Tafjordfjella – Fottur fra fjord til fjell

Neste avreise:

Pris KR 0

Faktura via e-post

Antall dager:
5

Påmeldingsfrist:
Velg avreise

Turguide:
Britt-Ingunn Tafjord Walle

Nullstill

Med teltet i sekken legger vi ut på en kontrastfylt, femdagers fottur i de ukjente og urørte Tafjordfjella vest. Med sin utilgjengelige beliggenhet og kuperte terreng, er Tafjordfjella vest et område de færreste besøker, men et område de lokale betrakter som det absolutt vakreste. Vil du være med på en fottur i fjellet i sommer uten å gå der alle andre går, er dette turen for deg!

PRIS: 9.500,-  DATO: Dato kommer senere

Med teltet i sekken legger vi ut på en kontrastfylt fem dagers fottur i de ukjente og urørte Tafjordfjella vest. Med sin utilgjengelige beliggenhet og kuperte terreng er Tafjordfjella vest et område de færreste besøker, men et område de lokale betrakter som det absolutt vakraste.

Fra den fraflytte fjellgården Muldal går vi inn i Reinheimen Nasjonalpark og vender kompasset sørover mot Kaldhussæter hvor vi blir hentet av minibuss på dag 5. Turen er gradert til middels krevende, og krever ingen forkunnskaper foruten at man klarer å bære storsekk i flere dager. Vår guide er mer enn behjelpelig med å dele av sin kompetanse innen oppsett av telt og bruk av primus.

HØYDEPUNKT

 • Tafjordfjella og Reinheimen Nasjonalpark

 • Naturnære opplevelser med overnatting i telt

 • Illstigmassivet og historiske Reindalen

 • Lokalguide med stor kunnskap om regionen

 • Mulighet for fjellfiske

Tafjordfjella
Flott teltplass i Tafjordfjella. Foto; Anne Wågen

SMITTEVERN PÅ TURER

Vi holder alle våre turer i henhold til smittevernsrådene fra Folkehelseinstituttet. Det er viktig for oss at du skal føle deg trygg på tur med oss, og vi har derfor gjort justeringer på alle våre turer for å overholde de til enhver tid gjeldene rådene fra myndighetene.

DAG 1 | VELKOMMEN TIL TAFJORD OG DE VILLE TAFJORDFJELLA | 14 KM

Gruppen møter guiden på Tafjord Kai for introduksjon og gjennomgang av utstyr og rute. For de av dere som ikke har med eget telt og brenner, vil dette bli utdelt her. Her vil det bli muligheter å legge igjen ekstra bagasje, da dette også er stedet hvor turen avsluttes.

Dagens destinasjon er til en ukjent og frodig dal som en gang var fylt av beitedyr og stølsdrift. Første del av turen går på smal grusvei opp til fjellgården Muldal. Muldalen er to fraflytta gardsbruk som hviler på kanten av en hengedal 340 meter over Tafjorden. Den beryktede Muldalsfossen som elegant stuper ned i fjorden fra 300 meter er et spektakulært skue. Etter en kort lunsjpause i Muldalen fortsetter vi turen innover den frodige seterdalen med gradvis stigning til vi når turens første camp. Her ryktes det om god fiske i elva, og kanskje vi til og med kan nyte selvfisket fisk til forrett?

DAG 2 | GRØNDALEN TIL REINDALEN | 15 KM

Vi fortsetter fra en frodig dal til en annen. Dersom du er bekymret for at turen gjennom Tafjordfjella blir ensformig, så vil denne etappen vise hvilke kontraster Tafjordfjella har å by på. Dersom snøforholdene tillater det vil vi ikke følge normal rute over til Reindalen, men en alternativ rute for å vise dere et naturfenomen som ble oppdaget for nærmest 100 år siden. Hva, og historien rundt kan vi nesten ikke dele før vi er der. Fra Illstigmassivet beveger vi oss utenfor kjente stier og ned til Øvre Reindalen. Her kommer vi inn på turiststien og følger denne ned til Reindalssæter hvor vi slår leir i natt. Reindalssæter er kjent for sin unike fauna, og furuene i området er et av de høystliggende furuene i hele Norge. Denne dalen forsynte store deler av Tafjord med materiall tilbake i tiden, og noen av byggene i regionen står fremdeles takket være kvalitetsfurua i Reindalen.

DAG 3 | FRA REINDALEN TIL DANSKEHYTTA  12 KM

Fra de frodige dalene beveger vi oss oppover i høyden. Dagens etappe er ikke like lang som tidligere, men med 800 høydemeter å bestige er det godt med god tid. De første 3 km av turen går i middels bratt terreng opp til 1400 meter. Dagene er lange, og vi tar oss god til i motbakkene. Herrifra opner landskapet seg, og for første gang på turen vil vi oppleve ekte viddelandskapet som Tafjordfjella øst byr på! Dagens etappe er ca 12 km lang, og utsikten som venter i dagens camp kan ikke beskrives med ord. Solnedgangen fra Danskehytta er en av de sjeldne!

DAG 4 | DANSKEHYTTA TIL STORKALDHUSDALEN | 13 KM

Dette er turens høyfjellsetappe. I dag har vi to rutevalg til dagens destinasjon. Hvilken av disse guiden velger vil avhenge av gruppen og været. Uavhengig av rutevalg vil første delen av dagen gå i høyfjellsterreng, før vi etter hvert vil trekke ned i innlandsdalen Storkaldhusdalen. Storkaldhusdalen er turens siste camp, og selv kan vi ikke tenke oss en bedre plass å ende dette eventyret. Vannene i dalen er fiskerike og elven tilbyr en haug «private» badeplasser.

DAG 5 | STORKALDHUSSTALEN TIL KALDHUSSÆTER 4 KM + TRANSPORT TIL TAFJORD

Etappen idag er turens er den korteste på hele turen. Vi stresser oss derfor ikke avgårde, for hvor mange har ikke tenkt etter endt tur “skulle ønske vi ble i fjellheimen litt lengre?”. Etappen idag er i overkant av 4 km ned til en parkeringsplassen på Kaldhussætra. Her vil vi bli hentet i minibuss og fraktet ned til Tafjord hvor turen startet. Vi pakker ut fellesutstyr nede på Tafjord Kai, og håper på å være ferdig rundt kl 14:00. Dersom det er flertall i gruppen om å ta en tur innom Zakariasdammen på vei vei ned til Tafjord, kan vi ordne dette. For de av dere som ikkje kjenner til Zakariasdammen er dette en 96 meter høy demning som kan romme opp mot 70 million m^3. Denne var bygget på 1960-tallet og er en verdenskjent ingeniørkunst vi anbefaler å besøke!

VANSKELIGHETSGRAD

Denne turen stiller ikke krav til andre ferdigheter enn at man er i generell fysisk god form, og klarer å gjennomføre dagsetapper opp til 7 timer med storsekk. Turen er klassifisert til middels krevende grunnet turens lengde, og bæring av storsekk. Selv om vi sover i telt, og benytter primus til matlaging vil dette være ferdigheter guiden gjerne formidler mens vi er på tur.

Vi stiller derfor ingen krav til forkunnskaper innen overnatting og matlaging ute. Terrenget vi går i vil være svært variert da turen både tar deg med opp i høyfjellet, og ned i lavtliggende daler. Ruten vi har valgt vil ikke passere eksponerte områder, eller kreve øvrige ferdigheter utenom gange. Turen vil gi muligheter for å ta avstikkere til eksponerte områder, men det er opp til hver enkelt om de vil delta på denne aktiviteten.

Turen passer for alle over 16 år som er fysisk rustet til å gjennomføre lange dager med storsekk. Deltakere mellom 16 og 18 år kan kun delta sammen med foreldre/foresatte, eller med skriftlig tillatelse fra foreldre/foresatte.

REISEN TIL OG FRA TAFJORD

Den enkleste måten å komme seg til Tafjord på er med bil. Bare kjøreturen i seg selv inn til den lille bygda er spektakulær, med smale veier som slynger seg langs fjorden. Du kan også fly til Ålesund, og ta buss derfra til Valldal. Et annet alternativ er å ta toget til Åndalsnes og buss derfra til Valldal. Togturen med Raumabanen fra Dombås til Åndalsnes er en opplevelse i seg selv, og kanskje Norges vakreste togtur.

Kommer du med buss til Valldal, kan vi hjelpe til med transport inn til Tafjord. Ta da kontakt med oss i forkant.

FORSIKRING

Du må ha gyldig normal reiseforsikring for å delta på denne turen.

Inkludert i turen:

 • Sertifisert lokal guide

 • Sikkerhetsutstyr og førstehjelp

 • Fellestransport fra Kaldhusseter til Tafjord

 • Lån av telt, gassbrenner og kokekar

Ikke inkludert i turen:

 • Transport til/fra Tafjord (vi kan være behjelpelig med transport fra Åndalsnes/Valldal mot pristillegg)

 • Mat (ikke inkludert for å redusere risiko for smitte

 • Øvrig turutstyr og fiskeutstyr

 • Fiskekort (kan kjøpes på www.inatur.no)

 

RABATT PÅ KLÆR OG UTSTYR FRA BERGANS

Som deltager på våre turer, får du 35% rabatt på klær og utstyr hos Bergans. Du kan bruke rabatten i nettbutikken på bergans.com eller i Bergans Flagship Store i Oslo sentrum. Du får koden tilsendt på e-post når vi bekrefter turen din. Vi vil også kunne gi deg gode råd i forbindelse med kjøp av utstyr og bekledning.

VED OPPMØTE/PÅ REISE

Reis i enkle og lette klær som du også kan reise hjem i etter turen/kurset. Hvis du ønsker å spare vekt kan du reise til og fra i turtøyet ditt, men tenk på hva du skal gjøre i etterkant. Har du mulighet til en dusj? Skal vi spise middag inne? I så fall kan det være ok å ha reint og enkelt tøy, og kanskje noen andre sko enn turskoene dine.

Ettersom turen starter og slutter i Tafjord vil det være mulig å lagre ekstra bagasje her under turen.

UTSTYRSLISTE

Kommer

Meld interesse for Tafjordfjella – Fottur fra fjord til fjell

Passet ikke datoen denne gangen, eller føler du kanskje at du trenger litt tid på å komme i form før du hiver deg med?
Meld interesse så gir vi deg beskjed neste gang vi setter opp en lignende tur.