Jentetur med Vulkana og Lindmo til Lyngen

Neste avreise: 10.05.2020

Pris KR 23.900,-

Påmeldingsgebyr kr: 500,-*

Antall dager:
5

Påmeldingsfrist:
31.12.2019

Turguide:
Anne Lindmo og Fredrik Aspö

UTSOLGT

Bli med på et ekstraordinært eventyr i fantastiske Lyngen! Jentetur med spa-båten Vulkana som base og med Anne Lindmo som turfølge. Den ombygde fiskeskøyta har eget spa, førsteklasses kjøkken og komfortabel overnatting. Det blir seilas i spektakulære farvann, den best tenkelige forpleining og ypperlige matopplevelser i kombinasjon med skiopplevelser i et av landets vakreste og villeste fjellområder.

PRIS: 23.900,- DATO: 10.-14. MAI 2020

Turene til Lyngen med spa-båten Vulkana har i en årrekke vært en favoritt for kresne toppturentusiaster fra hele verden. Nå er vi glade for å tilby vår variant av dette eventyret, en unik og eksklusiv turopplevelse! I løpet av fem dager skal vi oppleve råskapen og skjønnheten i det arktiske landskapet, vi skal spenne på skiene i fjæra og traske til fjells, bestige kneisende fjelltopper og nyte nedkjøringene maksimalt.

Vulkana Lyngen

Vulkana_happy_spa_selfie
BADESELFIE: Jentene på badetur tar bilde av seg selv mellom rundene i sjøen. Fra venstre: Kristine Steinsvik, Beret Johanne Ballari, Suzanne Jones og Kristin Wangsbro.
FOTO: KARIN BEATE NØSTERUD/VG
VGREISE

Ski, Spa og god mat 

Våre lokalkjente guider leder gruppa og legger inn økter der vi lærer vurdering av terreng og snøforhold, og får innføring i grunnleggende skredlære, sikkerhet og redning.

Mellom toppturene nyter vi livet på Vulkana. Fiskeskøyta fra 1957 er på kjærlig og kreativt vis bygget om til en eventyrlig farkost som er skapt for avkobling, velvære og rustikk luksus. Båten har badestamp på dekk, en vedfyrt badstue med havutsikt og tyrkisk dampbad i en vakker lounge under dekk. Etter en lang og fysisk krevende dag med ski på beina, er det den ultimate belønning å sitte i badestampen og skåle for dagens innsats mens skuta setter kurs mot en ny havn og vårt neste fjell.

Alle måltider lages av kokken om bord, som sammen med skipper og vertskap sørger for personlig service på høyeste nivå.

Skipperne er lokalkjente karer som er stolte av å vise frem både skuta og farvannet, og de inviterer gjerne til en kaffekopp på brua og deler sin kunnskap om geografi, dyreliv og lokalhistorie.

Om Vulkana

Vulkana er skapt av en vennegjeng som elsker å dele naturopplevelser og som samtidig er lidenskapelig opptatt av matopplevelser og badstukultur. Sammen formulerte de en visjon om å lage en båt som skulle bli den perfekte basen for totalopplevelser i nordnorsk natur.

Etter lang tids leting fant de en vakker men forfallen fiskeskøyte i en havn på Senja, og brukte så nærmere tre år på et møysommelig arbeid med å transformere den om til sin drømmebåt. Den finske arkitekten Saami Rintala har i samarbeid med båtbygger Gunnar Eldjarn skapt et smykke av en farkost der det tradisjonelle ytre skroget er bevart, men der innsida åpenbarer seg som en oase for velvære og sosialt samkvem.

Skuta har lugarer med komfortable soveplasser til 10 passasjerer. Det gamle lasterommet er bygd om til lounge med glasstak der man kan slappe av foran peisen. Spa-fasilitetene består av badestamp, en klassisk vedfyrt badstue og en tyrkisk dampbadstue/hammam. Båtens hjerte er det lange spisebordet i kjøkkenet: her samles man for å se kokken i arbeid, nyte lange måltider, dele historier og planlegge nye tokt og eventyr.

Her kan du lese mer om båten

Vulkana interior drawing

Om Anne Lindmo

Anne Lindmo er en av landets mest kjente programledere, men hun er også et aktivt og erfarent friluftsmenneske som gjennom hele året tilbringer mye av fritiden sin til fjells og på sjøen. Anne er medeier i Vulkana og ivrer for at så mange som mulig skal få oppleve Lyngen-fjellene og det fantastiske terrenget i området rundt Tromsø. På denne turen gleder hun seg til å være vertinne og turkamerat, og til å dele både kunnskap og begeistring med sine gjester.

Anne Lindmo_Vulkana

DAG 1 – OPPMØTE I TROMSØ

Vi møtes klokka 20.00 på kaia i Tromsø der Vulkana er ankret opp. Så snart alle er om bord, og vi har hilst på guidene og betjeningen, legger båten fra kai og setter kursen mot Lyngen. I løpet av kvelden blir vi bedre kjent med båten og hverandre. Vi får en orientering om turplaner, vær- og føremeldinger før vi setter oss til bords og nyter turens første middag servert av kokken ombord.

Før vi går til seng har båten kommet fram til det stedet vi skal starte tur påfølgende dag. Vulkana ligger da trygt til kai og vi får en god natts søvn.

DAG 2 – 4 – TOPPTURER I LYNGEN

Dagene starter framme i byssa rundt frokostbordet, der vi spiser nydelig frokost fra en rikholdig buffet og får oppdatert vær-og førerapport fra guidene. Vi smører niste og fyller termosene våre før vi pakker sekken og gjør oss klar for transport inn til land. Etter innføring i sikkerhetsprosedyrer og skredsøk spenner vi skiene på og trasker til fjells.

Toppturene vil avhenge av snøforholdene, hvordan vær og vind er, og den første turdagen legges det opp til at alle blir kjent med resten av gruppa på en tur som ikke er alt for komplisert. Målet er å komme seg godt opp i høyden, og gjerne få litt utsikt før vi vender skituppene nedover igjen. Forhåpentligvis er det mulig å sette fine svinger i vårsnøen før vi kommer ned til fjæresteinene igjen.

Dagsturene vil legges til noen av de flotteste toppene i Lyngen, og her finnes det et stort utvalg av turer vi kan gå. Hovedguiden vår har jobbet i området i mange år, og kjenner fjellene som sin egen bukselomme. På bakgrunn av hvordan vinden blåser, hva slags temperatur det er og andre forhold som påvirker snøen, vil han ta oss med til de områdene som vil være best egnet for å få gode forhold akkurat den dagen. Etterhvert som alle i gruppa lærer hverandre bedre å kjenne, vil det også være mulig å gå ulike turer. På den måten kan de mest ambisiøse får oppfylt sine forventninger om de høyeste toppene, mens de som vil ta det litt mer med ro kan ta tida litt mer til hjelp og gå andre turer. Det blir uansett flotte turer i spektakulære omgivelser.

Guidene våre vil underveis på turene sørge for å legge inn daglige miniøkter der vi lærer å lese terreng og snøforhold, og gjennomgår også grunnleggende skredlære med søk og redningsteknikk.

Når gruppa vender tilbake fra dagsturene, venter kokken på oss med forfriskninger og et lettere måltid. Vi parkerer skiene og hopper i badestampen, mørner kroppen i badstua og finner roen på de varme marmorflisene i den tyrkisk inspirerte dampbadstua under dekk. Verten om bord er også badstumester og byr gjerne på et finsk badsturituale: Tradisjonen anbefaler tre runder oppvarming og avkjøling, en runde med bjørkeris for å øke blodsirkulasjon, og et forfriskende bad eller stup ut i det krystallklare havvannet som avslutning. En ettermiddag med badstue og bading gir optimal avspenning og nytelse, og er i tillegg perfekt som restitusjon for skistøle ben og føtter.

Dagene rundes av rundt spisebordet der kokken serverer oss en smakfull treretters middag som appellerer både til øye og mage. Måltidene er basert på lokale råvarer og skapt med kjærlighet til mat og mennesker. Rundt bordet går praten om dagens turopplevelser og planer for neste dags etappe.

Etter middag slapper vi av foran peisen i loungen. Skipsbiblioteket med utvalgte kart og turbøker, diverse brettspill og kortstokk er tilgjengelig for den som ønsker analog underholdning før vi faller til ro.

Etter en lang dag i friluft, en forfriskende badstuøkt og et solid måltid mat, er det en glad og sliten gjeng som finner køyene og tar kvelden.

DAG 5 – HJEMREISE

Den siste dagen skal vi seile tilbake til Tromsø. Vi spiser frokost og rekker en kortere tur før båten setter kurs mot Tromsø igjen. Vi nyter tilværelsen ombord før vi klapper til kai i Tromsø havn på tidlig ettermiddag, i 16-tida. Her mønstrer vi av før vi tar farvel med gruppa og starter hjemreisen.

VANSKELIGHETSGRAD

Turen er karakterisert som ”middels vanskelig” fordi det stilles krav om grunnleggende ferdigheter innen topptur og skikjøring. Deltagere bør være i god fysisk form for å klare oppstigninger fra 800 – 1200 høydemeter og mestre nedkjøring i delvis krevende terreng.

Vi vil kunne splitte gruppa i to basert på ferdighetsnivå slik at det blir mulighet for både ambisiøse og mindre ambisiøse turer, der deltageren får mulighet til å velge tur etter evne og nivå.

SKI OG SKIUTSTYR

Du må selv ordne med eget ski- og skredutstyr (sender/mottaker, søkestang og spade).

REISEN TIL OG FRA TROMSØ

Du ordner egen transport til Tromsø. Det går buss fra flyplassen til sentrum, og du kan gå fra holdeplassen og bort, eller du kan ta taxi fra flyplassen og helt fram.

BOSTED OG MAT

Det blir overnatting i køyesenger ombord, på 2- eller 4-mannsrom. Dette er en ombygd fiskebåt, og den gir ingen mulighet for enkeltrom, så vi blir godt kjent med hverandre på turen.

Maten er førsteklasses, laget av egen kokk om bord. Frokost serveres som buffet med ferskt brød, pålegg, egg/omelett, hjemmelaget syltetøy og frokostblandinger. Alle spiser i fellesskap etter at vi har stått opp.

Lunsj smøres ved frokost, og kokken lager gjerne en overraskelse vi kan ha med i sekken i tillegg. Ønsker du å ha med sjokolade eller annet snacks, må du ta med dette selv.

Etter dagens skitur får vi servert enkelt måltid eller snacks, slik at vi slipper å sette oss i badestampen på tom mage.

Middag serveres på kvelden.

Det er mulighet for å kjøpe kalde forfriskninger til alle måltider. Vulkana har en utvalgt øl- og vinliste, men spesialbestiller gjerne drikkevarer etter kundens ønsker. Det er ikke lov å ta med medbragt alkohol på båten.

FORSIKRING

Du må ha normal reiseforsikring for å være dekket i tilfelle noe skulle skje før og underveis på turen.

TUREN INKLUDERER:

 • Overnatting i køyeseng på 2- eller 4-mannsrom ombord på Vulkana
 • All mat ombord på båten
 • Toppturer under kyndig veiledning av internasjonalt godkjent guide
 • Introduksjon til grunnleggende skredlære og sikkerhet i fjellet.
 • Bruk av alle fasiliteter ombord på båten, inkl. saltvannsbadestamp, vedfyrt finsk badstue, zen-lounge, hamam (tyrkisk steam-badstue)

TUREN INKLUDERER IKKE:

 • Reise t/r Tromsø
 • Drikke til maten
 • Sjokolade og snacks til turene
 • Personlig utstyr til å gjennomføre turen (se utstyrslista)

REISEVILKÅR

Les våre reisevilkår som du finner her: https://bergansadventures.no/reisevilkar/
Her finner du alle detaljer rundt betaling, avbestilling osv.

RABATT PÅ UTSTYR

Ved å melde deg på en av våre turer, får du 50% rabatt på klær og utstyr i Bergans Flagship Store i Oslo og på Bergans.com Skal du handle på nett, ta kontakt med oss, så sender vi deg rabattkoden etter at du har betalt for turen. Vi vil også kunne gi deg gode råd i forbindelse med kjøp av utstyr og bekledning.

 

UTSTYRSLISTE

PÅ KROPPEN PÅ TUR:

 • 1 x ullundertøy, lang overdel
 • 1 x ullundertøy, lang underdel
 • 1 x ullundertøy, underbukse
 • 1 par varme ullsokker
 • 1 x Hals/buff
 • 1 x teknisk skalljakke med hette (Dermizax, Gore-Tex el.)
 • 1 x teknisk skallbukse
 • 1 x vindtett lue
 • 1 x skihansker
 • 1 par vindvotter
 • 1 par varme innervotter

ALPINT SKIUTSTYR:

 • 1 par randonèe- eller telemarkski
 • 1 par skifeller
 • 1 par skistøvler med gå-funksjon
 • 1 par skistaver
 • 1 x alpinbriller
 • 1 x alpinhjelm

SKREDUTSTYR:

 • Sender/mottaker
 • Snøspade
 • Søkestang

ØVRIG UTSTYR:

 • Inneklær
 • Badetøy
 • 1 x ryggsekk (35 – 50 L)
 • 1 x stor utstyrsbag
 • 1 x ullundertøy, overdel (i vanntett pose)
 • 1 x ullundertøy, underdel (i vanntett pose)
 • 1 x dunjakke (i vanntett pose)
 • 1 par varme ullsokker (i vanntett pose)
 • 1 par solbriller
 • 1 x balaklava (hals/buff og solid lue kan erstatte denne)
 • 1 x termos. Min 0,7 L
 • 1 x vannflaske 1 L m/stor åpning
 • 1 x matboks (til å ha lunsjmat i)
 • Toalettsaker
 • 1 x personlig førstehjelpsutstyr (minimum: enkeltmannspakke, sportstape, compeed og strips. Ta med smertestillende tabletter – Ibux & Paracet)
 • 1 sett ørepropper (mot snorkelyder)

Meld interesse for Jentetur med Vulkana og Lindmo til Lyngen

Passet ikke datoen denne gangen, eller føler du kanskje at du trenger litt tid på å komme i form før du hiver deg med?
Meld interesse så gir vi deg beskjed neste gang vi setter opp en lignende tur.