Packraft på Akerselva

Neste avreise: 20.05.2021

Pris KR 1150,-

Faktura via e-post

Antall dager:
1

Påmeldingsfrist:
01.05.2021

Turguide:
Kjell Jonsson

Nullstill

Oppdag Oslo på en helt ny og spennende måte med packraft! Vi padler fra Maridalsvannet til Nydalen, og turen tar 3-4 timer. Øvre Akerselva byr på tøffe stryk og rolig jungel. Enkelte partier er godt skjermet fra den ellers hektiske hovedstaden, og vi får følelsen av å være langt uti villmarka. Bli med på en morsom dag på vannet som passer for alle!

PRIS: 1.150,-  DATOER: Mai og Juni 2021

Turen starter der Akerselva begynner, ved utløpet fra Maridalsvannet. De første partiene er rolige og elva slynger seg sakte omgitt av vegetasjon. Her får vi tid til å bli kjent med packraften og lære oss noen padleteknikker. Våre guider er erfarne padleinstruktører og deler villig av sin kunnskap så du raskt får mestringsfølelsen, og packraftene ligger stødig i vannet. Å padle packeraft på Akerselva er en helt ny og spennende måte å oppdage Oslo på.

Akerselva er jo selve definisjonen på Oslo, og med packraft får vi muligheten til å oppleve elva med både tøffe stryk og rolige, eksotiske partier. Enkelte partier er godt skjermet fra den ellers hektiske hovedstaden, og noen ganger får man følelsen av å være langt avgårde i villmarka. Er vi heldige ser vi både ørret og kreps nede i vannet, og langs elva ser vi spor etter bever.

Vi avslutter turen i Nydalen. Her finnes mange muligheter for å unne seg en noe å drikke eller spise i sola før man reiser hjem. Turen tar 3-4 timer, litt avhengig av størrelsen på gruppa. Vannføringen i Akerselva varierer mye, og hvilke partier som lar seg padle vil derfor variere. Enkelte partier kan bli nesten for grunne på liten vannføring, mens andre partier kan bli for utfordrende ved stor vannføring. Men det vil alltid være partier som lar seg padle, og våre deltagere har alltid vært fornøyd uansett vannføring.

Akerselva

Akerselva har mye historie og her lå mye av byens industri fra gammelt av. Mange steder har det derfor blitt bygget demninger, og disse bærer vi de lette packraftene forbi. Det er også et par ikke-padlebare fosser, og guidene sørger for at alle kommer seg trygt forbi disse.

Etterhvert tar strømmen seg opp og vi får mer fart på packraftene. Her kommer ofte de store glisene frem. Etter den store demningen øverst i Nydalen er det et ganske krevende, men særdeles morsomt parti. Hvor store deler av dette partiet som er mulig å padle kommer an på vannføringen, da enkelte partier er for utsatte ved stor vannføring. Men vi finner garantert partier som gir nok utfordring for alle.

Denne turen er en halvdagstur som tar 3-4 timer.

 • Torsdager og fredager: Kl. 18:00 – ca. kl. 21:00
 • Lørdager, søndager og mandager:  Kl. 13:00 – ca. kl. 16:00

Vi møtes på utfartsparkeringen ved Oset Vannverk. (For veibeskrivelse, se praktisk info) Her møter dere guiden, og alle får utdelt packraft, åre, padlevest og hjelm. Vi går samlet ned til Akerselva, der den begynner ved utløpet av Maridalsvannet. Her går vi gjennom en sikkerhetsbrief før vi setter packraftene på vannet.

Elva renner rolig her i begynnelsen, så dette er et fint sted å begynne padleturen. Guiden vil lære dere litt grunnleggende padleteknikk, og vi blir litt bedre kjent med packraftene. De første partiene er rolige og elva slynger seg sakte omgitt av vegetasjon. Her er vi godt skjermet fra den ellers hektiske hovedstaden, og noen ganger får man følelsen av å være langt avgårde i villmarka. Er vi heldige ser vi både ørret og kreps nede i vannet, og langs elva ser vi spor etter bever.

Mange steder har det derfor blitt bygget demninger, og disse bærer vi de lette packraftene forbi. Det er også et par ikke-padlebare fosser, og guidene sørger for at alle kommer seg trygt forbi disse.

Etterhvert tar strømmen seg opp og vi får mer fart på packraftene. Her kommer ofte de store glisene frem. Etter den store demningen øverst i Nydalen er det et ganske krevende, men særdeles morsomt parti. Hvor store deler av dette partiet som er mulig å padle kommer an på vannføringen, da enkelte partier er for utsatte ved stor vannføring. Men vi finner garantert partier som gir nok utfordring for alle.

Vi avslutter denne turen i Nydalen, og her takker vi for turen. Hvis man har blitt sulten eller tørst på turen, er dette et fint sted å ta en matbit eller noe å drikke før man reiser hjem eller tilbake til Oset.

 

 

VANSKELIGHETSGRAD OG VIKTIG INFO

Denne turen passer for alle, og du trenger ikke å ha padlet før for å få en artig og fin dag på elva.

På mindre vann kan personer i alle aldre padle packraft. Elv er sikkerhetsmessig mer utfordrende, og vi har derfor en aldersgrense på 18 år på elveturene våre, eller med skriftlig tillatelse fra foresatte.

På våre packraftturer gjelder følgende vilkår, i tillegg til de generelle vilkårene:

 • Deltakerne plikter å etterkomme alle sikkerhetsmessige føringer fra guide/instruktør. Ved avvik fra dette kan turen avbrytes uten at refusjon gis.
 • Skulle skader på packraftene oppstå som et resultat av uvettig bruk, kan deltager holdes erstatningspliktig, og det gis ikke refusjon for avbrutt tur.
 • Deltakerne må være klar over at padling kan være en risikoaktivitet og det anbefales at deltakerne skaffer seg en forsikring som dekker dette.

 

OPPMØTESTED

Oppmøte er på utfartsparkeringen ved Oset vannverk.
 • Torsdager og fredager kl. 18:00
 • Lørdager, søndager og mandager kl. 13:00

 

Veibeskrivelse med bil:

Følg trikkelinjene til endestasjonen på Kjelsås. Fortsett på veien videre rett frem i ca. 300 m, der er det skiltet til parkering. Her er det en stor, gratis parkeringsplass.
Reiser du kollektivt:
Kollektivt er siste stopp på Kjelsåstrikken det nærmeste. Herfra er det ca. 500 meter å gå til Oset vannverk.
Det går også tog fra Oslo Sentrum til Kjelsås stasjon.
Buss 25 og 54 stopper også på Kjelsås Stasjon.

FORSIKRING

Du må ha normal reiseforsikring som dekker padling for å være dekket i tilfelle noe skulle skje før og underveis på turen.

 

TUREN INKLUDERER

 • Leie av packraft, åre, redningsvest, hjelm og padlesko
 • Flinke og Sertifiserte instruktører og guider
 • Sikkerhetsutstyr: kasteline og førstehjelp

TUREN INKLUDERER IKKE

 • Mat eller drikke underveis på turen
 • Reise eller transport til oppmøtested og fra Nydalen etter endt tur
 • Klær til å padle i (se utstyrslisten)

RABATT PÅ UTSTYR

Ved å melde deg på en av våre turer/kurs, får du 50% rabatt på alt utstyr i Bergans Flagship Store i Oslo og på Bergans.com. Skal du handle på nett, ta kontakt med oss, så sender vi deg rabattkoden etter at du har betalt for turen. Vi vil også kunne gi deg gode råd i forbindelse med kjøp av utstyr og bekledning.

UTSTYRSLISTE

Prøv å pakk med deg minst mulig. Og vær forberedt på at alt kan bli vått, spesielt hvis du skal padle de litt røffere partiene.

Pakkeliste:

 • Klær å padle i. Hva du trenger avhenger av været og tid på året, da med tanke på vanntemperaturen. Badeshorts og t-skjorte fungerer fint en varm sommerdag og tørrdrakt er anbefalt midtvinters. I mellomperioder er våtdrakt å anbefale. Alternativ til dette er ullundertøy, eller teknisk undertøy, med vanntett skallbekledning utenpå. Det viktigste er at du har klær som holder deg varm i mange timer selv om du blir våt.

 • Du får låne padlesko, men det går også fint an å padle i egne sko, men de blir garantert våte. Det kan være fint å ha med ullsokker til å ha i padleskoene.

 • Vanntette pakkposer. Alt du velger å ta med deg (minst mulig) må pakkes 100% vanntett, og kunne festes til packraften. Ta gjerne med en karabinkrok til dette. Pakk det gjerne i en plastpose inni den vanntett pakkposen. Husk også å pakke mobiltelefon etc. vanntett.

 • Det legges ikke opp til noen matpause, men ta gjerne med deg noe snacks og en drikkeflaske.

 • Ha en plan for hva du skal reise hjem i etter padleturen.

God tur!

Meld interesse for Packraft på Akerselva

Passet ikke datoen denne gangen, eller føler du kanskje at du trenger litt tid på å komme i form før du hiver deg med?
Meld interesse så gir vi deg beskjed neste gang vi setter opp en lignende tur.