Kajakkurs i Øygarden – En perle i vest

Neste avreise:


Kajakk I Kurs I Vestlandet

Pris KR 8.990

Faktura via e-post

Antall dager:
3

Påmeldingsfrist:
Velg avreise

Turguide:
Camilla Ianke

Dette produktet er for tiden utsolgt og utilgjengelig.

Tredagers tur og kajakkurs i vakre Øygarden utenfor Bergen. Her finner du en flott skjærgård med hundrevis av små øyer som er perfekt å oppleve fra havkajakken og opplæringen tar vi underveis. Etter endt kurs har vi vært gjennom alle elementer i Padleforbundets grunnkurs hav (og mer til), en introduksjon til navigasjon på sjøen og masse flott natur!

Pris: 8.990,-
Dato: På forespørsel 

OM TUREN

Bli med på denne tredagers turen med grunnkurs kajakk inkludert. Øygarden utenfor Bergen har kanskje vestlandets vakreste skjærgård, og er perfekt å oppleve fra havkajakken med sine tusenvis av små øyer. Etter endt tur har vi vært gjennom alle elementer i Padleforbundets grunnkurs hav og litt til, og deltagere som har bestått kurs får våttkort (NPF Grunnkurs Hav). Vi tror du vil bli overrasket om du ikke har besøkt denne delen av Norge før. Området har rik historie og flott geologi. På Hissøy er det blant annet bosetninger tilbake til 1500-tallet. Havørnsafari blir det så klart også. Vi har fokus på å dele av historien og geologien til dette området underveis på turen, og vi går i land på øyene for å strekke på beina og nyte utsikten. Vi bor og overnatter i en koselig hytte på en av øyene. Her er vi midt i smørøyet for flotte padleopplevelser. God mat på tur er viktig for oss og underveis vil du få tips til gode og enkle turoppskrifter. Kysten har blant annet mye godt å by på så vær forberedt på å smake på både tarechips, strandsnegler og mer til! Camilla Lanke er guide og instruktør på turen. Hun er utdannet NPF Veileder Hav samt 4 Star Leader fra det britiske padleforbundet. Camilla har mye padleerfaring både fra inn- og utland. Hun har blant annet guidet flere padleturer på Grønland. Camilla er vår lokale guide i dette området og hun gleder seg til å vise frem noen av sine padlefavoritter.

Grunnkurs hav

Grunnkurset i havkajakk gjennomfører vi med fokus på tur og gode naturopplevelser. Vi følger kursmalen til Norges Padleforbund, men vi tar oss bedre tid slik at du både blir tryggere i kajakken og får oppleve mer av havpadlingens mange gleder. Vi skal blant annet lære padleteknikker, rednings- og sikkerhetstiltak, turplanlegging og pakking av kajakk. I tillegg legger vi inn en leksjon i grunnleggende navigasjon. Etter fullført kurs får du Norges Padleforbunds Våttkort. https://youtu.be/W4lwzkFgkGs

Dagsprogram

DAG 1 – INTRO TIL PADLING

Deltagerne ankommer Syltøy med bil eller buss. Her spiser vi lunsj sammen, gjennomgår utstyret og pakker kajakken. Første etappe går ut til øyen hvor vi skal overnatte, ca 3-4 km. På veien får deltagerne første introduksjon til havpadlingen. I hytta nyter vi første kvelden sammen lager felles middag og blir bedre kjent..

DAG 2 – PADLETEKNIKK, ØYSAFARI OG KAMERATREDNING

Etter frokost setter vi oss i kajakken og trener på ulike padleteknikker mens vi får en fin tur mellom holmer og skjær. Vi bruker dagen til å utforske området og er vi heldige får vi oppleve havørnen. Mot slutten av dagen tar vi et bad i forbindelse med øving på kameratredning. Tilbake i hytta lager vi middag og slapper av etter en lang dag. Kanskje går vi en liten kveldstur og ser solen gå ned i havet. Vest for oss er Shetland neste.

DAG 3 – NAVIGASJON OG TURPADLING

Vi starter dagen med en liten navigasjonsøkt og planlegger dagens turmål i fellesskap. Ved bruk av kart og kompass tar vi oss frem og vi beregner både tid og avstand. Vel tilbake på Syltøy skyller vi utstyret og gjør oss klar for avreise.

Praktisk info

VANSKELIGHETSGRAD

Dette kurset passer for alle som har lyst til å lære å padle kajakk og som samtidig ønsker en padleopplevelse i nydelig natur. Kanskje har du egen kajakk, men aldri tatt noe kurs? Eller du har tatt kurs tidligere, men føler at du aldri har kommet skikkelig i gang? Da kan dette være kurset for deg. Deltagere må være normalt god fysisk form og glad i å være ute. Nedre aldersgrense på turen er 15 år.

GRUNNKURS HAV – NPF (NORGES PADLEFORBUND)

I løpet av dagene går vi igjennom padleteknikker, sikkerhet ved havpadling samt litt turplanlegging og pakking for tur. Opplæringen tilsvarer NPFs (Norges padleforbund) grunnkurs hav og deltagere får Våttkort etter kurset. I tillegg legger vi inn en grunnleggende navigasjonsøkt, både teoretisk og praktisk. Det er en fordel om man har padlet før, men det er ikke et krav.

TUREN INKLUDERER

 • Erfaren og lokalkjent padleguide/instruktør
 • Leie av havkajakk og åre
 • Leie av padlebekledning
 • Alle måltider som er beskrevet i programmet
 • All overnatting underveis på turen beskrevet i programmet.
 • Sikkerhetsutstyr
 • Våttkort (Norges Padleforbund)

TUREN INKLUDERER IKKE

 • Reiseutgifter til og fra oppmøtested (Syltøy)
 • Turbekledning og ekstra tørt skifte i ull (se egen utstyrsliste)
 • Tørrbagger til å pakke eget utstyr
 • Mat utover måltider i programmet
 • Øl/vin/mineralvann til maten

FORSIKRING

Du må ha vanlig, privat reiseforsikring for å delta på turen.

VILKÅR

Ved påmelding gjelder våre generelle vilkår ved avbrutt tur eller avmelding.

Utstyrsliste

RABATT PÅ KLÆR OG UTSTYR FRA BERGANS

Som deltager på våre turer, får du 35% rabatt på klær og utstyr hos Bergans. Du kan bruke rabatten i nettbutikken på bergans.com eller i Bergans Flagship Store i Oslo sentrum. Du får koden tilsendt på e-post når vi bekrefter turen din. Vi vil også kunne gi deg gode råd i forbindelse med kjøp av utstyr og bekledning.

VED OPPMØTE/PÅ REISE

Reis i enkle og lette klær som du også kan reise hjem i etter turen/kurset. Hvis du ønsker å spare vekt kan du reise til og fra i turtøyet ditt, men tenk på hva du skal gjøre i etterkant. Har du mulighet til en dusj? Skal vi spise middag inne? I så fall kan det være ok å ha reint og enkelt tøy, og kanskje noen andre sko enn turskoene dine.

UTSTYRSLISTE

 • Sovepose, lakenpose eller dynetrekk
 • Sitteunderlag
 • Vind- og vanntett skalljakke
 • Vind- og vanntett skallbukse
 • Ullsokker + ekstra skift
 • Ullundertøy + ekstra sett
 • Tynn turbukse og vindjakke, evt. shorts og t-skjorte (ull/kunstfiber) hvis det er meldt varmt vær
 • Varme klær til å ha på om kvelden dersom vi blir sittende ute (dunjakke, tykk fleecegenser eller ullgenser)
 • Badetøy
 • Solkrem
 • Solbriller
 • Toalettsaker
 • Tørrbagg(er) til å pakke med det som trengs for dagsturer i kajakk og overnatting. (Anbefaler at de fleste posene er rundt 2,5 liter, 5 liter og 10 liter + en til soveposen om man pakker det.)
 • Drikkeflaske (Vi koker vann på primus for å få varm kaffe/te til lunsj)
 • Turbestikk, kopp og tallerken

ARRANGØRUTSTYR

Vi stiller med utstyr til matlaging på tur, havkajakker, årer, padlebekledning og sikkerhetsutstyr.

Meld interesse for Kajakkurs i Øygarden – En perle i vest

Passet ikke datoen denne gangen, eller føler du kanskje at du trenger litt tid på å komme i form før du hiver deg med? Meld interesse så gir vi deg beskjed neste gang vi setter opp en lignende tur.