Klatretur til Kalymnos

Neste avreise:

Pris KR 15.990

Påmeldingsgebyr kr: 500,-*

Antall dager:
8

Påmeldingsfrist:

Turguide:
Jørn Knustad

UTSOLGT

Bli med oss på klatretur til Kalymnos høsten 2020! Den greske øya Kalymnos er et paradis for klatrere. Her finnes det tusenvis av klatreruter på nydelig kalkstein, og utfordringer for alle ferdighetsnivåer. Landskapet er variert med fjell, grønne daler og badeviker med krystallklart vann. I løpet av en uke skal vi utforske hva øya har å by på av spennende utfordringer på klippene, men også nyte sol og varme og alt hva Hellas har å by på.

PRIS: 15.990,- DATO:

Bli med på klatretur til Kalymnos med på høsten 2020! I september arrangerer vi kombinert klatre- og yogature til den greske øya, og her får du muligheten til å klatre på nydelig kalkstein i rå og vakre omgivelser. Før eller etter klatreøktene blir det mulighet for yoga med instruktør.

DESTINASJONEN

Kalymnos er et paradis for klatrere, og med sine mange tusen klatreruter på kalkstein, finner man utfordringer på alle ferdighetsnivå. De lokalkjente, norske instruktørene vil legge til rette for at du skal få oppleve nydelig klatring, og samtidig få lære grunnleggende teknikk slik at du kan utvikle deg til å bli en enda bedre klatrer. Vi legger også til rette for at de som ønsker det skal få begynne eller avslutte dagen med yoga med lokal yogainstruktør.

OM TUREN

Dere flyr til Kos og tar båt over til Kalymnos. Her skal dere bo sentralt, i landsbyen Masouri, som ligger nært de beste klatrefeltene på øya. Vi skal bo på Elena Apartments sentralt i Masouri, med kort vei til stranda og spisesteder. Det vil bli organisert fellessamlinger både på morgenen og ettermiddagen og det legges opp til at dere deler måltidene sammen. I tillegg vil selve klatringa skje i organiserte former med individuell tilpasning.

KRAV TIL FERDIGHETER

Et krav for å delta er at man har Brattkort og kan å sikre trygt på led. Utover dette er det ingen krav til ferdighetsnivå eller andre fysiske krav, så her kan man være både nybegynner eller viderekommende.

DAG 1 – AVREISE FRA OSLO

Vi flyr fra Gardermoen til Kos med avgang kl 07.45 og ankomst kl 12.45. Derfra tar vi båten over til Kalymnos. Når vi kommer frem til hotellet har vi fellessamling før vi spiser middag og blir bedre kjent med hverandre, omgivelsene og byen vi skal bo i den neste uka.

DAG 2 – KLATRING OG YOGA

Vi starter dagen på en myk måte med morgen-yoga før frokost. Her har vi fokus på pust, bevegelse og avspenning. Dette blir en god oppvarming med fysiske øvelser som er tilpasset dagens klatreøkt. Vi avslutter med deilig avspenning og meditasjon. Etter frokost reiser vi til klatrefeltet og gjør oss klar for første dag på craget. Her vil instruktørene legge vekt på grunnleggende sikkerhet, og teknikk for sikker klatring.

DAG 3 – KLATRING OG YOGA

I dag ønsker vi å komme igang med klatringen tidlig, så vi reiser til klatrefeltet rett etter frokost. Det blir individuelle tilpasninger og instruktørene gir tips og triks til hvordan du kan bli en bedre klatrer. Når vi kommer tilbake til hotellet på ettermiddagen, kan de som ønsker bli med på en rolig og meditativ yogaform som er perfekt etter en aktiv dag med klatring. Dette blir en nydelig avslutning på en aktiv dag før vi går ut og spiser middag sammen.

DAG 4 – HVILEDAG

Etter to dager i klatreveggen har vi såre fingre og merker at kroppen er litt sliten. Vi tar derfor en hviledag og lader batteriene. Det blir en lengre yoga-økt for de som ønsker dette, og vi kan reise på utflukt til byen eller stranden.

DAG 5 – KLATRING OG YOGA

Etter hviledagen er vi klare for en ny dag i veggen. Etter frokost pakker vi sekken for å være ute hele dagen. Instruktørene vil legge til rette for at den enkelte skal få utfordret seg på sitt eget nivå. Når vi kommer tilbake til hotellet på ettermiddagen blir det på nytt mulighet for rolig og meditativ yoga som er perfekt etter en aktiv dag med klatring.

DAG 6 – KLATRING OG YOGA

Vi starter dagen med yoga, og etter frokost reiser vi nok en gang opp til klatrefeltet, og instruktørene vil veilede den enkelte i veggen.

DAG 7 – HVILEDAG

Etter to nye dager i klatreveggen begynner mange å ha fått nok. Vi gjennomfører en lengre yogaøkt, før de som er ivrigst reiser opp i klatreveggen igjen. De andre slapper av på stranden, tusler rundt i byen eller reiser på båttur. De som har vært på utflukt, og som fortsatt har krefter igjen, kan ta en ettermiddags-/kveldsøkt på craget hvis de ønsker. Dette er vår siste kveld på Kalymnos, så vi møtes til felles middag og skåler for en flott uke sammen.

DAG 8 – HJEMREISE

Vi reiser tidlig fra Kalymnos for å ta båten tilbake til Kos og flyet hjem. Avgang rundt kl 14 og så lander vi på Gardermoen på ettermiddagen, i 17-tida.

FERDIGHETSNIVÅ

Du må kunne sikre trygt på led og ha Brattkort fra NKF (Norges Klatreforbund). Vi ønsker å legge til rette for individuelle tilpasninger slik at alle skal få oppleve nydelig klatring og få lære grunnleggende teknikk slik at dere kan utvikle dere til å bli enda bedre klatrere, så du kan både være nybegynner eller mer erfaren. Det meste av klatringen vil foregå på boltede ruter.

KRAV FOR Å KUNNE DELTA

 • Du må ha Brattkort (Norges Klatreforbund) og kunne sikre trygt på led
 • Det er ingen øvrige krav til fysikk eller tekniske ferdigheter

FORSIKRING

Normal reiseforsikring. Sjekk at denne dekker aktiviteter som vanlig sportsklatring. Hvis du ikke har forsikring som dekker dette så anbefaler vi Gouda Forsikring.

OM GUIDENE

Jørn Knustad har jobbet som klatreinstruktør i Norge og på Kalymnos i en årrekke. Han er NF-godkjent Klatreinstruktør 1 – Høyfjell, og kjenner øya som sin egen bukselomme. Med god erfaring fra området, og med sin brede erfaring som klatreinstruktør, vil han legge til rette for at alle skal få kjenne på mestringsfølelse og bygge grunnleggende kompetanse, samt at man får pushet egne grenser i løpet av uka.

.

TUREN INKLUDERER:

 • Fly t/r Gardermoen -Kos (tur: 07.45-12.45 – retur: 13.45-16.45)
 • Bagasje 20 kg innsjekket + 5 kg håndbagasje
 • Transport Kos-Kalymnos t/r
 • Mat om bord på flyet
 • Overnatting på dobbeltrom i ettromsleilighet med havutsikt på Elena Apartments
 • Yoga med lokal instruktør
 • Veiledning av dyktige klatreinstruktører

TUREN INKLUDERER IKKE:

 • Alle måltider og drikke
 • Fullgod reiseforsikring

OM MATEN, MÅLTIDENE OG BOFORHOLDENE

Dere bor i leiligheter der det er små kjøkken i hver enhet. Den enkelte boenheten kjøper selv inn mat til frokost som spises i leiligheten eller på terrassen, og så tar vi med lunsjmat ut på craget. Middag spiser vi ute i fellesskap på ettermiddagen eller kvelden.

RABATT PÅ KLÆR OG UTSTYR

Ved å delta på en av våre turer/kurs, får du hele 50% rabatt på alt utstyr i Bergans Flagship Store i Oslo og på Bergans.com. For jentene er det utviklet Cecilie Skog Signature Line som er en produktserie utviklet i tett samarbeid Cecilie Skog. Produktene er av høy kvalitet og har fokus på god bevegelsesfrihet og god passform for jenter. Skal du handle på nett, ta kontakt med oss, så sender vi deg rabattkoden etter at du har betalt for turen. Vi vil også kunne gi deg gode råd i forbindelse med kjøp av utstyr og bekledning.

UTSYTRSLISTE

Ta med deg vanlige klær for å være i varmere strøk i en uke. Vi skal klatre og praktisere yoga nesten hver dag, så husk å pakke klær til dette. Det burde være klær som er behagelige å bevege seg i, f.eks tights og t-skjorte/singlet.

Gjennomsnittstemperaturen på Kalymnos i mai er behagelige 20,5°C, men det kan bli opp mot 30°C midt på dagen. På kveldene kan det bli kjølig. Ta derfor med deg en varm jakke til å ha på kvelden, eller på klatrefeltet om morgenen hvis vi står i skyggen.

I tillegg må du ha med:

 • Klatresele
 • Klatresko
 • Taubrems og skrukarabin
 • Kalkpose (anbefales)
 • Klatrehjelm
 • Gode sko til å gå i utenfor sti (Anmarssko)
 • Klær til å klatre i (tights og T-skjorte)
 • Yogamatte (tynt underlag)
 • Solbriller
 • Solkrem
 • Toalettsaker
 • Gyldig pass
 • Europeisk helsetrygdkort (bestilles på nettet)
 • Forsikringsbevis
 • Førerkort (de som har)
 • Personlige medisiner (ved behov)

Hvis du har eget tau og ekspresslynger du ønsker å bruke, kan du ta med dette hvis du vil. Vi bruker 70-meterstau på klatrefeltene. Tar du med eget tau/slynger er det fint om du sier ifra til oss, så vet vi hvor mange tau vi har totalt.

Meld interesse for Klatretur til Kalymnos

Passet ikke datoen denne gangen, eller føler du kanskje at du trenger litt tid på å komme i form før du hiver deg med?
Meld interesse så gir vi deg beskjed neste gang vi setter opp en lignende tur.