Klatretur til Mallorca

Neste avreise: 04.05.2019

Pris KR 9.900

Påmeldingsgebyr kr: 500,-*

Antall dager:
8

Påmeldingsfrist:
01.03.19

Turguide:
Jørn Knustad

UTSOLGT

Den spanske øya Mallorca er kanskje mest kjent for sol og bading, men den er også et eldorado for klatrere. Her finnes det tusenvis av klatreruter på nydelig kalkstein og utfordringer på alle ferdighetsnivåer. Landskapet er variert med fjell, grønne høyder og badestrender med krystallklart vann. Sammen skal vi utforske noe av det øya har å by på av vertikal moro.

PRIS: 9.900,- DATO: 4. – 11. MAI 2019

Bli med på klatretur til Mallorca med lokalkjent, norsk klatreinstruktør! I mai kan du bli med oss på en ukes klatretur til den spanske øya, hvor vi skal klatre på nydelig kalkstein i rå og vakre omgivelser.

DESTINASJONEN

Mallorca er et paradis for klatrere, og med sine mange tusen klatreruter på kalkstein, finner man utfordringer på alle ferdighetsnivå. Vår meget dyktige, og lokalkjente norske guide og instruktør vil legge til rette for at du skal få oppleve nydelig klatring og samtidig få lære grunnleggende teknikk slik at du kan utvikle deg til å bli en enda bedre klatrer.

OM TUREN

Det går direktefly til Palma de Mallorca, og du kjøper din egen flybillett. Vi booker overnatting som gir oss gode muligheter både til å få utnytta tiden til klatring, men også slappe av på stranda og være litt turist. Klatringa foregår i organiserte former med individuell tilpasning. Det legges opp til at vi spiser måltidene sammen, selv om man betaler for dette på egen hånd.

KRAV TIL FERDIGHETER

Et minimumskrav for å delta er at man har topptaukort og erfaring med å sikre på topptau. Utover dette er det ingen krav til ferdighetsnivå eller andre fysiske krav, så her kan man være både nybegynner eller viderekommende.

OM GUIDEN

Jørn har tidligere bodd på Mallorca, og har jobbet som klatreinstruktør i Norge ogpå Mallorca i en årrekke. Han snakker spansk flytende og kjenner øya som sin egen bukselomme. Med god erfaring fra området vil han legge til rette for at alle skal få utviklet seg på ruter som er tilpasset graden til den enkelte, samt at man får pushet egne grenser i løpet av uka.

DAG 1

Ankomst Palma de Mallorca. Både SAS og Norwegian flyr direkte til Mallorca. Vi anbefaler at du reiser ned med SAS ettersom du da ankommer tidlig på ettermiddagen. Norwegian har rimeligere billetter, men her lander du ved midnatt og går glipp av velkomstsamling den første kvelden.

DAG 2 TIL 7

Første klatredag er dag 2.

Hver dag tar Jørn dere med til et nytt klatrefelt som passer nivået til alle i gruppen. Alle de aktuelle klatrefeltene har lette ruter, og ruter som vil gi utfordringer til de mer erfarne. Gradene vil typisk spenne fra 4 til 7+. Det blir selvfølgelig hengt opp topptau for de som ønsker dette.

Avreise fra hotellet/huset vil være mellom kl 8 og 9 hver morgen. Alle tar med dere lunsjpakke, og så spiser vi på klatrefeltet. Vi holder på til kl 15-17, avhengig av deltagernes ønsker. Noen dager kan det være at vi drar rett fra klatringen til en strand i nærheten. Klatrefeltene ligger 30-60 minutters kjøring fra hotellet og leiebil er inkludert i prisen.

På kvelden går vi sammen ut og spiser, enten det er i nærområdet eller i Palma by.

Dag 5 er planlagt som hviledag. Da står alle fritt til å gjøre hva man vil, enten det er å ta en dag på stranden, utforske andre deler av øya, eller bli kjent med Palma by.

På fritiden, når vi ikke klatrer, vil vi utforske hva øya har å by på. Vi skal bo i nærheten av Palma, og en spasertur i gamlebyen er verdt å få med seg. Her finner du vakre bygninger og flott arkitektur, koselige små gater og flere koselige restauranter og cafeer. Mallorca har også lange sandstrender hvor man kan slappe av på en solseng. På nordsiden av øya finner man fascinerende dryppsteinsgrotter, blant annet den enorme Coves del Drac, som inneholder en av verdens største underjordiske innsjøer.

DAG 8

Hjemreise til Norge. Her flyr både SAS og Norwegian hjem på ettermiddagen slik at vi lander i Norge på kvelden.

VANSKELIGHETSGRAD

Vi stiller ingen krav til ferdighetsnivå annet enn at du må kunne sikre trygt på topptau og ha Topptau- eller Brattkort (Norges Klatreforbund). Topptaukurs arrangeres på de fleste klatresenter rundt om i landet.

Vi ønsker å legge til rette for individuelle tilpasninger slik at alle skal få oppleve nydelig klatring og få lære grunnleggende teknikk slik at dere kan utvikle dere til å bli enda bedre klatrere. All klatring vil foregå på boltede ruter, og Jørn sørger for å henge opp topptau for de som kun vil klatre på topptau.

FORSIKRING

Normal reiseforsikring. Sjekk at denne dekker vanlig sportsklatring. Hvis du ikke har forsikring som dekker dette så anbefaler vi Gouda Forsikring

Turen inkluderer

Dette er inkludert:

 • Instruksjon og veiledning av dyktige klatreinstruktører
 • Overnatting i dobbeltrom sentralt i Palma de Mallorca
 • Frokost
 • Leiebil for å komme seg til klatrefeltene

Dette er ikke inkludert:

 • Fly t/r Mallorca
 • Måltider utenom frokost
 • All drikke
 • Fullgod reiseforsikring
 • Aktiviteter som ikke inngår i programmet

RABATT PÅ UTSTYR

Ved å melde deg på en av våre turer/kurs, får du 30% rabatt på alt utstyr i Bergans Flagship Store i Oslo og på Bergans.com. Skal du handle på nett, ta kontakt med oss, så sender vi deg rabattkoden etter at du har betalt for turen. Vi vil også kunne gi deg gode råd i forbindelse med kjøp av utstyr og bekledning.

Pakk med deg klær for å være i varmere strøk i en uke. Husk at det kan bli kjølig på kvelden, så en varm jakke er lurt å ha med.

I tillegg må du ha med:

 • Klatresele
 • Klatresko
 • Taubrems og skrukarabin
 • Kalkpose (anbefales)
 • Klatrehjelm
 • Gode sko til å gå i utenfor sti (Anmarssko)
 • Klær til å klatre i (tights/lett bukse/shorts og T-skjorte)
 • Solbriller
 • Solkrem
 • Toalettsaker
 • Gyldig pass
 • Europeisk helsetrygdkort (bestilles på nettet)
 • Forsikringsbevis
 • Førerkort (hvis du har)
 • Personlige medisiner (ved behov)

Meld interesse for Klatretur til Mallorca

Passet ikke datoen denne gangen, eller føler du kanskje at du trenger litt tid på å komme i form før du hiver deg med?
Meld interesse så gir vi deg beskjed neste gang vi setter opp en lignende tur.