Klatrekurs på Mallorca

Neste avreise: 25.09.2020

Pris KR 14.500

Påmeldingsgebyr kr: 500,-*

Antall dager:
8

Påmeldingsfrist:
01.07.2020

Turguide:
Jørn Knustad

UTSOLGT

Den spanske øya Mallorca er kanskje mest kjent for sol og bading, men den er også et eldorado for klatrere på alle nivå. Våre dyktige instruktører vil legge til rette for at du i løpet av ei uke vil lære alt innen grunnleggende sikrings- og klatreteknikk i trygge omgivelser. Enten dette er starten på klatrekarrieren din, eller bare en aktiv ferie der du ønsker å utfordre deg selv, kan vi love deg ei utfordrende og spennende uke på denne spanske øya, sentralt i Middelhavet.

PRIS: 14.500,- DATO: 25.AUGUST – 1.SEPTEMBER 2020

Bli med oss på klatrekurs på Mallorca med lokalkjent, norsk klatreinstruktør!

I begynnelsen av oktober kan du bli med oss på en ukes klatrekurs til den spanske øya. Vi skal lære deg grunnleggende ferdigheter slik at du kan starte din nye karriere som klatrer, eller du bare ønsker å ha en aktiv ferie der du får utfordret deg selv i trygge omgivelser, under kyndig veiledning. Vi skal utfordre oss selv og klatre på nydelig kalkstein i rå og vakre omgivelser.

DESTINASJONEN

Mallorca er et paradis for klatrere, og med sine mange tusen klatreruter på kalkstein, finner man utfordringer på alle ferdighetsnivå. Våre meget dyktige, og lokalkjente norske guider og instruktører vil legge til rette for at du skal få oppleve nydelig klatring og samtidig få lære grunnleggende teknikker slik at du kan utvikle deg til å bli en trygg og god klatrer, med fokus på mestring og individuell tilpasning.

OM TUREN

Kurset arrangeres i samarbeid med Ving. Flytransport og hotellopphold organiseres gjennom Ving sitt utmerkede system, og med deres kjennskap til destinasjonen og nettverk av hoteller og logistikk, vil vi være i de beste hender. Vi skal bo på et Sunprime Waterfront hotell, rett utenfor Palma by, noe som gir oss gode muligheter både til å få utnytta tiden til klatring, men også slappe av på stranda og være litt turist. Klatringa foregår i organiserte former med individuell tilpasning. Det legges opp til at vi spiser alle måltidene sammen, selv om man betaler for lunsj og middag på egen hånd.

KRAV TIL FERDIGHETER

Det er ingen krav til ferdighetsnivå eller andre fysiske krav, så kurset passer for alle som ønsker å lære seg klatring på grunnleggende nivå.

OM GUIDEN

Jørn har tidligere bodd på Mallorca, og har jobbet som klatreinstruktør i Norge ogpå Mallorca i en årrekke. Han snakker spansk flytende og kjenner øya som sin egen bukselomme. Med god erfaring fra området vil han legge til rette for at alle skal få utviklet seg på ruter som er tilpasset graden til den enkelte, samt at man får pushet egne grenser i løpet av uka.

DAG 1

Oppmøte på Gardermoen, og felles avreise til Palma de Mallorca. Transport til hotellet, og insjekking på rommene. Vi finner et sted å spise før vi har første kurssamling og starter selve klatrekurset. Her vil vi først bli bedre kjent med utstyret vi skal bruke og bli introdusert for grunnleggende ferdigheter innen utstyrsbruk, kameratsjekk og sikringsteknikk.

På ettermiddagen og kvelden spiser vi felles middag, og rusler en tur i området før vi tar en tidlig kveld på hotellet.

DAG 2 TIL 7

Vi starter hver dag med felles frokost, og etter frokost reiser vi til klatrefeltet hvor vi fortsetter der vi slapp dagen før. I løpet av de første to dagene skal alle lære seg å mestre grunnleggende sikringsteknikk og få klatret sine første klatretak ute på naturlig kalksteinsklippe. Fokus vil være på sikkerheten til den enkelte, men vi vil også utforske grunnleggende klatreteknikker slik at vi lærer hvordan man får utnyttet kreftene på best mulig måte. For mer informasjon om hvilke elementer klatrekurset vil inneholde, se fanen «Praktisk info».

Avreise fra hotellet vil være mellom kl 8 og 9 hver morgen. Alle tar med lunsjpakke, og så spiser vi lunsj på klatrefeltet. Vi holder på til kl 15-17 hver dag, avhengig av vær, progresjon og den enkeltes ønsker. Noen dager kan det være at vi drar rett fra klatringen til en strand i nærheten. Klatrefeltene ligger 30-60 minutters kjøring fra hotellet, og leiebil er inkludert i prisen.

På kveldene spiser sammen, enten vi går ut eller spiser  på hotellet.

Dag fire eller fem er planlagt som hviledag. Hvilken dag det blir avhenger av vær, progresjon og felles ønske fra gruppa etter at man har fått bedre innblikk i hva dette går ut på. Etter 2-3 dager med intensiv læring og bruk av nye muskelgrupper, vil kroppen ha godt av litt hvile. Da står alle fritt til å gjøre hva de vil, enten det er å ta en dag på stranda, utforske andre deler av øya, eller bli bedre kjent med Palma by eller området rundt hotellet.

På fritiden, når vi ikke klatrer, vil vi utforske hva øya har å by på. Vi skal bo i Magaluf, som ligger 12-15 km sørvest for Palma by. og ettersom vi har leiebiler, kan vi kjøre inn og besøke både denne og gamlebyen. En spasertur i gamlebyen er verdt å få med seg. Her finner du vakre bygninger og flott arkitektur, koselige små gater og flere koselige restauranter og cafeer. Mallorca har også lange sandstrender hvor man kan slappe av på en solseng. På nordsiden av øya finner man fascinerende dryppsteinsgrotter, blant annet den enorme Coves del Drac, som inneholder en av verdens største underjordiske innsjøer.

DAG 8

Hjemreise til Norge. Vi reiser samlet fra hotellet til flyplassen der vi flyr tilbake til Norge før vi reiser hvert til vårt.

VANSKELIGHETSGRAD

Dette er et nybegynnerkurs, og vi stiller ingen krav til ferdighetsnivå annet enn at du må he et ønske om å lære deg å klatre i bratt fjell. Har du høydeskrekk, kan dette være en glimrende måte å få bukt med den fobien på da du vil bli gradvis eksponert for større høyder under kyndig veiledning og trygge forhold.

Vi ønsker å legge til rette for individuelle tilpasninger slik at alle skal få oppleve nydelig klatring og få lære grunnleggende teknikk slik at dere kan utvikle dere til å bli trygge og gode klatrere som mestrer både sikringsteknikk så vel som selve klatreteknikken. All klatring vil foregå på boltede ruter, og instruktørene vil sørger for å henge opp topptau for de som kun ønsker å klatre på topptau.

FORSIKRING

Normal reiseforsikring. Sjekk at denne dekker vanlig sportsklatring. Hvis du ikke har forsikring som dekker dette, anbefaler vi Gouda Forsikring

Turen inkluderer

Dette er inkludert:

 • Fly t/r Gardermoen – Palma De Malorca
 • Transport t/r flyplassen – hotellet.
 • Overnatting i dobbeltrom på hotell rett utenfor Palma de Mallorca
 • Leiebil for å komme seg til klatrefeltene
 • Leie av klatreutstyr (sele, sko, hjelm, tau og taubrems)
 • Instruksjon og veiledning av dyktige klatreinstruktører

Dette er ikke inkludert:

 • Alle måltider (Kan inkluderes mot tillegg i prisen. Se prislisten)
 • All drikke
 • Fullgod reiseforsikring
 • Aktiviteter som ikke inngår i programmet

Prisliste

Du kan bestille alle måltider som del av pakken hvis du ønsker. Vi anbefaler derimot kun å bestille frokoster i tillegg, men ikke middager ettersom vi ønsker å gå ut og spise sammen.

Frokost under hele oppholdet – Kr. 880,-

Middag under hele oppholdet – Kr. 2140,-

Tillegg for enkeltrom – Kr. 3600,-

 

RABATT PÅ UTSTYR

Ved å melde deg på en av våre turer/kurs, får du 50% rabatt på alt utstyr i Bergans Flagship Store i Oslo og på Bergans.com. Skal du handle på nett, ta kontakt med oss, så sender vi deg rabattkoden etter at du har betalt for turen. Vi vil også kunne gi deg gode råd i forbindelse med kjøp av utstyr og bekledning.

UTSTYRSLISTE

 • Klær for å oppholde deg i varmere strøk i en uke.
 • Varm jakke. (Det kan bli kjølig på ettermiddagen/kvelden)
 • Gode sko til å gå i utenfor sti (anmarssko)
 • Klær til å klatre i (tights/lett bukse/shorts og T-skjorte)
 • Solbriller
 • Solkrem
 • Toalettsaker
 • Gyldig pass
 • Europeisk helsetrygdkort (bestilles på nettet)
 • Forsikringsbevis
 • Førerkort (hvis du har)
 • Personlige medisiner (ved behov)

Meld interesse for Klatrekurs på Mallorca

Passet ikke datoen denne gangen, eller føler du kanskje at du trenger litt tid på å komme i form før du hiver deg med?
Meld interesse så gir vi deg beskjed neste gang vi setter opp en lignende tur.