Kilimanjaro med safari

Neste avreise:

Pris KR 46.000

Påmeldingsgebyr kr: 500,-*

Antall dager:
12

Påmeldingsfrist:
01.04.20

Turguide:

UTSOLGT

Bli med oss til Afrikas tak, Kilimanjaro, som med sine 5895 moh er det høyeste fjellet på det afrikanske kontinentet. Fjellturen er unik og variert og vi opplever nesten alle klimasoner og værtyper på veien mot toppen. Etter fjellturen reiser vi på safari i naturvernområdet Ngorongoro hvor vi får oppleve den største tettheten av storvilt i verden på nært hold.

PRIS 46.000,- DATO: på forespørsel

Bli med oss til Afrikas tak, Kilimanjaro, som med sine 5895 meter over havet er det høyeste fjellet på det afrikanske kontinentet. Fjellturen er unik og variert. Vi skal gå Machame-ruta og kombinasjonen av høyde og nærhet til ekvator gjør at vi opplever nesten alle klimasoner og værtyper på veien mot toppen. Etter vi har vært på Kilimanjaro reiser vi på safari i naturvernområdet Ngorongoro hvor vi får oppleve den største tettheten av storvilt i verden på nært hold.

Fjellturen til Kilimanjaro er en av våre mest populære turer, og vi har arrangert turer til Tanzania siden 2011. Vi reiser en liten gruppe fra Norge og har med oss en erfaren norsk turguide. I Tanzania møter vi vår afrikanske samarbeidspartner som legger alt til rette for at vi skal få en så bra tur mot toppen som mulig.

«Når du har jobbet i mange dager for å bestige et fjell som Kilimanjaro – så kan det nesten være et antiklimaks når du topper ut. Du er sliten og tungpustet, men så rettet jeg blikket mot horisonten og oppdaget at hele Afrika lå under mine føtter. Storheten av å stå på det høyeste punktet på det afrikanske kontinentet er det lite som kan slå», sier Bjørn Sekkesæter i Bergans Adventures.

KILIMANJARO

Kilimanjaro er ikke «bare» et fjell. Mastodonten har også et stort belte av skog som befinner seg mellom 1 600 og 3 100 meter over havet. De store variasjonene i både høyde og nedbørsmengde gjør at det finnes en rekke økosystemer her, og mange ulike former for vegetasjon i området. Fjellet har mange dyre- og plantearter. Omtrent 140 pattedyr og over 900 forskjellige typer planter lever her. På veien opp får du oppleve både jungel, regnskog og snødekt månelandskap.

Vi flyr fra Gardermoen til Kilimanjaro Int. Airport. Her blir vi hentet av vår lokale samarbeidspartner som tar oss til hotellet vårt, hvor vi bor den første natten. Tidlig på morgenen dagen etter bærer det opp mot nasjonalparken hvor fjellturen starter. De neste fem dagene forflytter oss gradvis oppover på fjellet. Dette gjør vi så sakte som mulig for å få så god akklimatisering som mulig før vi skal gjøre toppstøtet natt til dag seks. Dette blir en lang dag, og etter at vi har vært på toppen beveger vi oss tilbake til siste camp og slapper av litt før vi starter på nedstigningen. Etter totalt sju dager på fjellet er vi nede, og reiser ut av nasjonalparken. På fjellet bor vi i telt, men våre afrikanske venner gjør dette til en opplevelse i seg selv. Vi blir vekket om morgenen med kaffe og te i soveposen, og vi kommer til dekket bord til alle måltider.

SAFARI

Etter fjellturen reiser vi på safari til noen av de flotteste nasjonalparkene i Ngorongoro naturvernområde. Her finner du den største tettheten av storvilt i verden og vi opplever dyrene på nært hold fra safaribiler. Vi bor på en flott villmarks lodge og får god tid til å samle tankene fra en tur som definitivt utfyller drømmen om Afrika.

DAG 1 – AVREISE FRA OSLO

Avreise fra Gardermoen

DAG 2 – ANKOMST TANZANIA

Vi ankommer Kilimanjaro International Airport midt på dagen, hvor vi blir hentet og kjørt til hotellet vårt. Dette blir en rolig dag der vi forbereder oss til fjellturen i rolige omgivelser, tar en tur på café og ser oss rundt.

DAG 3 – MACAHME GATE TIL MACHAME CAMP (2850 MOH)

Etter en deilig frokost, kjører vi til Machame gate, som ligger på ca. 1650 moh. Her sjekker vi inn i nasjonalparken og gjør siste forberedelser før selve fjellturen starter. Når vi er i gang, beveger vi oss i rolig tempo opp gjennom regnskogen. Vi går med lett dagstursekk, våre afrikanske venner bærer resten for oss. Turen opp mot første camp, Machame Camp (2850 moh) tar ca. 6 timer. Allerede denne første dagen vil vi høre guidene si «Pole, Pole», som betyr «Sakte, Sakte» på Swahili. Fra nå av er sistemann frem til camp vinneren. Det gjelder det å ta det rolig, drikke og puste godt slik at kroppen kan venne seg til høyden.

DAG 4 – MACHAME CAMP TIL SHIRA 2 (3800 MOH)

Vi blir vekket om morgenen av vennlige ansikt med brede smil som serverer oss kaffe eller te i teltet. Etter frokost, pakker vi sekken vår med drikke, mat og litt klær før vi fortsetter turen videre oppover. I dag skal vi gå ut av regnskogen og opp i et mer steinete månelandskap. Vi følger en av de mange ryggene oppover og kommer etter ca. 4-6 timer frem til Shiraplatået. Her ligger vår andre camp, Shira 2 (3800 moh). Vi spiser middag, og kan beundre utsikten mot fjellet som nå ruver over oss.

DAG 5 – SHIRA CAMP TIL BARANCO CAMP (3900 MOH)

Nå som vi er oppunder 4000 moh kjenner vi på kroppen at vi er i tynnere luft. Vi skal derfor gå rolig videre og minne hverandre på å drikke masse vann, spise og gå «Pole, Pole». I dag beveger vi oss bortover langs sørsiden av fjellet. Vi skal innom Lawa Tower, en 90 meter høy lavaformasjon, hvor vi tar en pause. Turen opp til Lawa Tower tar ca. 4-5 timer. Herfra skal vi gå nedover nesten 700 høydemeter igjen. Vi går gjennom en vakker og mystisk eventyrskog og etter et par timer kommer vi frem til Baranco Camp som ligger på ca. 3900 moh.

DAG 6 – BARANCO CAMP TIL KARANGA CAMP (4000 MOH)

Denne dagen skal vi forsere den berømte Baranco wall, også kalt breakfast wall. Dette er en 200 meter høy fjellvegg, og stien slynger seg sikk sakk oppover. Det er noen luftige partier, men det er ikke verre enn at man trygt kan gå uten å bruke tau. Etter at vi har forsert veggen fortsetter vi bortover langs sørsiden av Kilimanjaro. Etter ca. 4-5 timer kommer vi frem til Karanga camp, som ligger på nesten 4000 moh.

DAG 7 – KARANGA CAMP TIL BARAFU CAMP (4680 MOH)

Fra Karanga camp skal vi ha en kort etappe (3-4 timer) opp til Barafu camp (4680 moh) som blir vår «highcamp». Herfra har vi flott utsikt mot toppene Mawenzi og Kibo. Når vi kommer frem gjør vi forberedelser for toppstøtet påfølgende natt. Vi spiser og drikker godt, slapper av og lader opp gjennom ettermiddagen og kvelden. Vi skal begynne å gå mot toppen allerede ved midnatt og det blir en lang dag. Så selv om vi er spente og kanskje litt nervøse for det som venter er det viktig å samle overskudd nå.

DAG 8 – BARAFU CAMP TIL UHURU PEAK (5895 MOH)

Dette blir den lengste dagen på turen, og den starter med hodelykt på. Vi går fra Barafu Camp ved midtnatt. Det er kaldt og mørkt og i sekken har vi med oss nok vann og mat til å kunne gå gjennom hele natta. Vi går rolig og tar korte pauser med jevne mellomrom. Det går bratt oppover, men selv med dunjakke, varme klær, lue og votter klarer vi ikke gå oss skikkelig varme i denne høyden. Sakte men sikkert blir natt til dag, og vi får se solen stige opp over Afrika når vi nærmer oss Stella Point (ca. 5700 moh). Dette er en soloppgang du aldri kommer til å glemme, der vi beveger oss langt over skyene.

Fra Stella Point flater det ut, og nå ser vi målet! Vi går langs kraterkanten bort mot selve toppen, Uhuru Peak på 5895 moh. 7-8 timer etter at vi startet fra Barafu Camp kan vi feire at vi står på Afrikas tak. Vi tar en liten pause, tar bilder og nyter utsikten før vi vender nesa nedover og tilbake til Barafu camp.

Vel nede i campen spiser vi lunsj før vi pakker sammen og går ytterligere 1500 høydemeter ned, til Mweka Camp på ca. 3100 moh. Vi spiser vår siste middag sammen på fjellet og går tidlig til sengs i teltene våre, slitne og fornøyde etter et forhåpentligvis vellykket toppstøt.

DAG 9 – SISTE DAG PÅ FJELLET

Dette er siste dag på fjellturen. Vi skal gå ned i regnskogen igjen og ut av nasjonalparken. Vi bruker ca. 4 timer på turen ned til Mweka Gate. Der spiser vi lunsj før vi kjører til hotellet vårt for en velfortjent dusj. En hotellseng og varmt vann i dusjen føles som luksus etter 7 dager på fjellet. På kvelden nyter vi en bedre middag og forfriskninger i baren.

DAG 10 og 11  – SAFARI

Så er det tid for safari. Etter frokost kjører vi mot Ngorongoro, som er en av de flotteste nasjonalparkene i området. Når vi kommer frem på ettermiddagen tar vi inn på en flott Villmarks Lodge, som blant annet har sin egen kaffeplantasje. Her nyter vi omgivelsene, og vi ser på solnedgangen før vi går til middag. Dagen etter starter grytidlig og vi kjører ned i krateret hvor vi får se løver, giraffer og alle de andre dyra som regjerer på savannene og ved innsjøene. På ettermiddagen kjører vi tilbake til hotellet vårt i Arusha der vi skal tilbringe siste natten.

DAG 12 – HADET BRA, TANZANIA

Turen er snart slutt, men før vi skal fly hjem har vi en dag igjen i Arusha. Dagen står fritt til disposisjon, enten du vil nyte sola ved bassengkanten eller gå på markedet. Flyet vårt forlater Tanzania, og vi setter kursen mot Europa igjen.

 

VANSKELIGHETSGRAD

Det er en fysisk krevende tur til toppen av Afrikas høyeste fjell. Selv om det ikke er noe teknisk klatring, er god fysisk form det beste grunnlaget for å gi deg selv best mulig forutsetning for å nå toppen. De to siste dagene før toppstøtet kan oppleves som en test av både psykisk og fysisk utholdenhet, men følelsen av å stå på toppen gjør det verdt det! Vi gir deg selvsagt alt du trenger av råd før og underveis på turen, slik at du skal få best mulig forutsetninger for å få en bra tur.

HØYDEN

Vi har valgt en rute på fjellet der vi bruker seks dager til toppen. Dette gjør vi for at flest mulig skal ha best mulig forutsetning for å lykkes i å nå toppen. Mens det på andre ruter er nede i 50 prosent som lykkes med å nå toppen av fjellet, så lykkes rundt 80 prosent av de som velger denne ruta opp. Vi har vært heldige på de turene vi har arrangert tidligere og har fått over 90 prosent av våre deltagere opp på toppen.

For oss er det viktig å sette fokus på at det ikke er noen garanti for å komme seg til toppen av Kilimanjaro. Hvis dette er ditt første virkelig høye fjell, vet du ikke hvordan kroppen din reagerer, og du må være mentalt forberedt på at du kan være blant de som ikke tåler høyden selv om vi legger opp til en moderat oppstigning.

TUREN INKLUDERER:

 • Fly t/r Oslo Lufthavn Gardermoen – Tanzania
 • Overnatting 1 natt på hotell før fjellturen
 • Overnatting 2 netter på hotell etter fjellturen
 • Overnatting 1 natt i Lodge ifm. safari
 • All transport mellom de forskjellige destinasjonene
 • Alle tillatelser for å komme inn i nasjonalparken
 • Alt av mat og drikke underveis på fjellet
 • Alle måltider på hotellene
 • Teknisk nødutstyr (satellittelefon)
 • Medisinsk nødutstyr
 • Medlemskap i Flying Doctors
 • Bruk av fellesutstyr (telt og campingutstyr)
 • Safari i Ngorongorokrateret

Og sist men ikke minst, profesjonelle, erfarne, snille og blide guider som skal skape forutsetninger for at alle skal lykkes.

 

TUREN INKLUDERER IKKE:

 • Visum for å komme inn i Tanzania ($ 50)
 • Tips til lokale guider og bærere etter turen på fjellet. ($ 160)
 • Tips til sjåførene etter safarituren ($ 40)
 • Drikke til måltidene når vi er i sivilisasjonen, eller mat som ikke inngår på hotellene
 • Personlige medisiner

RABATT PÅ KLÆR OG UTSTYR FRA BERGANS

Som deltager på våre turer, får du 35% rabatt på klær og utstyr hos Bergans. Du kan bruke rabatten i nettbutikken på bergans.com eller i Bergans Flagship Store i Oslo sentrum. Du får koden tilsendt på e-post når vi bekrefter turen din. Vi vil også kunne gi deg gode råd i forbindelse med kjøp av utstyr og bekledning.

VED OPPMØTE/PÅ REISE

Reis i enkle og lette klær som du også kan reise hjem i etter turen/kurset. Hvis du ønsker å spare vekt kan du reise til og fra i turtøyet ditt, men tenk på hva du skal gjøre i etterkant. Har du mulighet til en dusj? Skal vi spise middag inne? I så fall kan det være ok å ha reint og enkelt tøy, og kanskje noen andre sko enn fjellskoene dine.

UTSTYRSLISTE

Turen til Kilimanjaro går gjennom mange klimasoner. Man starter nede i en varm og fuktig regnskog, beveger seg gjennom landskapet oppover på fjellet, og ender opp på toppen der det godt kan vær full vinter. Derfor må man være utstyrt for det meste av vær, og dette bærer utstyrslista vår preg av. Du får tilsendt fullstendig utstyrsliste når du melder deg på turen.

 

Meld interesse for Kilimanjaro med safari

Passet ikke datoen denne gangen, eller føler du kanskje at du trenger litt tid på å komme i form før du hiver deg med?
Meld interesse så gir vi deg beskjed neste gang vi setter opp en lignende tur.