Nordmarka på langs i kano

Neste avreise: 13.09.2019

Pris KR 2.990,-

Påmeldingsgebyr kr: 500,-*

Antall dager:
3

Påmeldingsfrist:
06.09.19

Turguide:
Bjørn Sekkesæter

LEDIGE PLASSER: 9

Opplev Oslos nære villmark når vi padler kano gjennom Nordmarka fra Mylla i nord til Maridalen i sør. Sammen skal vi legge storbyens kjas og mas bak oss og oppleve stillheten i de dype skogene nord for byen. Erfarne guider legger til rette for et stort helgeeventyr.

PRIS 2.990,- DATO: 13.-15.september 2019

Opplev Oslos nære villmark ved å gli fremover i kano på Nordmarkas mange vann, fra nord til sør. Nordmarka nevnes ofte som det beste Oslo har å by på, men få beveger seg til de dype skogene lengst nord. Her finnes naturreservat med urskog og natur som best kan beskrives som villmark.

Kanoturen fra Mylla i nord til Maridalen i sør kalles Nordmarka Classic, og er en mulighet til å oppleve deler av Nordmarka hvor ikke så mange andre ferdes. Erfarne guider vil legge til rette for det som kanskje blir sommerens store eventyr, og samtidig balsam for sjelen.

Vi bruker tre dager på turen, slik at vi har god tid til å nyte naturen og hverandres selskap. Vi starter på fredag ved Mylla, og veksler på å padle vannene og trille kanoene korte distanser mellom dem. Vi finner flotte teltplasser for natta og skal kose oss med felles middag. Kanskje har noen en røverhistorie å by på? Lørdagen er dagen da vi skal tilbakelegge flest kilometer, så vi starter og avslutter i takt med at sola står opp og går ned. Søndagen kommer vi til slutt til velkjente Øyungen. Derfra rusler vi ned til Skar i Maridalen hvor vi pakker sammen kanoene og avslutter turen.

OM NORDMARKA

Nordmarka er den største, og trolig den mest kjente, av skogsområdene som omgir Oslo. Med et areal på 430 kvadratkilometer strekker den seg fra Oslo i sør til Hadeland i nord, og omfatter seks kommuner. I vest grenser den mot Bærumsmarka og Krokskogen og i øst mot Lillomarka og Romeriksåsen, der granskogene fortsetter så langt øyet kan se. Nordmarksplatået ligger på 500-700 meter og de høyeste toppene finner vi i nord, der Svarttjernshøgda (717m) er den høyeste.

I store deler av marka finnes det hytter og grusveier, samt noen faste bosettinger. Det drives både gårds- og tømmerdrift, og i sommerhalvåret treffer man gjerne på kyr og sau på beite. Men det er også områder med urørt urskog, blant annet i Spålen-Katnosa naturreservat som vi padler igjennom. Det er et rikt plante- og dyreliv i Nordmarka, og er vi heldige ser vi elg. Det er også godt fiske i mange av vannene.

Marka har et stort nettverk av stier og skiløyper, og DNT har flere ubetjente hytter som kan leies. Det er også flere betjente hytter hvor man kan få kjøpt mat og drikke.

FREDAG

Vi møtes på Grua Stasjon kl. 10:00. Herfra kjører vi samlet i bil opp til Mylla (ca. 5 km)
Når vi kommer til Mylla, bruker vi litt tid på å bli kjent med hverandre samtidig som vi monterer kanoene og pakker alt utstyret. Vi har en gjennomgang av kanoteknikk og sikkerhet før vi setter kanoene på vannet og begynner turen sørover.
Når vi har padlet ferdig for dagen slår vi camp på egnet sted, lager felles middag og hygger oss sammen. -/L/M

LØRDAG

Etter en god frokost er vi klare for en ny dag og på ferden vår videre prøver vi å krysse følgende vann: Tverrsjøen, Skarvvannet, Pershusvannet, Finntjern, Aklangen, Katnosa, Storløken, Lenseløken og Store Sandungen. Underveis nyter vi friheten og stillheten i de dype skoger. Vi stopper underveis for å spise lunsj og vi bytter på å padle og bære kanoene mellom vannene. Når vi slår camp for dagen er vi ferdige med den lengste etappen på turen, og kan nyte en god middag og noe varmt å drikke i turkoppen. F/L/M

SØNDAG

Alt ettersom hvor langt vi kom dagen før, gjør vi ferdig de siste vannene og padler Hakkloa, Bjørnsjøen, Rottungen og til slutt Øyungen. Vi er fremme ved enden av Øyungen på ettermiddagen, og herfra skal vi gå grusveien ned til Skar (ca. 2,5km). Når vi kommer til Skar, som ligger innerst i Maridalen, pakker vi sammen utstyret og gir hverandre en real high-five for godt gjennomfør tur. Helgeeventyret gjennom Nordmarka er over og vi tar farvel med hverandre før vi reiser hjem. Vi regner med å være ferdige ca. kl. 18:30. Fra Skar går Buss 51 tilbake til Nydalen, og herfra kan man ta tog, t-bane eller buss videre hjem. F/L/-

VANSKELIGHETSGRAD

Dette er en flott tur både for deg som har lyst til å lære mer om grunnleggende friluftsliv under rolige og trygge forhold og for deg som bare digger å være ute. Det er en lett tur som ikke krever noen forkunnskaper om padling, men det er en fordel å være i normal fysisk form. Underveis vil vi gi nødvendig opplæring for å ivareta sikkerheten på vannet. Det kreves heller ingen forkunnskaper om overnatting ute i telt – vi deler flittig av våre beste tips og triks for å ha det behagelig ute på tur.

REISEN TIL OG FRA

Fordi denne turen har forskjellig start- og endepunkt anbefaler vi at du tar toget til oppmøtestedet på Grua Stasjon (Gjøvikbanen). Her henter vi dere og kjører dere opp til Mylla (ca. 5 km). For rutetider på Gjøvikbanen, se nsb.no

Når vi ankommer Skar i Maridalen, turens endepunkt, går Buss 51 fra Skar til Nydalen. Fra Nydalen kan vi ta tog, t-bane eller buss videre i alle retninger. For rutetider se Ruter.no

FORSIKRING

Du må ha normal reiseforsikring for å delta på turen.

MAT PÅ TUREN

Vi kjøper inn mat til måltidene fra lunsj på fredag til lunsj på søndag. Utover dette anbefaler vi å ta med snacks som mellommåltid og til kaffen på kvelden. Som snacks anbefaler vi sjokolade, nøtter, energibarer eller lignende. Hvis du ønsker å drikke noe annet enn vann til maten, står du fritt til å ta med dette, men tenk vekt når du pakker.

Eksempel på meny:
Frokost og lunsj: Brødmat, kjøttpålegg, tubeost, sjokoladepålegg, kaviar, majones, syltetøy, makrell i tomat, ost, kaffe, te og solbærsaft.
Middag: Fjordland 1 pk. per pers. Assortert utvalg

Har du spesielle behov eller allergier, ber vi om at du oppgir dette i påmeldingen. Vi prøver å ta hensyn til dette så godt det lar seg gjøre. Hvis du har egne matvaner som ikke passer inn i opplegget, ber vi deg om å planlegge for dette på egen hånd.
.

TUREN INKLUDERER

 • Transport fra Grua stasjon til Mylla i bil
 • Lån av alt utstyr til padlingen (kano, åre, redningsvest, padlesko)
 • Lån av telt og fellesutstyr (telt, primus, kjeler, osv.)
 • Alle måltider fra lunsj fredag til lunsj søndag
 • Sikkerhetsutstyr og kommunikasjonsmidler
 • Erfarne guider som leder deg trygt gjennom marka.

IKKE INKLUDERT I PRISEN

 • Personlig utstyr (se utstyrslista)
 • Snacks til å spise mellom måltidene (se vår anbefaling rundt mat)
 • Transport til Grua stasjon og fra Skar i Maridalen

RABATT PÅ UTSTYR

Ved å melde deg på en av våre turer, får du 30% rabatt på alt utstyr i Bergans Flagship Store i Oslo eller på Bergans.com. Ta kontakt med oss, så sender vi deg rabattkoden etter at du har betalt for turen. Vi vil også kunne gi deg gode råd ifm kjøp av utstyr og bekledning.

UTLÅN AV KLÆR OG UTSTYR

Har du lyst til å være med på tur, men mangler klær eller utstyr? Bergans Flagship Store i Oslo Sentrum har klær og utstyr til utleie, slik at du kan leie dette til en rimelig penge hvis du ikke selv ønsker å investere i nytt. Bra for deg, og veldig bra for miljøet! Du kan leie klær som f.eks jakke og bukse, eller sekker, telt, soveposer og liggeunderlag.

UTSTYRSLISTE

 • Vind og vanntett jakke/regnjakke
 • Vind og vanntett bukse/regnbukse
 • Ullundertøy (boxer, sports-bh) + ekstra skift
 • Ullundertøy (langermet overdel + lang stillongs) + ekstra skift
 • Ullsokker + ekstra skift
 • Varme klær til å ha på ute om kvelden (dunjakke, tykk fleecegenser eller ullgenser)
 • Tynn turbukse eller shorts og t-skjorte (ull/kunstfiber)
 • Ullue
 • Ullvotter
 • Ullhals/Buff
 • God sko (Joggesko eller lette fjellsko med plass til ullsokker, da vi stort sett går på sti og grusvei)
 • Sovepose
 • Sitteunderlag (til å bruke i kanosetet)
 • Oppblåsbart liggeunderlag (hvis du ønsker økt sovekomfort)
 • Sekk eller bag som har plass til alt utstyret ditt. (Må kunne bæres komfortabelt på ryggen)
 • Vanntette pakkposer til alt utstyr
 • Termos
 • Drikkeflaske
 • Turbestikk, kopp og tallerken
 • Toalettsaker
 • Putevar (slik at du kan lage pute av jakken din)
 • Litt toalettpapir i pose
 • Lite førstehjelpsskrin med gnagsårplaster (tensoplast) og sportstape.
 • Hodelykt med ekstra batterier
 • Tørt reiseantrekk til hjemreisen
 • Padlehansker/votter (Dette er kun anbefalt, og ikke obligatorisk)

ARRANGØRUTSTYR:

Vi stiller med kanoer, kanotraller, årer, padlesko, redningdvester, telt, brennere, kjeler, sambandsutstyr og felles sikkerhetsutstyr.

Meld interesse for Nordmarka på langs i kano

Passet ikke datoen denne gangen, eller føler du kanskje at du trenger litt tid på å komme i form før du hiver deg med?
Meld interesse så gir vi deg beskjed neste gang vi setter opp en lignende tur.