Opplev eventyrøya Senja

Neste avreise: 19.08.2021

Pris KR 10.950*

*Pris for grunnpakke

Antall dager:
4

Påmeldingsfrist:
01.08.21

Turguide:
Kjell Harald Horn

Nullstill

Bli med oss til eventyrøya Senja! Denne turen tar deg med til de kjente fjellene og de skjulte perlene. Det blir fottur til fjellet Segla, vi besøker lokaler perler og bor og spiser godt på det gamle fiskeværet Hamn. I løpet av turen får du oppleve noe av det beste denne fantastiske øya har å by på, og du kan skreddersy turen med ekstra aktiviteter og matopplevelser.

Pris fra: 10.950,- Datoer: 19.-22.aug og 16.-19.sept 2021

ARCTIC HIKE SENJA – OPPLEV HVA EVENTYRØYA SENJA HAR Å BY PÅ!

Dette arktiske eventyret er for dere som vil gå i fjellene og nyte den ville og vakre naturen på Senja samtidig som du vil bo godt og nyte god mat og drikke etter endte turdager. I løpet av disse fire dagene skal vi besøke noen kjente landemerker, som fjellene Segla og Inste Kongen, og lokale guider viser vei via mindre kjente stier vi kun kommer til med båt.

Vi skal også gå noen av de lokales favoritturer og for de som vil er det mulighet for å skreddersy turen med kajakkpadling i krystallklart vann eller dra på båttur i solnedgangen. Eller hva med å avslutte dagen i jacuzzien med utsikt utover Atlanterhavet eller badstue og en forfriskende dukkert i havet? (Se fullstendig prisliste under praktisk info)

HØYDEPUNKTER

 • 3 netter fullpensjon på idylliske Hamn i Senja
 • 2 dyktige lokale guider viser vei på fjellturene
 • Fottur til Inste Kongen og det ikoniske fjellet Segla, inkl. båttransport til turstart.
 • Skreddersy turen ved å legge til spennende tilleggsaktiviteter, som kajakkpadling og lokale matopplevelser
Vill natur på Senja
Eventyrøya Senja byr på vill og vakker natur. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen

BO OG SPIS GODT PÅ HAMN – DET PERFEKTE STEDET Å LADE BATTERIENE ETTER TUR

Vi skal bo godt på det gamle fiskeværet Hamn i Senja, som ligger på yttersia av Nord-vest Senja med Atlanterhavet rett på. Hamn i Senja har vært en sikker havn for fiskere i hundrevis av år, og fra 1880-tallet fremsto det som et aktivt fiskevær med både postkontor, telegraf, butikk og landhandleri. Hamn ble et overnattingssted i 1994, og er i dag et resort hotell som tilbyr moderne og høy standard på både overnatting og mat. Her står vertskapet klar med ferske lokale råvarer og tar godt vare på oss i de spektakulære omgivelsene. 

Hamn i Senja
Hamn i Senja Foto: Hamn i Senja

HVA ER ARCTIC HIKE?

Arctic Hike tar deg med til de skjulte perlene i Nord-Norge. Turene går på forskjellige steder nord for polarsirkelen, og tar deg med dit du trodde stien sluttet og hvor vi kommer tett på naturen. I år går turen til eventyrøya Senja!

Bli med ut i naturen, møt likesinnende, spis god lokal mat, bo komfortabelt på håndplukkede overnattingssteder. Møt de lokale og bli bedre kjent med den nord-norske kulturen og tradisjonene.

Les mer om Arctic Hike

SMITTEVERN PÅ TUR

Vi holder alle våre turer i henhold til smittevernsrådene fra Folkehelseinstituttet. Det er viktig for oss at du skal føle deg trygg på tur med oss, og vi har derfor gjort justeringer på alle våre turer for å overholde de til enhver tid gjeldene rådene fra myndighetene.

DAG 1 – VELKOMMEN TIL SENJA

Velkommen til Senja, og til Hamn i Senja, hvor vi skal bo med Atlanterhavet og fjellene som nærmeste nabo. Vi møtes kl. 11:00, og etter vi har sjekket inn på rommene eller leilighetene våre utforsker vi «nabolaget» vårt med en fottur opp til Sukkertoppen, som ligger rett ved Hamn og gir oss fantastisk utsikt. For de som vil er det mulighet til en frisk dukkert i et fjellvann på veien. På kvelden samles vi til middag og nyter kvelden i fyret eller i Cognac rommet med smaksprøver fra et lokalt bryggeri. -/-/M

Valgfritt tillegg: Solnedgangs-båttur i den arktiske skjærgården

DAG 2 – FOTTUR TIL INSTE KONGEN OG SEGLA

Etter å ha våknet til den spektakulære utsikten møtes vi til en deilig frokost. I dag skal vi gå til det spektakulære fjellet Segla, men skal ikke gå den veien alle andre går. Dette er en tøff tur, men dyktige guider tar godt vare på deg, så dette er helt klart en tur som er verdt litt slit opp motbakkene. Vi blir fraktet til turstart med båt, og skal gå via Inste Kongen på veien mot Segla. På veien tilbake til Hamn stopper vi innom Ersfjord strand, Bergsbotn og Tungeneset utkikkspunkt, som alle ligger langs Nasjonale Turistveger. F/L/M

Tilbake på Hamn venter en bedre middag og vi kan slappe av og nyte godfølelsen.

Valgfritt tillegg: De som ønsker kan booke jacuzzien utendørs, som ligger med Atlanterhavet rett på. En perfekt avslutning på turdagen!

DAG 3 – VALGET ER DITT: FJELLTUR, KAJAKKTUR ELLER BARE NYT OMGIVELSENE

Etter en lang turdag i går tar vi en roligere dag. Vi nyter en lang og god frokost for å starte dagen. I dag kan dere velge mellom ulike aktiviteter. Bli med guiden på en kortere fjelltur, eller bli med på kajakktur blant de mange små idylliske øyene utenfor Hamn. Ønsker dere å bare slappe av i de nydelige omgivelsene er dette også helt ok. F/L/M

Fjelltur (mot tillegg): De som ønsker å bli med på fjelltur denne dagen blir fraktet med båt til turstart, og guiden tar dere med på en flott fjelltur.

Kajakktur (mot tillegg): Vi padler ut mellom de mange små holmene og skjærene utenfor Hamn. Vannet er krystallklart og vi spiser lunsj på en kritthvit strand på en av de små øyene. Du trenger ikke å ha padlet før for å bli med.

På kvelden samles vi igjen til middag og vertskapet på Hamn tar godt vare på oss.

Valgfritt tillegg: Hva med en badstueopplevelse med forfriskende dukkert i havet?

DAG 4 – FJELLTUR OG FARVEL

Dette er siste dagen vår i dette paradiset, og vi kan velge mellom en rolig eller litt tøffere fjelltur (se valgfrie tillegg). Etter endt tur sier vi farvel til dette fantastiske stedet og vertskapet på Hamn ca. kl. 16:00 og hjem med minner som vil vare lenge etter turen er over. F/L/-

VANSKELIGHETSGRAD

Denne turen har middels vanskelighetsgrad. Du bør ha gått litt på tur før, være i normal god fysisk form og i stand til å bære din egen dagstursekk (ca 5 kg) på fjellturene. Turen til Inste Kongen og Segla er turens lengste, ca. 18km og 900 høydemeter. Det er sti hele veien men enkelte partier er litt luftige.

REISEN TIL OG FRA SENJA

For å komme deg til Senja kan du velge mellom å fly, kjøre bil eller ta Hurtigruta.
Det går bare en vei forbi Hamn, og bussen her går bare en til to ganger om dagen.

Vi kan være behjelpelige med transport mellom Finnsnes og Hamn, spør oss om du trenger dette. Se priser lengre ned for transport alternativ fra/til Bardufoss flyplass.

Med fly

Nærmeste flyplass er Bardufoss, ca. 1,5 times kjøretur fra Hamn. Fra flyplassen kan du ta buss til Finnsnes og leie bil. Vi kan også tilby transport til og fra flyplassen mot et ekstra tillegg. Norwegian flyr daglig fra Oslo, se norwegian.no

Du kan også fly til Harstad eller Tromsø med enten SAS (www.sas.no) eller Norwegian (www.norwegian.no). Fra begge disse byene går det hurtigbåt eller du kan ta Hurtigruta til Finnsnes, som er nærmeste nabo til Senja.

Med bil

Fra Finnsnes til Hamn tar det ca. 50 min å kjøre. Fra Tromsø eller Harstad tar kjøreturen ca. 3 timer. Om sommeren (mai – sept) går det to ferjer til og fra Senja.

Fra Gryllefjord mot Andenes/Lofoten ( 1t 40min)
Fra Botnhamn til Brensholmen (mot Tromsø, 45min)

Med båt

Du kan ta hurtigbåt fra Harstad eller Tromsø. For mer ruteinformasjon, se tromsokortet.no
Å ta turen med Hurtigruta er også en mulighet, og de går til kai i Finnsnes hver dag hele året. For mer informasjon, se hurtigruta.com

FORSIKRING

Du må ha vanlig, privat reiseforsikring for å delta på turen.

VILKÅR

Ved påmelding gjelder våre generelle vilkår ved avbrutt tur eller avmelding.

INKLUDERT I PRISEN

 • Erfarne og lokale guider
 • 3 netter fullpensjon på Hamn i Senja (2 pers i dobbeltrom, se fullstendig prisliste for oppgradering)
 • Guidede fotturer til Sukkertoppen, Inste Kongen og Segla inkl. transport

IKKE INKLUDERT I PRISEN

 • Transport til og fra Senja
 • Personlig utstyr (du får tilsendt utstyrsliste)
 • Ekstra aktiviteter, matopplevelser og romoppgradering (se fullstendig prisliste)
 • Snacks, sjokoladebarer o.l. til snacks på fjellturene

FULLSTENDIG PRISLISTE

 

VALGFRIE TILLEGGSAKTIVITER

Dag 1

 • Kveldstur med RIB – + NOK 930

Dag 2

 • Nyt midtnattsolen (aug) eller solnedgangen (sept) i jacuzzien med utsikt mot Atlanterhavet – + NOK 375/440

Dag 3

 • Guidet fottur til en av de skjulte perlene på Senja (båttransport til turstart inkludert) – + NOK 1900
 • Guidet kajakktur i skjærgården utenfor Hamn. Krystallklart vann og lunsj på en kritthvit strand på en av øyene i skjærgården. Krever ingen forkunnskap. – + NOK 1800

Dag 4

 • Guidet fjelltur inkl. Transport – + NOK 750
 • Gå tur på egenhånd, vi fikser transport – + NOK 300
EKSTRA MATOPPLEVELSER
 • Velg å legg til en unik 3-timers matopplevelse hvor vi dykker inn de lokale mat- og drikketradisjonene. 4-retters middag inkl. drikke (Min 6 pers) – + NOK 2200
 • Øl-smaking fra det lokale bryggeriet med arktisk tapas – + NOK 695
OVERNATTING

Inkludert i turprisen er overnatting i dobbeltrom med eget bad. Leilighetene har 3 dobbeltrom og deler romslig stue og kjøkken, terrasse og har utsikt mot enten havet eller havna.

 • Pris for turen per pers i dobbeltrom – NOK 10.950
 • Pris for turen per pers i enkeltrom – NOK 13.600
PRISER FOR OPPGRADERING AV OVERNATTING

Overnatting i privat leilighet (privat rom, bad, stue, kjøkken og balkong)

 • Pris for turen med overnatting i privat leilighet, Enkeltrom: NOK 16,250
 • Pris for turen med overnatting i privat leilighet, Dobbelttrom: NOK 11,950

Hvis du vil ha en uforglemmelig bo-opplevelse, kan dere velge Aurora Room med all tenkelig luksus. Velg mellom oppgradering 1, 2 eller 3 netter. Alle priser er per person.

 • 1.etg: Enkeltrom + NOK 1800 pr. natt. Dobbelrom + NOK 950 pr.natt
 • 2.etg: Enkeltrom + NOK 2400 pr. natt. Dobbeltrom + NOK 1300 pr.natt
TRANSPORT TIL OG FRA BARDUFOSS FLYPLASS

Vi kan arrangere pick-up/drop-off på Bardufoss Flyplass: + NOK 1100 pr. pers (min. 8 personer totalt).

Pick-up tidspunkt Bardufoss (ankomst): ca. kl. 11:00

Drop-off tidspunkt Bardufoss (avreise): bussen kjører fra Hamn når turen er over. Korresponderer fint med SAS rute til Oslo kl. 19.20.

Meld interesse for Opplev eventyrøya Senja

Passet ikke datoen denne gangen, eller føler du kanskje at du trenger litt tid på å komme i form før du hiver deg med?
Meld interesse så gir vi deg beskjed neste gang vi setter opp en lignende tur.