Klatretur til Kalymnos

Neste avreise: 31.05.2019

Pris KR 19.900

Påmeldingsgebyr kr: 500,-*

Antall dager:
8

Påmeldingsfrist:
01.02.19

Turguide:
Cecilie Skog

UTSOLGT

Bli med oss på jentetur til Kalymnos med Cecilie Skog! Den greske øya Kalymnos er et paradis for klatrere. Her finnes det tusenvis av klatreruter på nydelig kalkstein og utfordringer for alle ferdighetsnivåer. Landskapet er variert med fjell, grønne daler og badeviker med krystallklart vann.

PRIS: 19.900,- DATO: 31.MAI – 07.JUNI 2019

2019-turen er desverre fullbooket

Hvis du vil være med på klatretur til Mallorca i mai, se her – Klatretur til Mallorca (4.-11. mai)

 

Bli med på jentetur til Kalymnos med Cecilie Skog! I mai arrangerer vi en kombinert klatre- og yogatur til den greske øya og her får du muligheten til å klatre på nydelig kalkstein i rå og vakre omgivelser. Før og etter klatreøktene blir det mulighet for yoga med norsk instruktør.

DESTINASJONEN

Kalymnos er et paradis for klatrere, og med sine mange tusen klatreruter på kalkstein, finner man utfordringer på alle ferdighetsnivå. Cecilie Skog vil sammen med landslagsklatrer Tina J. Hafsaas legge til rette for at du skal få oppleve nydelig klatring og samtidig få lære grunnleggende teknikk slik at du kan utvikle deg til å bli en enda bedre klatrer. Vi legger også til rette for at de som ønsker det skal få begynne og avslutte dagen med yoga med lokal yogainstruktør.

OM TUREN

Dere flyr til Kos og tar båt over til Kalymnos. Her skal dere bo sentralt, i landsbyen Masouri, som ligger nært de beste klatrefeltene på øya. Vi skal bo på Elena Apartments sentralt i Masouri, med kort vei til stranda og spisesteder. Det vil bli organisert fellessamlinger både på morgenen og ettermiddagen og det legges opp til at dere deler måltidene sammen. I tillegg vil selve klatringa skje i organiserte former med individuell tilpasning.

KRAV TIL FERDIGHETER

Et krav for å delta er at man har Brattkort og kan å sikre trygt på led. Utover dette er det ingen krav til ferdighetsnivå eller andre fysiske krav, så her kan man være både nybegynner eller viderekommende.

OM GUIDENE

Cecilie Skog og Tina J. Hafsaas har samarbeidet i flere år, og hver for seg har de oppnådd fantastiske resultater i det de har drevet med. Cecilie har besteget flere av de høyeste fjellene i verden, og Tina er rangert blant de 10 beste kvinnelige klatrerne i verden.

DAG 1 – AVREISE FRA OSLO

Vi flyr fra Gardermoen til Kos med avgang kl 07.45 og ankomst kl 12.45. Derfra tar vi båten over til Kalymnos. Når vi kommer frem til hotellet spiser vi felles middag og blir bedre kjent med hverandre og byen vi skal bo i.

DAG 2 – KLATRING OG YOGA

Vi starter dagen på en myk måte med morgen-yoga før frokost. Her har vi fokus på pust, bevegelse og avspenning. Dette blir en god oppvarming med fysiske øvelser som er tilpasset dagens klatreøkt. Vi avslutter med deilig avspenning og meditasjon. Etter frokost reiser vi til klatrefeltet og gjør oss klar for første dag på craget.

DAG 3 – KLATRING OG YOGA

I dag ønsker vi å komme igang med klatringen tidlig, så vi reiser til klatrefeltet etter frokost. Det blir individuelle tilpasninger og Tina og Cecilie gir tips og triks til hvordan du kan bli en bedre klatrer. Når vi kommer tilbake til hotellet på ettermiddagen kan de som ønsker bli med på en rolig og meditativ yogaform som er perfekt etter en aktiv dag med klatring. Dette blir en nydelig avslutning på en aktiv dag.

DAG 4 – HVILEDAG

Etter to dager i klatreveggen har vi såre fingre og merker at kroppen er sliten. Vi tar derfor en hviledag og lader batteriene. Det blir en lengre yoga-økt for de som ønsker dette, og vi kan reise på utflukt til byen eller stranden.

DAG 5 – KLATRING OG YOGA

Etter hviledagen i går er vi klare for en ny dag i veggen. Etter frokost pakker vi sekken for å være ute hele dagen. Når vi kommer tilbake til hotellet på ettermiddagen kan de som ønsker bli med på en rolig og meditativ yogaform som er perfekt etter en aktiv dag med klatring. Dette blir en nydelig avslutning på en aktiv dag.

DAG 6 – KLATRING OG YOGA

Vi starter dagen på en myk måte med morgen-yoga før frokost. Her har vi fokus på pust, bevegelse og avspenning. Dette blir en god oppvarming med fysiske øvelser som er tilpasset dagens klatreøkt. Etter en god frokost reiser vi opp til klatrefeltet.

DAG 7 – HVILEDAG

Etter to nye dager i klatreveggen trenger vi en liten pause igjen. Vi tar oss en lengre yogaøkt, slapper av på stranden, tusler rundt i byen eller reiser på båttur. For de som fortsatt har krefter igjen i armene kan vi ta oss en ettermiddags/kveldsøkt på craget. Dette er vår siste kveld på Kalymnos, så vi møtes til felles middag og skåler for en flott uke sammen.

DAG 8 – HJEMREISE

Vi reiser tidlig fra Kalymnos for å ta båten tilbake til Kos og flyet hjem. Avgang kl 13.45 og så lander vi på Gardermoen kl 16.45.

FERDIGHETSNIVÅ

Du må kunne sikre trygt på led og ha Brattkort fra NKF (Norges Klatreforbund). Vi ønsker å legge til rette for individuelle tilpasninger slik at alle skal få oppleve nydelig klatring og få lære grunnleggende teknikk slik at dere kan utvikle dere til å bli enda bedre klatrere, så du kan både være nybegynner eller mer erfaren. Det meste av klatringen vil foregå på boltede ruter.

KRAV FOR Å KUNNE DELTA

 • Du må ha Brattkort (Norges Klatreforbund) og kunne sikre trygt på led
 • Det er ingen øvrige krav til fysikk eller tekniske ferdigheter

FORSIKRING

Normal reiseforsikring. Sjekk at denne dekker aktiviteter som vanlig sportsklatring. Hvis du ikke har forsikring som dekker dette så anbefaler vi Gouda Forsikring.

.

TUREN INKLUDERER:

 • Fly t/r Gardermoen -Kos (tur: 07.45-12.45 – retur: 13.45-16.45)
 • Transport Kos-Kalymnos t/r
 • Mat om bord på flyet
 • Overnatting i dobbeltrom på Elena Apartments
 • Frokost
 • Yoga med lokal instruktør
 • Veiledning av dyktige klatreinstruktører

TUREN INKLUDERER IKKE:

 • Måltider utenom frokost
 • All drikke til mat
 • Fullgod reiseforsikring

RABATT PÅ KLÆR OG UTSTYR

Ved å delta på en av våre turer/kurs, får du 30% rabatt på alt utstyr i Bergans Flagship Store i Oslo og på Bergans.com. Cecilie Skog Signature Line en produktserie utviklet i tett samarbeid Cecilie Skog. Produktene er av høy kvalitet og har fokus på god bevegelsesfrihet og god passform for oss jenter. Skal du handle på nett, ta kontakt med oss, så sender vi deg rabattkoden etter at du har betalt for turen. Vi vil også kunne gi deg gode råd i forbindelse med kjøp av utstyr og bekledning.

UTSYTRSLISTE

Ta med deg vanlige klær for å være i varmere strøk i en uke. Vi skal klatre og praktisere yoga nesten hver dag, så husk å pakke klær til dette. Det burde være klær som er behagelige å bevege seg i, f.eks tights og t-skjorte/singlet.

Gjennomsnittstemperaturen på Kalymnos i mai er behagelige 20,5°C, men det kan bli opp mot 30°C midt på dagen. På kveldene kan det bli kjølig. Ta derfor med deg en varm jakke til å ha på kvelden, eller på klatrefeltet om morgenen hvis vi står i skyggen.

I tillegg må du ha med:

 • Klatresele
 • Klatresko
 • Taubrems og skrukarabin
 • Kalkpose (anbefales)
 • Klatrehjelm
 • Gode sko til å gå i utenfor sti (Anmarssko)
 • Klær til å klatre i (tights og T-skjorte)
 • Yogamatte (tynt underlag)
 • Solbriller
 • Solkrem
 • Toalettsaker
 • Gyldig pass
 • Europeisk helsetrygdkort (bestilles på nettet)
 • Forsikringsbevis
 • Førerkort (de som har)
 • Personlige medisiner (ved behov)

Hvis du har eget tau og ekspresslynger du ønsker å bruke kan du ta med dette hvis du vil. Vi bruker 70 meters tau på klatrefeltene. Tar du med eget tau/slynger er det fint om du sier ifra til oss, så vet vi hvor mange tau vi har totalt.

Meld interesse for Klatretur til Kalymnos

Passet ikke datoen denne gangen, eller føler du kanskje at du trenger litt tid på å komme i form før du hiver deg med?
Meld interesse så gir vi deg beskjed neste gang vi setter opp en lignende tur.