Påmeldingsgebyr kr: 500,-*
UTSOLGT
Bli med på løpetur i fjellet! Langsua er ett av de beste områdene for fjelløping. Her finner du lettløpte stier med lite stein og lite stigning, lange vidder og flotte utsiktspunkt. Vi løper tre dager, og telt og utstyr blir fraktet fra camp til camp for oss, så vi kan løpe med lett sekk.
Har du hørt om Langsua? Det er ett av de beste områdene for fjelløping. Her finner du lettløpte stier med lite stein og lite stigning, lange vidder og flotte utsiktspunkt. Vi skal løpe i tre dager, og store deler av løpeturen går i Langsua nasjonalpark som er et vakkert område med rikt plante- og fugleliv. Dette kan du oppleve med kun lett oppakning på ryggen. Vi frakter alt utstyr fra camp til camp. Er du klar for frisk fjelluft og løpefellesskap?
Langsua ligger mellom Lillehammer og Jotunheimen, og består av vidder, skogsområder og fjelltopper, der Skaget (1686m) er den høyeste. Mange sjeldne fuglearter og planter finner du i naturreservatene innenfor Langsua nasjonalpark.
På grunn av korona-retningslinjer vil kapasiteten på turisthyttene i fjellet være svært redusert i sommer. Derfor er denne turen helt teltbasert, men du kan ta med så mange klesskift du vil. Vi frakter alt utstyr fra camp til camp for deg. Dagsetappene er lange, men det er et fantastisk og lett løpeterreng.
Du må kunne løpe en distanse på 20 km med løpesekk på 2,5 time eller raskere – tre dager i strekk. Du bør ha løpt et halvmaraton eller lenger tidligere. Turen tar utgangspunkt i en gjennomsnittsfart på 6-7,5 km/t, inkludert pauser. Ta gjerne kontakt med oss om du er i tvil om du er i god nok form for denne løpeturen.
Det vil settes opp en testtur for påmeldte deltakere i Nordmarka lørdag 20. Juni kl 10.30. Informasjon om dette sendes alle påmeldte.
Vi holder alle våre turer i henhold til smittevernsrådene fra Folkehelseinstituttet. Det er viktig for oss at du skal føle deg trygg på tur med oss, og vi har derfor gjort justeringer på alle våre turer for å overholde de til enhver tid gjeldene rådene fra myndighetene.
Vi møtes ved Espedalen Fjellstue kl 20.00. Hit kommer du deg enklest med egen bil (se praktisk info for detaljer). På Espedalen Fjellstue vil det være ferdig etablert teltcamp og vi spiser middag sammen. Vi blir bedre kjent med hverandre, og går gjennom morgendagen, pakkeliste og ruten.
Etter felles frokost gjør vi oss klare for dagens etappe. Vi pakker sammen teltcampen og legger dette i følgebilen. Alle løper med lett løpe-/dagstursekk. Vi følger rødmerket sti til Storkvolvbua (14,5 km), deretter videre mot Liomseter (15,6 km). Langs Vakkerlibekken ved Liomseter etableres denne dagens teltcamp. Her kan man ta seg et forfriskende bad i elven og skifte til tørre klær. Vi spiser middag sammen og nyter solnedgangen over fjellene. Forhåpentligvis kan man også stikke bortom Liomseter turisthytte (DNT) hvis man ønsker å kjøpe forfriskninger eller sjokolade. Hvis man skulle ønske å overnatte her i stedet kan man booke seg inn her for egen regning.
Dagen starter med en solid frokost, for i dag skal vi løpe langt. Vi følger rødmerket sti gjennom flott bjørkeskog og høyfjell til Haldorbu (14,8 km), deretter videre til Storeskag (9,3km), og avslutter med rødmerketsti ned til Øvre Bjørnhølen (15,6 km). Langs dette vannet etablerer vi dagens teltcamp. Her kan man ta seg et forfriskende bad og skifte til tørre klær. Vi spiser middag sammen og hviler føtter og ben mens vi mimrer om dagens etappe.
Etter frokost og pakking av camp tas løpeskoene på og vi beveger oss nordover mot Oskampen (10,2 km). Herfra følger vi rødmerket sti direkte østover til Storhøliseter (13,3 km), og over til Espedalen Fjellhotell (10,2 km). Her avsluttes vi turen du kan stolt se tilbake på 100 tilbakelagte kilometer på tre dager!
Vi løper langt tre dager i strekk, og alle overnattinger er i telt. Selv om terrenget er snilt og vi har følgebil som frakter alt utstyret, så er dette en krevende tur. Du bør være vant til å løpe i terreng. Du bør også ha testet sekk og sko på lengre løpeturer på forhånd, både i vått og tørt terreng.
Du må kunne løpe en distanse på 20 km med løpesekk på 2,5 time eller raskere – tre dager i strekk. Du bør ha løpt et halvmaraton eller lenger tidligere. Turen tar utgangspunkt i en gjennomsnittsfart på 6-7,5 km/t, inkludert pauser. Ta gjerne kontakt med oss om du er i tvil om du er i god nok form for denne løpeturen.
Det vil settes opp en testtur for påmeldte deltakere i Nordmarka lørdag 20. Juni kl 10.30. Informasjon om dette sendes alle påmeldte.
Egen bil er den enkleste transportmåten til Espedalen Fjellstue. Fra Oslo er det drøyt 3,5 timer med bil. Ta av ved Lillehammer og følg skilting til Fv255 og Espedalen. Kommer du via E6 nordfra tar du av ved Vinstra i retning Skåbu.
Ta kontakt med oss om du ikke har tilgang til bil, så skal vi forsøke å organisere ordne samkjøring.
Du må ha vanlig, privat reiseforsikring for å delta på turen.
Middag torsdag er inkludert i prisen. Resten av måltidene må du handle inn og dekke selv men vi frakter alt for deg fra camp til camp. Det vil si; frokost, lunsj og middag på fredag + lørdag + søndag. Utover dette anbefaler vi at du tar med snacks som nøtteblanding, sjokolade, energibarer og lignende som mellommåltider underveis på løpeturen. Ønsker du noe å drikke utover vann står du fritt til å ta med dette.
Fint om du tenker litt volum når du pakker – vi skal ha følgebil, men det er jo begrenset plass i denne bilen.
Har du allergier eller andre spesielle behov ber vi om at du opplyser om dette ved påmeldingen.
Som deltager på våre turer, får du 35% rabatt på klær og utstyr hos Bergans. Du kan bruke rabatten i nettbutikken på bergans.com eller i Bergans Flagship Store i Oslo sentrum. Du får koden tilsendt på e-post når vi bekrefter turen din. Vi vil også kunne gi deg gode råd i forbindelse med kjøp av utstyr og bekledning.
Reis i enkle og lette klær som du også kan reise hjem i etter turen/kurset. Hvis du ønsker å spare vekt kan du reise til og fra i turtøyet ditt, men tenk på hva du skal gjøre i etterkant. Har du mulighet til en dusj? Skal vi spise middag inne? I så fall kan det være ok å ha reint og enkelt tøy, og kanskje noen andre sko enn turskoene dine.
Langsua kan by på alt fra nydelig sol og varmt vær, til regn og tåke. Det er derfor viktig at du følger pakkelisten for fjelløping nøye. Enkelte justeringer kan gjøres i samråd med turleder like før avreise (langtidsvarsel).
Det du bør ha på deg når du løper:
Med pakkelisten under veier sekken opptil 5-6 kilo med niste og drikke/væske. Det er svært viktig å ha prøvd utstyret på lengre løpeturer på forhånd (10-15 km eller mer).
Utstyr | Eksempler | Kommentar og eksempler |
Løpesekk. Volum 10-15 l.
|
Osprey Talon 11L, Salomon Skin Pro 15L, Osprey Duro 15L | |
Vannflaske(r) eller drikkesystem
|
Camelbak med «sugeslange» eller vannflasker. | Løpesekkene har ofte et spesialtilpasset drikkesystem. |
Terreng-løpesko
|
Må fungere over lengre distanser. Konkurransesko med tynne såler er uegnet. | Må sitte godt på foten også når de er fuktige eller gjennomvåte. |
Løpeklær | ||
● Sokker, middels tykke
● Hals/buff ● Ullue ● Langermet genser/løpeskjorte ● Løpetights (evt. løpeshorts) ● Tynne hansker, gjerne uten fingre ● Hansker, tykkere med fingre ● Vind-/regnjakke ● Vind-/regnbukse ● Solbriller |
● Det er nærmest uunngåelig å bli våt underveis. Sokkene må ikke gi gnagsår når de blir våte.
● Ullsokker, -undertøy og -genser. Ulløpesokker anbefales på det sterkest. ● Anbefaler heldekkende tights, hvis en faller hindrer det mange sår. ● Sykkelhansker fungerer bra som tynne hansker. Håndleddsvarmere er også et godt alternativ. ● Vind/regnbukse, helst noe en kan løpe i. ● Solbriller anbefales selv om det ikke er meldt sol. De gjør det også lettere å se fremover i vind og regn. |
|
Klær i sekken | ||
● Tykke ullsokker
● Langermet ulltøy (i tillegg til den man løper i) ● Ullstillongs ● Ullundertøy |
Klærne er i tillegg til det man løper i. For å kunne ta på seg noe ekstra ved dårlig vær. | |
Mat | ||
Ernæring/nødproviant
Matpakke |
● Energibarer
● Iste-pulver (blandet i en av vannflaskene) ● Lefser ● Seigmenn eller annet sukkerholdig
|
Prøv alternativene på løpeturer i forkant. Det er individuelle forskjeller i hva som fungerer.
Det viktigste er å ta med seg rikelig med mat. |
Det du bør pakke og ha i følgebilen:
Ønsker du å benytte eget telt og primus må du gjerne det, men gi da gjerne beskjed i forkant. Skulle du mangle noe av øvrige ting på lista, ta kontakt, så ser vi om det er mulig å hjelpe!
Passet ikke datoen denne gangen, eller føler du kanskje at du trenger litt tid på å komme i form før du hiver deg med?
Meld interesse så gir vi deg beskjed neste gang vi setter opp en lignende tur.