTYRSLISTE:

På kroppen på tur:

 • 1 x ullundertøy, lang overdel
 • 1 x ullundertøy, lang underdel
 • 1 par ullsokker
 • 1 x hals/buff
 • 1 x teknisk skalljakke med hette (Dermizax, Gore-Tex el.)
 • 1 x skallbukse/softshellbukse
 • 1 x lue eller pannebånd
 • 1 x hansker
 • 1 x høye fjellsko med stiv såle
 • 1 x solbriller
 • 1 x caps

Klatreutstyr:

 • Klatresele
 • Karabinkrok
 • Taubrems
 • Klatresko
 • Kalkpose

(Du kan leie klatreutstyr på Romsdal Lodge for 200kr dagen. Gi beskjed om dette i påmeldingen)

Øvrig utstyr:

 • Inneklær
 • 1 x ryggsekk (35 – 50 L)
 • 1 x ullundertøy, overdel
 • 1 x ullundertøy, underdel
 • 1 x lett dunjakke
 • 1 x vinjakke eller softshelljakke
 • 1 x shorts
 • 1 x t-skjorte til tur
 • 1 par varme ullsokker
 • 1 x termos
 • 1 x vannflaske
 • Kart, kartmappe og kompass
 • Toalettsaker
 • Badedrakt eller bikini
 • Turhåndkle i mikrofiber
 • 1 x personlig førstehjelpsutstyr (minimum: enkeltmannspakke, sportstape, compeed og strips.)
 • 1 sett ørepropper (mot snorkelyder)

Meld interesse for Tinderangling for jenter i Romsdalen

Passet ikke datoen denne gangen, eller føler du kanskje at du trenger litt tid på å komme i form før du hiver deg med? Meld interesse så gir vi deg beskjed neste gang vi setter opp en lignende tur.