Packraft på Akerselva

Neste avreise: 04.08.2021

Pris KR 1250,-

Faktura via e-post

Antall dager:
1

Påmeldingsfrist:
Velg avreise

Turguide:
Kjell Jonsson

Nullstill

Oppdag Oslo på en helt ny og spennende måte med packraft! Vi padler fra Maridalsvannet til Nydalen, og turen tar 3-4 timer. Øvre Akerselva byr på tøffe stryk og rolig jungel. Enkelte partier er godt skjermet fra den ellers hektiske hovedstaden, og vi får følelsen av å være langt uti villmarka. Bli med på en morsom dag på vannet som passer for alle!

PRIS: 1.250,-  DATOER: MAI – SEPT. 2021

Turen starter der Akerselva begynner, ved utløpet fra Maridalsvannet. De første partiene er rolige og elva slynger seg sakte omgitt av vegetasjon. Her får vi tid til å bli kjent med packraften og lære oss noen padleteknikker. Våre guider er erfarne padleinstruktører og deler villig av sin kunnskap så du raskt får mestringsfølelsen, og packraftene ligger stødig i vannet. Å padle packeraft på Akerselva er en helt ny og spennende måte å oppdage Oslo på.

Akerselva er jo selve definisjonen på Oslo, og med packraft får vi muligheten til å oppleve elva med både tøffe stryk og rolige, eksotiske partier. Enkelte partier er godt skjermet fra den ellers hektiske hovedstaden, og noen ganger får man følelsen av å være langt avgårde i villmarka. Er vi heldige ser vi både ørret og kreps nede i vannet, og langs elva ser vi spor etter bever.

Vi avslutter turen i Nydalen. Her finnes mange muligheter for å unne seg en noe å drikke eller spise i sola før man reiser hjem. Turen tar 3-4 timer, litt avhengig av størrelsen på gruppa. Vannføringen i Akerselva varierer mye, og hvilke partier som lar seg padle vil derfor variere. Enkelte partier kan bli nesten for grunne på liten vannføring, mens andre partier kan bli for utfordrende ved stor vannføring. Men det vil alltid være partier som lar seg padle, og våre deltagere har alltid vært fornøyd uansett vannføring.

Gjennomføringer

Du finner alle turene som har ledige plasser under «Velg avreise». De øvrige turene vi har lagt ut, er fulltegnet.

UTSOLGTE TURER:
20. mai kl. 18-21
21. mai kl. 18-21
22. mai kl. 10-13
22. mai kl. 16-19
23. mai kl. 13-16
24. mai kl. 13-16
29. mai kl. 13-16
05. juni kl. 13-16
10. juni kl. 18-21
11. juni kl. 18-21
12. juni kl. 10-13
12. juni kl. 16-19
13. juni kl. 16-19
14. juni kl. 10-13
14. juni kl. 16-19
15. juni kl. 18-21
21. juni kl. 18-21
23. juni kl. 18-21
25. juni kl. 17-20
27. juni kl. 18-21
7. august kl. 10-13

Akerselva

Akerselva har mye historie og her lå mye av byens industri fra gammelt av. På mange av disse stedene har det derfor blitt bygget demninger, og ved disse bærer vi de lette packraftene forbi. Det er også et par ikke-padlebare fosser, og guidene sørger også for at alle kommer seg trygt forbi disse.

Etter hvert tar strømmen seg opp og vi får mer fart på packraftene. Her kommer ofte de store glisene frem. Etter den store demningen øverst i Nydalen er det et ganske krevende, men særdeles morsomt parti. Hvor store deler av dette partiet som er mulig å padle kommer an på vannføringen, da enkelte partier er for utsatte ved stor vannføring. Men vi finner garantert partier som gir nok utfordring for alle.

Denne turen er en halvdagstur som tar 3-4 timer.

Se klokkeslett for oppmøte når du velger din tur.

Vi møtes på utfartsparkeringen ved Oset Vannverk. (For veibeskrivelse, se praktisk info) Her møter dere guiden, og alle får utdelt packraft, åre, padlevest og hjelm. Vi går samlet ned til Akerselva, der den begynner ved utløpet av Maridalsvannet. Her går vi gjennom en sikkerhetsbrief før vi setter packraftene på vannet.

Elva renner rolig her i begynnelsen, så dette er et fint sted å begynne padleturen. Guiden vil lære dere litt grunnleggende padleteknikk, og vi blir litt bedre kjent med packraftene. De første partiene er rolige og elva slynger seg sakte omgitt av vegetasjon. Her er vi godt skjermet fra den ellers hektiske hovedstaden, og noen ganger får man følelsen av å være langt avgårde i villmarka. Er vi heldige ser vi både ørret og kreps nede i vannet, og langs elva ser vi også spor etter bever.

Mange steder langs elva hadde industri som bl.a. brukte elvekrafta til å drive fabrikkene. Der har det blitt bygget noen større demninger, og når vi kommer til disse, bærer vi de lette packraftene forbi. Det er også et par ikke-padlebare fosser på ruta vår, og guidene sørger for at alle kommer seg trygt forbi disse.

Etter hvert tar strømmen seg opp og vi får mer fart på packraftene. Her kommer ofte de store glisene frem. Etter den store demningen øverst i Nydalen er det et litt krevende, men særdeles morsomt parti. Hvor store deler av dette partiet som er mulig å padle, kommer an på vannføringen, da enkelte av dem er for utsatte ved stor vannføring. Men vi finner garantert partier som gir nok utfordring for alle.

Vi avslutter  i Nydalen, og her takker vi for turen før vi drar hvert til vårt. Hvis man har blitt sulten eller tørst underveis, er dette et fint sted å ta en matbit eller noe å drikke før man reiser hjem, tilbake til Oset eller et annet sted.

VANSKELIGHETSGRAD OG VIKTIG INFO

Denne turen passer for alle, og du trenger ikke å ha padlet før for å få en artig og fin dag på elva. Det eneste kravet er du må være svømmedyktig.

På mindre vann kan personer i alle aldre padle packraft. Elv er sikkerhetsmessig mer utfordrende, og vi har derfor en nedre aldersgrense på 18 år på elveturene. Hvis foresatte er med, eller du stiller med skriftlig tillatelse fra foresatte, får du allikevel være med. Vi anbefaler alle å ha fylt 16 år for å være fysisk robust nok til å takle kreftene i elva og for at du skal være i stand til å manøvrere packraften selv. Er du voksen for alderen er ikke 16 år en absolutt grense, men en anbefaling.

På våre packraftturer gjelder følgende vilkår, i tillegg til de generelle vilkårene:

 • Deltakerne plikter å etterkomme alle sikkerhetsmessige føringer fra guide/instruktør. Ved avvik fra dette kan turen avbrytes uten at det gis refusjon.
 • Skulle skader på packraftene oppstå som et resultat av uvettig bruk, kan deltager holdes erstatningspliktig, og det gis ikke refusjon for avbrutt tur.
 • Deltakerne må være klar over at elvepadling er en risikoaktivitet og det anbefales at deltakerne har reiseforsikring som dekker dette. Sjekk med forsikringsselskapet ditt.

OPPMØTESTED

Oppmøtested er på utfartsparkeringen ved Oset vannverk. (Se lenken for kart)
Oppmøtetidspunkt er dato og klokkeslettet som står beskrevet i påmeldingsbekreftelsen du fikk da du meldte deg på, og som også står i emnefeltet på den utfyllende informasjonen vi sender deg på e-post etter at du har meldt deg på. Er du usikker på når turen din er, tar du bare kontakt med oss på e-post.

Veibeskrivelse med bil:

Følg trikkelinjene til endestasjonen på Kjelsås. Fortsett på veien videre rett frem i ca. 300 m, der er det skiltet til parkering. Her er det en stor, gratis parkeringsplass.

Reiser du kollektivt:

Kollektivt er siste stopp på Kjelsåstrikken det nærmeste. Herfra er det ca. 500 meter å gå til Oset vannverk.
Det går også tog fra Oslo Sentrum til Kjelsås stasjon.
Buss 25 og 54 stopper også på Kjelsås Stasjon.
.

FORSIKRING

Du må ha normal reiseforsikring som dekker padling for å være dekket i tilfelle noe skulle skje før og underveis på turen.

VANNFØRING I ELVA

Vannføringen i elva vil påvirke opplevelsen, og er det høy vannføring blir opplevelsen mer fartsfylt og spennende ettersom det er større krefter i elva.

Vannføringen i Akerselva varierer fra dag til dag og påvirkes i første omgang av vannstanden i Maridalsvannet og hvor mye nedbør det har vært den siste perioden. Ved høy vannstand og mye nedbør, blir vannføringen høy i elva, mens det på lav vannstand og lite nedbør vil være lav vannføring i elva.

Ideelle forhold er rundt 4-8 kubikkmeter per sekund (6 kbm/sek). På tørre sommerdager kan vannføringen være nede i så lite som 2 kbm/sek, mens det på regntunge høstdager kan være  oppe i så mye som 25 kbm/sek.

Det vil alltid renne vann i elva, og på grunn av alle oppdemmede vannspeil vil det alltid være mulig å padle nedover elva. Hvorvidt vi må gå opp og vandre et stykke langs elvebredden, avhenger altså av vannføringen. Er den for liten, slik at steinene stikker opp, eller for kraftig, slik at det er for sterk strøm, må vi kanskje gå noen meter før vi setter raften på elva igjen. Dette vurderer guiden fra dag til dag, og sikkerheten står alltid i høysetet,

Du kan se vannføringen i elva på dette nettstedet: NVE – Vannføring i Akerselva

 

TUREN INKLUDERER

 • Leie av packraft, åre, redningsvest, hjelm og padlesko
 • Flinke og sertifiserte instruktører og guider
 • Sikkerhetsutstyr: kasteline og førstehjelp (guidene har dette)

TUREN INKLUDERER IKKE

 • Mat eller drikke underveis på turen. Møt mett og utørst.
 • Reise eller transport til oppmøtested og fra Nydalen etter endt tur
 • Klær til å padle i (se utstyrslisten)

RABATT PÅ KLÆR OG UTSTYR FRA BERGANS

Som deltager på våre turer, får du 35% rabatt på klær og utstyr hos Bergans. Du kan bruke rabatten i nettbutikken på bergans.combergans.com eller i Bergans Flagship Store i Oslo sentrum. Du får koden tilsendt på e-post når vi bekrefter turen din. Vi vil også kunne gi deg gode råd i forbindelse med kjøp av utstyr og bekledning.

UTSTYRSLISTE

Prøv å pakk med deg minst mulig. Og vær forberedt på at alt kan bli vått, spesielt hvis du skal padle de litt røffere partiene.

Pakkeliste:

 • Klær å padle i. Hva du trenger avhenger av været og tid på året, da med tanke på vanntemperaturen. Badeshorts og t-skjorte fungerer fint en varm sommerdag og tørrdrakt er anbefalt midtvinters. I mellomperioder er våtdrakt å anbefale. Alternativ til dette er ullundertøy, eller teknisk undertøy, med vanntett skallbekledning utenpå. Det viktigste er at du har klær som holder deg varm i mange timer selv om du blir våt.

 • Du får låne padlesko, men det går også fint an å padle i egne sko, men de blir garantert våte. Det kan være fint å ha med ullsokker til å ha i padleskoene.

 • Vanntette pakkposer. Alt du velger å ta med deg (minst mulig) må pakkes 100% vanntett, og må kunne festes til packraften. Ta gjerne med en karabinkrok til dette. Pakk det gjerne i en plastpose inni den vanntett pakkposen. Husk også å pakke mobiltelefon etc. vanntett.

 • Det legges ikke opp til noen matpause, men ta gjerne med deg noe snacks og en drikkeflaske.

 • Ha en plan for hva du skal reise hjem i etter padleturen.

Dette er inkludert i prisen:

 • Packraft (1 per person)
 • Padleåre
 • Padlevest
 • Hjelm
 • Padlesko
 • Vanntett pakkpose (ca. 10 L)

God tur!

Meld interesse for Packraft på Akerselva

Passet ikke datoen denne gangen, eller føler du kanskje at du trenger litt tid på å komme i form før du hiver deg med?
Meld interesse så gir vi deg beskjed neste gang vi setter opp en lignende tur.