Packraft på Hardangervidda

Neste avreise: 07.08.2021

Pris KR 9900

Du mottar faktura

Antall dager:
8

Påmeldingsfrist:
01.07.21

Turguide:
Kjell Jonsson

UTSOLGT

Bli med til Hardangervidda i sommer, når vi skal padle packraft gjennom Kvennavassdraget. Packraft er oppblåsbare, stabile og superlette kajakkflåter som er enkle å håndtere, og Kvennavassdraget er perfekt å utforske med packraft. Vi skal padle rolig avgårde nedover elver og vann mens vi tar inn den flotte naturen underveis. Her finner vi endeløse vidder, fiskevann og flotte fjelltopper.

PRIS: 9.900,- DATO: 7.-14.august 2021

Frister det med endeløse vidder, fiskevann og fine fjelltopper. Kunne du tenkt deg å oppleve lukten av vierkratt og lyng, lyden av fuglekvitter og elva som bruser og smake ørreten som freser i steikepanna? Og i tillegg flyte behagelig avgårde nedover elver og vann? Kvennavassdraget på Hardangervidda, Norges og Nord-Europas største høyfjellsplatå, byr på alt dette og fantastiske naturopplevelser som er perfekt å oppdage med packraft.

Turen starter og slutter på samme sted, på Skinnarbu ved Møsvatn. Hit kommer du med rutebuss eller egen bil. Derfra tar vi felles transport til Valldalsvatnet, nær Røldal. Der begynner turen vår med en gåtur på ca. 10km og 500 høydemeter som tar oss opp på fjellet. Her slår vi teltleir for natten, og gjør klar packraftene til padleeventyret som venter.

De neste dagene skal vi i rolig tempo padle oss gjennom et nettverk av vann og elver. Hvor langt vi padler hver dag, før vi slår leir og koser oss, kommer an på vær, vind og fiskelykke. Vi har beregnet god nok tid til å fiske litt underveis, og ingen av dagsetappene blir veldig lange. Vi bor i telt underveis på turen, og får virkelig kjenne på at roen senker seg og at vi kommer tett på naturen.

Packraft

Packraft er oppblåsbare og superlette kajakkflåter. De er veldig stabile, og du lærer enkelt å håndtere den. Det at vi padler størsteparten av turen betyr også at du slipper å bære så mye. Du trenger ikke å ha noen padleerfaring for å bli med på denne turen. Selv om vi for det meste skal padle, er det også enkelte strekninger vi må bære.

Vi padler både over større vann og nedover elver, men noen stryk må vi også passere. Om disse er mulig å padle kommer an på vannføring og ferdighetsnivå. Skulle du synes at noen partier ser for skumle ut, er det tillatt å passere strykene på land. Vår erfarne guide gjør nøye vurderinger av hvert stryk og gir gode råd.

Kvennavassdraget

Kvennavassdraget ligger på Hardangervidda, og strekker seg ca. 70km mellom Holmavatnet i vest og Møsvatn i øst. Kvenna, som vassdraget også går under, er perfekt å utforske med packraft og byr på en fin blanding av padling over vann, og nedover elver og styrk. For å komme oss til Holmavatnet, må vi gå fra Middalsbu og det er ca. 10km og ca. 500 høydemeter opp til Holmavatnet. En tøff start på, men det også den lengste gå-etappen på turen. Stien oppover er fin, og vi tar det med ro.

Fra Holmavatnet bærer det over Kvennsjøen og videre mot Øvsta-, Midtra- og Nedsta Krokavatn. Gjennom elva Kvenna får vi fin flyt, og terrenget er som laget for packraft. Når vi kommer til Skytterfossen, må vi bære packraften rundt. Deretter bærer det videre nedover Kvenna, over en rekke småvann gjennom Kvennadalen før vi mot turen slutt kommer ut i Vinjefjorden ved Mogen Turisthytte. Herfra tar vi båten over Møsvatn tilbake til Skinnarbu.

Smittevern på turer

Vi holder alle våre turer i henhold til smittevernsrådene fra Folkehelseinstituttet. Det er viktig for oss at du skal føle deg trygg på tur med oss, og vi har derfor gjort justeringer på alle våre turer for å overholde de til enhver tid gjeldene rådene fra myndighetene.

 

DAG 1

Vi møtes på Skinnarbu ved Møsvatn, og herfra tar vi felles transport til Valldalsvatnet, nær Røldal. Der setter vi på oss sekkene og starter rett på motbakken, og vår lengste gåetappe på turen. Vi går gjennom bjørkeskogen og følger dalen oppover forbi Vivassvatnet, og sørger for å holde et rolig tempo. Vi skal gå omtrent 10 km og 500 høydemeter opp. Vi blir nok gode og varme på vei opp, men etter dagens økt vil vi nyte godt av fruktene av resten av turen. Når vi ankommer Holmavatnet på kvelden er det tid for å slå leir. Her får vi også blåst opp packraftene våre, slik at vi er klare til å starte vårt padleeventyr neste dag.

DAG 2 – 7

Etter en god natts søvn og en deilig frokost, pakker vi sammen og fester ryggsekkene våre på packraftene. På med padlevest, sjokoladen lett tilgjengelig og innsmurt med solkrem er vi klare for padling! Vi padler det lange og smale Holmavatnet til endes og starter på elva Kvenno. Hvis vannføringen er liten kan det være noe grunt her, men forhåpentligvis glir vi lett over elvebunnen.

Vi får fin padling over noen småvann og videre i elva. Før vi padler ut på Kvennsjøen, kan det hende vi må gå noen hundre meter på land grunnet noen stryk. Hva som er mulig å padle kommer an på vannføringen og ferdighetsnivået. Kvennsjøen er det største vannet vi skal krysse. Hvor langt vi padler hver dag, før vi slår leir og koser oss, kommer an på vær, vind og fiskelykke. Vi har beregnet god nok tid til å fiske litt underveis, og ingen av dagsetappene blir veldig lange.

Etter Kvennsjøen kommer et virkelig flott parti med rolige stryk, god fart og brede smil. Det er også noen litt røffere stryk, men fullt padlebare. Skulle du synes at noen partier ser for skumle ut, er det tillatt å passere strykene på land. Vår erfarne guide gjør nøye vurderinger av hvert stryk og gir gode råd.

Vi fortsetter nedover Kvenno og Øvsta-, Midsta- og Nedsta Krokavatnet. Enkelte steder er det mange fine små øyer og holmer vi padler forbi, eller kanskje vi tar lunsj på en av de. Vi får en god miks av rolige vann og elv med stryk, noen rolige, andre kanskje såpass røffe at vi velger å gå forbi på land. Skyttarfossen må vi i alle fall gå forbi. Etter den kommer vi til Sandvatnet. Mens det sies at Holmavatnet ved turstart er så å si fisketomt, ryktes det at partiet vi nå har kommet til har fantastisk fiske. Ørret på 2 kilo er visstnok ikke unormalt. Så spørs det bare om man kan stole på fiskehistoriene?

Såpass langt ut i turen har nok alle blitt godt kjent med packraften, og kanskje har du lyst til å prøve deg i de litt sprekere strykene også? Vi fortsetter nedover elva og Gunleiksbuvatnet, Briskevatnet, Vollevatnet og Sandhøl. Litt før vi kommer til utløpet i Møsvatn går vi i land og rusler det siste stykket frem til Mogen turisthytte. Mogen markerer slutten for vårt padleeventyr. Her er det kanskje mulig å få seg en dusj, mat og drikke og kanskje til og med ei seng, men i utgangspunktet telter vi litt bortenfor.

DAG 8

Mogen markerer slutten for vårt padleeventyr. Etter vår siste natt sammen pakker vi sammen og tar båten over Møsvatn tilbake til Skinnarbu, og buss eller bil videre hjem.

Vanskelighetsgrad

Denne turen er karakterisert som middels krevende, men krever ingen forkunnskap. Det er en fordel å være i normal god fysisk form, og glad i å være ute. Vi skal gjennom en uke på tur tilbakelegge ca. 70km med padling, men noen etapper må vi bære packraftene på sekken. Du trenger ikke å ha noen tidligere padleerfaring for å bli med på denne turen, og vi tilpasser dagsetappene etter vær og vindforholdene. Underveis vil vår dyktige og sertifiserte guide gi nødvendig opplæring for å ivareta sikkerheten på vannet, og deler med glede nyttige turtips for å ha det behagelig på tur.

REISEN TIL OG FRA

Denne turen har oppmøtested samme sted som den slutter, på Skinnarbu ved Møsvatn. Skinnarbu ligger langs Fv37, mellom Rjukan og Rauland. Hit kommer du med egen bil eller rutebuss.

Buss: Fra Oslo, ta buss til Rjukan. Her må du ta taxi til Skinnarbu.

Rjukan – Møsvatn: Guiden vil kunne hente deltagere med bil på Rjukan mot tillegg i prisen.  Dette vil avhenge av antall personer i bilen, men det vil være rimeligere enn taxi.

Vi er behjelpelig med å koordinere transport for de som melder seg på alene, eller på andre måter ønsker å samkjøre til Skinnarbu.

 

Inkludert i turen:

 • Erfaren og sertifisert guide
 • Fellestransport fra Skinnarbu til turstart
 • Lån av packraft, padleåre og padlevest.
 • Lån av telt, gassbrennere og kokekar

Har du eget utstyr må du gjerne benytte dette, men gi beskjed i forkant av turen.

Ikke inkludert:

 • Reise til og fra oppmøtested
 • Båtturen over Møsvatn fra Mogen
 • Mat. (Frokost, lunsj og middag kan inkluderes mot et pristillegg på 1.750,-)
 • Snacks til mellommåltider og kos.
 • Øvrig turutstyr som sovepose, liggeunderlag, etc. Det er mulig å leie mot et pristillegg, ta kontakt med oss hvis du vil leie.
 • Fiskekort

 

 

RABATT PÅ KLÆR OG UTSTYR FRA BERGANS

Som deltager på våre turer, får du 35% rabatt på klær og utstyr hos Bergans. Du kan bruke rabatten i nettbutikken på bergans.com eller i Bergans Flagship Store i Oslo sentrum. Du får koden tilsendt på e-post når vi bekrefter turen din. Vi vil også kunne gi deg gode råd i forbindelse med kjøp av utstyr og bekledning.

VED OPPMØTE/PÅ REISE

Reis i enkle og lette klær som du også kan reise hjem i etter turen/kurset. Hvis du ønsker å spare vekt kan du reise til og fra i turtøyet ditt, men tenk på hva du skal gjøre i etterkant. Har du mulighet til en dusj? Skal vi spise middag inne? I så fall kan det være ok å ha reint og enkelt tøy, og kanskje noen andre sko enn turskoene dine.

UTSTYRSLISTE

Vi må være forberedt på at vi kan få alt fra strålende sol og vindstille til kraftig regn og vind. Selv om pakningen vår for det meste ligger i packraften har vi noen distanser vi må bære. Prøv derfor å holde vekten så lav som mulig når du pakker sekken. Særlig første dagen vil dette være viktig. Padling i stryk gjør oss mer utsatt for at ting kan bli vått. Sørg derfor å pakke alt helt vanntett, og sørg for å ha med tørt skift.

På kropp:

 • Ulltrøye og ullstilongs
 • Ullboxer og eventuelt ull-BH
 • Vind- og vanntett jakke (Dermizax eller Gore Tex)
 • Vind- og vanntett bukse (Dermizax eller Gore Tex)
 • Ullsokker
 • Tursko/fjellstøvler. Disse bør ikke være for kraftige, da det er upraktisk i packraften, men bør være vanntette med tanke på å komme seg inn og ut av packraften i vannkanten, og kraftige nok til å bære sekk på sti.
 • Caps/lue
 • Hansker
 • Hals
 • Solbriller

I sekken:

 • Stor sekk (70-90l)
 • Vanntette pakkposer
 • Ekstra Ulltrøye, stillongs, boxershorts og ullsokker.
 • Mellomplagg; ullgenser eller lignende.
 • Turbukse til de dagene du ikke trenger vind og vanntett bukse
 • Dunjakke til kvelden. Alltid godt, selv på en sommerkveld.
 • Shorts og ull-t-skjorte i tilfelle varmt vær.
 • Ta gjerne med et par plastikkposer i tilfelle du skulle tråkke skoene våte.
 • Turtallerken og turbestikk
 • Drikkeflaske
 • Termos
 • Myggspray
 • Solkrem
 • Liggeunderlag
 • Sovepose
 • Mat til hele turen. Før turen vil du motta våre anbefalinger, men du står fritt til hva du vil lage og spise. Frokost, lunsj og middag kan inkluderes mot et pristillegg på 1.750,-. Det er ingen mulighet til å kjøpe mat underveis på turen.
 • Snacks til mellommåltider.
 • Liten hodelykt med ekstra batterier.
 • Toalettpapir og antibac
 • Liten toalettmappe (tannbørste, etc)
 • Fiskestang og utstyr hvis du ønsker å prøve fiskelykken. Er du optimist ta også med smør, salt og pepper til steking.
 • Kamera
 • Strømbank til oppladbare dingser

ARRANGØRUTSTYR

Vi stiller med telt, brennere og øvrig camp-utstyr, Packrafts, årer, redningsvest og sikkerhetsutstyr.

Meld interesse for Packraft på Hardangervidda

Passet ikke datoen denne gangen, eller føler du kanskje at du trenger litt tid på å komme i form før du hiver deg med?
Meld interesse så gir vi deg beskjed neste gang vi setter opp en lignende tur.