Packraft på Akerselva

Neste avreise:


Padling I Packraft I Sommer

Pris KR 1.590,-

Kredittkort ved bestilling

Antall dager:
1

Påmeldingsfrist:
Velg avreise

Turguide:
Se praktisk info

Oppdag Oslo på en helt ny og spennende måte med packraft! Vi padler strekningen fra Maridalsvannet ned til Nydalen, og turen tar ca. 3 timer. Den øvre del av Akerselva byr på alt fra morsomme stryk til rolig jungel. Enkelte partier er godt skjermet fra den ellers hektiske hovedstaden, og vi får følelsen av å være langt uti villmarka. Bli med på en fantastisk dag på vannet, på en tur som passer for alle!

Pris: 1.590,-
Dato: Velg avreise 

Kjøp et gavekort på Packraft her! 

OM TUREN

Alt du trenger å vite om turen finner du under de fire fanene: «om turen», «dagsprogram», «praktisk info» og «utstyrsliste»

Turen starter der Akerselva begynner, ved utløpet fra Maridalsvannet. De første partiene er rolige og elva slynger seg sakte omgitt av vegetasjon. Her får vi tid til å bli kjent med packraften og lære oss noen enkle padleteknikker. Våre guider er erfarne padleinstruktører og deler villig av sin kunnskap så du raskt får mestringsfølelse, og packraftene ligger stødig i vannet. Å padle packraft på Akerselva er en helt ny og spennende måte å oppdage Oslo på.

Akerselva er jo selve definisjonen på Oslo, og med packraft får vi muligheten til å oppleve elva med både tøffe og spennende stryk, og rolige, eksotiske partier. Enkelte partier er godt skjermet fra den ellers hektiske hovedstaden, og noen ganger får man følelsen av å være langt av gårde i villmarka. Er vi heldige ser vi både ørret og kreps i vannet, og langs elva ser vi spor etter bever.

Vi avslutter turen i Nydalen. Her finnes mange muligheter for å unne seg en noe å drikke eller spise i sola før man reiser hjem. Turen tar ca. 3 timer, litt avhengig av størrelsen på gruppa. Vannføringen i Akerselva varierer mye, og hvilke partier som lar seg padle vil derfor variere. Enkelte partier kan bli nesten for grunne på liten vannføring, mens andre partier kan bli for utfordrende ved stor vannføring. Men det vil alltid være partier som lar seg padle, og våre deltagere har alltid vært fornøyd uansett vannføring.

Gjennomføringer – 2024
Du finner alle turene som har ledige plasser under feltet «Velg avreise» (oppe til høyre under hovedbilde).

Dagsprogram

Velkommen til en spennende dag på Akerselva 
Dette er en halvdagstur som tar ca. 3 timer å gjennomføre, litt avhengig av vannføring og gruppens størrelse. Ta høyde for at det kan bli små forsinkelser underveis slik at vi bruker litt mer enn 3 timer fra vi starter til du er ferdig.

Oppmøte og utlevering av utstyr 
Vi møtes på utfartsparkeringen ved Oset Vannverk. (For veibeskrivelse, se fanen «Praktisk info»). Her møter dere guiden, og alle får utdelt packraft, åre, padlevest, våtdrakt og hjelm. Etter at vi har gjennomført obligatorisk sikkerhetsbrief går vi samlet ned til Akerselva, der den begynner ved utløpet av Maridalsvannet.

Packraft på Akerselva 
Elva renner forholdsvis rolig i begynnelsen, så dette er et fint sted å starte padleturen. Guiden vil lære dere grunnleggende padleteknikk, og vi blir litt bedre kjent med packraftene. De første partiene er rolige og elva slynger seg sakte gjennom terrenget som er omgitt av vegetasjon. Her er vi godt skjermet fra den ellers hektiske hovedstaden, og noen ganger får man følelsen av å være langt av gårde i villmarka. Er vi heldige ser vi både ørret og kreps nede i vannet, og langs elva ser vi også spor etter bever.

Mange steder langs elva ser vi gamle industribygg som bl.a. brukte elvekrafta til å drive fabrikkene. Ved flere av fabrikkbyggene ble det bygget større og mindre demninger, og når vi kommer til disse bærer vi de lette packraftene forbi. Det er også et par fosser på ruta vår som ikke er padlebar, og guidene sørger for at alle kommer seg trygt forbi disse.

Etter hvert tar strømmen seg opp og vi får mer fart på packraftene, så her kommer ofte de store glisene frem. Etter den store demningen (Brekkedammen) øverst i Nydalen er det et litt krevende, men særdeles morsomt parti. Hvilke deler av dette partiet det er mulig å padle kommer an på vannføringen. Noen partier er utsatt ved for stor vannføring, og vi drar i så fall packraftene opp av elva og går forbi disse. Vi finner uansett partier som gir nok utfordring for alle, og i utløpene av de heftigste strykene er det ofte morsomme partier vi kan gjennomføre uansett.

Vi avslutter i Nydalen, og her takker vi for turen før vi drar hvert til vårt. Hvis man har blitt sulten eller tørst underveis, er dette et fint sted å ta en matbit eller noe å drikke før man reiser hjem, tilbake til p-plassen ved Oset eller et annet sted.

Praktisk info

NB! Det er viktig at du leser all informasjon i denne seksjonen. Her finner du alt du trenger å vite for å få en bra tur. 

Er turen en gave, sørg for at alle som skal være med leser dette, eller mottar informasjonen på en annen måte.

VANSKELIGHETSGRAD OG VIKTIG INFORMASJON
Denne turen passer i utgangspunktet for alle, og du trenger ikke å ha padlet før for å få en spennende, morsom og fin opplevelse på elva. Det eneste kravet vi stiller er du må være svømmedyktig, og så må du være forberedt på å takle de utfordringene som elva gir oss underveis. På mindre og stille vann kan personer i alle aldre padle packraft. Elv derimot, er sikkerhetsmessig mer utfordrende, og vi har derfor en anbefalt nedre aldersgrense på 18 år på elveturene. Hvis foresatte er med, eller du stiller med skriftlig tillatelse fra foresatte, får du allikevel være med. Vi anbefaler alle å ha fylt 16 år for å være nok fysisk robust til å takle kreftene i elva, og for at du skal være i stand til å manøvrere packraften på egen hånd. Dersom du er voksen for alderen, er ikke 16 år en absolutt nedre grense, men en anbefaling fra oss. Er du under 16 år MÅ foresatte være med på turen, enten som deltager på elva eller vandrende på veien/stiene langs elva. Dersom du ikke er robust nok i kroppen, og du ikke er i stand til å manøvrere packraften gjennom strykene, risikerer du måtte bære packraften forbi det aktuelle stryket mens de andre padler på elva.

Er du kortere enn 150 cm eller lengre enn 190 cm, må du si ifra til oss. Vi har begrenset antall våtdrakter i de størrelsene som ligger under og over dette. Send oss en e-post eller informer oss når du melder deg på under «Tilleggsinformasjon» nederst i påmeldingsskjema.

OPPMØTESTED OG TIDSPUNKT

Oppmøtested: Utfartsparkeringen ved Oset vannverk.
Oppmøtetidspunkt: Dato og klokkeslettet står beskrevet i påmeldingsbekreftelsen du fikk da du meldte deg på.

Påmeldings-/ordrebekreftelsen blir automatisk sendt deg på e-post fra vårt system. Mottar du ikke denne e-posten umiddelbart etter at du melder deg på, må du sjekke i søppelpostkassen din. Det kan være at SPAM-filteret ditt har stoppet ordrebekreftelsen fra oss. Finner du den fortsatt ikke, tar du kontakt med oss. Har du fått turen i gave og er usikker på når turen din starter, tar du kontakt med oss på e-post (post@bergansadventures.no)

Veibeskrivelse med bil
Følg trikkelinjene til endestasjonen på Kjelsås. Fortsett på videre rett frem i ca. 300 m fra der er det skiltet til parkeringsplassen. Utfartsparkeringen er en stor, gratis parkeringsplass.

Reiser du kollektivt
Reiser du kollektivt, er siste stopp på Kjelsåstrikken det nærmeste. Herfra er det ca. 300 meter å gå bort til parkeringsplassen ved Oset vannverk. Det går også tog fra Oslo Sentrum til Kjelsås stasjon. Herfra er det ca. 500 meter å gå opp og bort til parkeringsplassen ved Oset vannverk. Buss 25 og 54 stopper også på Kjelsås Stasjon, rett ved togstasjonen. NB: Sørg for å være på plass på oppmøtestedet til korrekt klokkeslett. Guidene og deltagerne vil bevege seg ned mot elva etter kort tid, så du må sørge for å være på plass til rett tid.

HAR DU FÅTT TUREN SOM GAVE?
Sørg for å få vite hvilken tur du er påmeldt. Den som bestilte turen fikk en ordrebekreftelse, og detaljene (dato/klokkeslett) står der.
Les all informasjon på disse sidene, slik at du får med deg alle viktige detaljer om turen og vet hvordan du skal forholde seg.
NB: Vi sender ikke ut mer informasjon til deltagerne med mindre det er endringer eller annen viktig informasjon vi må meddele før turdagen.

GUIDENE
Hvem som guider din tur avgjøres noen dager i forveien. Alle våre guider er sertifisert etter Padleforbundets kriterier og kjenner elva og forholdene på elva godt. Vi har lang erfaring i å guide folk på elva, og guidens hovedoppgave er å ivareta deltagernes sikkerhet og sørge for at de får en fantastisk opplevelse de timene vi er sammen med dere.

FORSIKRING
Du må ha normal reiseforsikring som dekker padling for å være dekket i tilfelle noe skulle skje før og underveis på turen.

BETALING
Du betaler turen 100% når du bestiller, og betaler for det antallet du bestiller for. Umiddelbart etter at du har bestilt og betalt, vil du motta en påmeldingsbekreftelse/ordrebekreftelse. Sjekk søppelpostkassen din dersom du ikke finner den. Spam-filteret ditt kan ha stoppet den.
PS! I ordrebekreftelsen står det at du vil motta depositumsfaktura fra oss om kort tid. Det vil du ikke ettersom den allerede er betalt 100%.

KLÆR OG VÆR
Du kommer til å bli våt, så kle deg etter vær og temperatur. Det er også viktig å ha med tørt tøy til skift. For mer informasjonen, se «Utstyrsliste».

VANNFØRING I ELVA
Vannføringen i elva vil påvirke opplevelsen. Er det høy vannføring, blir opplevelsen mer fartsfylt og spennende ettersom det er større krefter i elva. Vannføringen i Akerselva varierer fra dag til dag og påvirkes i første omgang av vannstanden i Maridalsvannet og hvor mye nedbør det har vært den siste perioden. Ved høy vannstand og mye nedbør, blir vannføringen i elva normalt høyere, mens det på lav vannstand og lite nedbør normalt vil være lav vannføring i elva (under 3 kbm/sek). Ideelle forhold er rundt 4-8 kubikkmeter per sekund. På tørre sommerdager kan vannføringen være nede i så lite som 1,5 – 2 kbm/sek, mens det på regntunge høstdager kan være  oppe i så mye som 25 kbm/sek.

Det vil alltid renne vann i elva, og på grunn av alle oppdemmede vannspeil vil det alltid være mulig å padle nedover. Hvorvidt vi må gå opp og vandre et stykke langs elvebredden, avhenger altså av vannføringen. Er den for liten, slik at steinene stikker opp, eller for kraftig, slik at det er for sterk strøm, må vi kanskje gå noen meter før vi setter raften på elva igjen. Dette vurderer guiden fra dag til dag, og sikkerheten står alltid i høysetet. Du kan se vannføringen i elva på dette nettstedet: NVE – Vannføring i Akerselva

VILKÅR
På denne turen gjelder følgende vilkår, i tillegg til de generelle vilkårene: Deltakerne plikter å etterkomme alle sikkerhetsmessige føringer fra guide/instruktør. Ved avvik fra dette kan turen avbrytes uten at det gis refusjon. Skulle skader på packraftene oppstå som et resultat av uvettig bruk, kan deltager holdes erstatningspliktig, og det gis ikke refusjon for avbrutt tur. Deltakerne må være klar over at elvepadling er en risikoaktivitet og det anbefales at deltakerne har reiseforsikring som dekker dette. Sjekk med forsikringsselskapet ditt.

TUREN INKLUDERER

 • Leie av packraft, åre, padlevest, våtdrakt hjelm og padlesko
 • Flinke og sertifiserte instruktører og guider
 • Sikkerhetsutstyr: kasteline og førstehjelp (guidene har dette)

TUREN INKLUDERER IKKE

 • Mat eller drikke underveis på turen. Møt mett.
 • Reise til og fra start – og endested
 • Klær til å padle i (se utstyrsliste)

Utstyrsliste

Pakkeliste:

 • Vi har våtdrakter til alle, men du må ha med langt ullundertøy (stillongs + langermet trøye) og ullsokker innerst på kroppen, eller teknisk undertøy som holder deg varm selv når du blir våt.
 • Dersom du er kortere enn 150 cm eller lengre enn 190 cm, må du si ifra til oss slik at vi er sikker på at vi har nok våtdrakter til alle.
 • Vi har padlesko til alle, men dersom du ønsker å padle i et par lette joggesko, kan du ta med dette istedenfor.
 • Vi anbefaler at du tar med minst mulig i packraften, og helst kun tørt skift. Du får låne en vanntett pakkpose av oss, og alt du velger å ta med deg må kunne pakkes 100% vanntett i denne baggen. Husk også å pakke mobiltelefon etc. vanntett. Her kan det holde det med en gjennomsiktig brødpose hvis du ikke har egen vanntett pose til denne.
 • Det legges ikke opp til noen matpause underveis, men ta gjerne med deg noe snacks og en drikkeflaske. Det er ikke sikkert elva kan drikkes, selv om den har blitt ganske så ren de senere årene.
 • Ha en plan for hva du skal reise hjem i etter padleturen. Dette skal pakkes ned i en vanlig plastpose (lik de du får på butikken)  og pakksekken du får låne av oss.

Du kommer til å bli våt!
Er det en ting som er 100% sikkert, er det at du og det du har på deg blir vått i løpet av turen. Møt opp i de klærne du skal ha på deg etter turen, og så bytter vi til ullundertøy og våtdrakt når vi møtes.

Alt du planlegger å ha med deg etter turen, som skal være tørt, må få plass i en vanlig bærepose. Du har derfor ikke all verdens plass å pakke i, så tenk minimalistisk. Møt opp i et par lette joggesko eller tilsvarende. Når du kommer til Nydalen, der vi planlegger å avslutte turen, skifter vi fra vått til tørt ute i det fri.

Dette er inkludert i prisen:

 • Packraft (1 per person)
 • Padleåre
 • Padlevest
 • Hjelm
 • Våtdrakt (si ifra dersom du er kortere enn 150 cm og lengre enn 190 cm)
 • Padlesko
 • Vanntett pakkpose (ca. 10 L)

God tur!

Meld interesse for Packraft på Akerselva

Passet ikke datoen denne gangen, eller føler du kanskje at du trenger litt tid på å komme i form før du hiver deg med? Meld interesse så gir vi deg beskjed neste gang vi setter opp en lignende tur.