Kajakktur på Sunnmøre

Neste avreise:

Pris KR 12.900

Påmeldingsgebyr kr: 500,-*

Antall dager:
6

Påmeldingsfrist:
Velg avreise

Turguide:
Britt-Ingunn Tafjord Walle og Lone Olafsen

Nullstill

Bli med på en spektakulær kajakktur fra Tafjord til Geiranger i sommer! Både Tafjorden og Geirangerfjorden står på UNESCOs verdensarvliste, og denne turen tar deg med til de skjulte perlene. I tillegg til padleturen får du en overnatting i Tafjord i forkant av padleturen, og i Geiranger venter tre-retters middag og hotellovernatting. Dette er med andre ord en tur som både gir den autentiske friluftsfølelsen og komfort i storslått vestlands-natur.

PRIS: 12.900,-  DATO: SOMMER 2021

BLI MED TIL SUNNMØRE, NÅR VI SKAL PÅ VESTLANDETS VAKRASTE KAJAKKTUR FRA TAFJORD TIL GEIRANGER!

Er det en sommer du burde reise til Sunnmøre og padle, så er det i år! Geirangerfjorden vil trolig være mindre trafikkert enn vanlig, noe som gjør denne turen enda mer unik enn ellers. Denne spektakulære turen er i underkant av 65 km, og vil ta oss 3,5 dager å padle, og vi har 3 overnattinger i telt. I forkant av padleturen har vi lagt inn en overnatting i den koselige bygda Tafjord, og etter padleturen venter tre-retters middag og hotellovernatting med høy standard i Geiranger. Perfekt avslutning på turen! Dette er med andre ord en tur som både gir den autentiske friluftsfølelsen og komfort i storslått vestlands-natur!

Fjordene vi padler er begge på UNESCO sin verdensarvliste for sin spektakulære natur- og kulturarv, og guidene som selv bor i Tafjord gleder seg til å dele av sin kunnskap om Sunnmøre, fjordene og området med dere! Det er store mengder snø i høyden i år, og mange av fossefallene vi passerer på turen vil være en buldrende severdighet i seg selv. Både Tafjorden og Geiranger er kjent for sitt rike dyre- og fulgeliv noe som gir turen en solid prikk over i-en. Under padleturen overnatter vi i telt langs fjorden, og lager oss gode middager i fellesskap mens vi nyter utsikten fra skjulte perler.

HØYDEPUNKT

 • Opplev verdens vakraste fjorder fra en kajakk

 • Naturnære opplevelser

 • Unik overnatting i Olagarden i Tafjord; bygget som tar deg 100 år tilbake i tid

 • Steinarret etter Tafjordulykka

 • Teltovernatting langs Storfjordens skjulte perler

 • Høy standard overnatting i Geiranger som avslutning

Sunnmøre
Solnedgang langs fjorden på Sunnmøre. Foto: Ræin Sustainable Adventures

SMITTEVERN PÅ TURER

Vi holder alle våre turer i henhold til smittevernsrådene fra Folkehelseinstituttet. Det er viktig for oss at du skal føle deg trygg på tur med oss, og vi har derfor gjort justeringer på alle våre turer for å overholde de til enhver tid gjeldene rådene fra myndighetene.

DAG 1 | OLAGARDEN, TAFJORD

Velkommen til Sunnmøre! Vi møtest i Olagarden i Tafjord kl 18:00 til innsjekk og utstyrsforberedelser. Padleturen vi skal gjennomføre er lang, og det er viktig for oss at alt av utstyr og kajakker er individuelt tilpasset. Etter forberedelsene serveres en kortreist og energirik middag i Olagarden av vår lokale helt mens vi nyter utsikten over Tafjorden og dens massive, omkransende fjell fra middagsbordet. Olagarden er overnattingsstedet som tar oss 100 år tilbake i tid med sin originale og velstelte atmosfære.

DAG 2 | 1. ETAPPE | 15-20 KM | 6-7 TIMER

Etter en deilig frukost i Olagarden går vi ned til fjorden og laster kajakkene for årets eventyr! Det er en lang padletur vi har foran oss så vi prøver å være klar til å starte turen ca 10:00. Allerede etter et par km passerer vi fossen Slufsa på nært hold. Navnet til fossen har flere historier, og tilbake til den tiden Tafjord var koblet til resten av landet via ferge var det noen smarte arbeidere som fant ut dette var en god foss til å vaske dekket på fergen. Det de ikke tenkte på var at trykket fra fossen ble så kraftig at propellene løftet seg over vannoverflaten. Heldigvis har oppdaget de da, at rett til venstre for fossen var det en liten høyde som fergen støttet seg til og de fikk tilkalt hjelp fra lokale fiskebåter til å dra de ut ut av Slufsa. Denne dagen vil vi også passere steinarret etter Tafjordulykka som i 1934 kostet 41 menneskeliv. Etter 6-7 timer med padling går vi i land og setter camp for natten og lager oss en deilig middag med forhåpentligvis solnedgang ut fjorden.

DAG 3 | 2. ETAPPE | 15-20 KM | 7-8 TIMER

I dag som i går prøver vi å være klar for videre padling senest 10:00. Gruppen og været vil legge føring for hvor tidlig vi starter, men vi tar utgangspunkt i avreise 10:00 hver dag på fjorden. I dag vil vi forlate Tafjorden, og beveger oss inn i Norddalsfjorden og Synnylvsfjorden. Fjorden blir bredere og bredere for hver kilometer, og fra de mektige fjell rundt Tafjorden blir terrenget mer og mer åpent. Dette er turens bredeste punktet på fjorden, og her kan sjøen være litt mer urolig enn på resten av turen. Vi har derfor beregnet ekstra god tid denne dagen. Dagens mål er Synnylvsfjorden og en nydelig camp hvor de færreste ferder.

DAG 4 | 3. ETAPPE | 15-20 KM | 6-7 TIMER

I dag er selveste Geirangerfjorden dagens destinasjon! Store deler av dagen vil vi bruke på Synnylvsfjorden, og få en god utsikt over det beryktede fjellpartiet Åkerneset. Synnylvsfjorden er fjordarmen som leder inn til Geirangerfjorden, og kontrastene mellom de to fjordene er stor. Fra den åpne og milde Synnylvsfjorden svinger vi østover inn i hjertet av fjord-Norge: Geirangerfjorden hvor padleturens siste camp venter og en. Kanskje dette er dagen til å kjenne på badetemperaturen i fjorden?

DAG 5 | 4. ETAPPE | 15 KM | 5-6 TIMER

Sjarmøretappen gjennom magiske Geirangerfjorden til Geiranger står idag for tur. Velstelte fjellgårder og verdenskjente fossefall skal i dag oppleves fra kajakken. Det er noe helt unikt med å oppleve denne delen av fjord-Norge fra en kajakk, og vi bruker derfor god tid inn Geirangerfjorden til å ta inn alle inntrykkene vi har opplevd de siste dagene. I Geiranger venter en velfortjent tre-retters middag og hotellovernatting. Vi kan ikke tenke oss en bedre måte å avslutte dette eventyret enn med litt luksus i hjertet av Fjord-Norge.

DAG 6 | GEIRANGERFJORDEN UTSIKTSPUNKT OG RETUR TIL TAFJORD | 1,5 TIMER TRANSPORT

Et eventyr for livet går mot slutten, og vi nyter mestringsfølelsen og inntrykkene under en deilig hotellfrokost i Geiranger. Transporten tilbake til Tafjord går kl 12:00, så for de som ønsker å se seg rundt i Geiranger har anledning til det før retur. Turen til Tafjord tar ca 2 timer.

 

VANSKLIGHETSGRAD

Denne turen passer for alle over 16 år som har erfaring med kajakkpadling og klarer gjennomføre lange dager på vannet. Deltakere mellom 16 og 18 år kan kun delta sammen med foreldre/foresatte. Det kreves ingen dokumenterte kunnskaper innen kajakk som f.eks våttkort, eller grunnkurs, men gjesten er selv ansvarlig for å inneha grunnleggende padleferdigheter. Vi padler i snitt15-20 km hver dag. Under tur vil vi lage middager i fellesskap (på seperate primuser), men guiden vil kunne bistå med evt. håndtering av brennere. Denne turen er derfor en god anledning til å lære seg grunnleggende kompetanse innen sjø-nært friluftsliv.

REISEN TIL OG FRA TAFJORD

Den enkleste måten å komme seg til Tafjord på er med bil. Bare kjøreturen i seg selv inn til den lille bygda er spektakulær, med smale veier som slynger seg langs fjorden. Du kan også fly til Ålesund, og ta buss derfra til Valldal. Et annet alternativ er å ta toget til Åndalsnes og buss derfra til Valldal. Togturen med Raumabanen fra Dombås til Åndalsnes er en opplevelse i seg selv, og kanskje Norges vakreste togtur.

Kommer du med buss til Valldal, vil vi hjelpe til med transport inn til Tafjord. Ta da kontakt med oss i forkant, så skal vi hjelpe deg.

FORSIKRING

Du må ha gyldig normal reiseforsikring for å delta på denne turen.

INKLUDERT I TUREN:

 • Lokalkjent sertifisert kajakkguide

 • Padleutstyr, førstehjelp og sikkerhetsutstyr

 • Leie av individuelt telt, brenner og kokekar

 • 1 x hotellovernatting m/full-pensjon i dobbeltrom. (Enkeltromstillegg 800,-)

 • 1 x gjestehusovernatting m/fullpensjon

 • 3 x teltovernattinger

 • Transport tilbake til Tafjord fra Geiranger

IKKE INKLUDERT I TUREN:

 • Mat under padleturen er ikke inkludert i år grunnet smittevern

 • Transport til/fra Tafjord

 • Alkohol

 • Snacks

 • Reise- og ulykkeforsikring

 

RABATT PÅ UTSTYR

Ved å melde deg på en av våre turer, får du 50% rabatt på klær og utstyr hos Bergans. Du kan bruke rabatten i Bergans Flagship Store i Oslo eller i nettbutikken på bergans.com. Ta kontakt med oss, så sender vi deg koden etter at du har betalt for turen. Vi vil også kunne gi deg gode råd ifm kjøp av utstyr og bekledning.

VED OPPMØTE/PÅ REISE

Reis i enkle og lette klær som du også kan reise hjem i etter turen/kurset. Hvis du ønsker å spare vekt kan du reise til og fra i turtøyet ditt, men tenk på hva du skal gjøre i etterkant. Har du mulighet til en dusj? Skal vi spise middag inne? I så fall kan det være ok å ha reint og enkelt tøy, og kanskje noen andre sko enn turskoene dine.

Ettersom turen starter og slutter i Tafjord vil det være mulig å lagre ekstra bagasje i Olagarden under padleturen. Det vil også være mulig å få sendt ekstra skift til Geiranger, hvis du ønsker å ha andre klær til siste natten på hotell.

UTSTYRSLISTE

Vi må være forberedt på at vi kan få alt fra strålende sol og vindstille til kraftig regn og vind. Selv om pakningen vår for det meste ligger i kajakken, vil det være lurt å holde vekten så lav som mulig når du pakker. Pakk alt av utstyr og klær i pakkposer da åpningen til bagasjerommene i kajakken er relativ små. På kajakkturer er det en sjanse for at ting i bagasjerommene blir våte, så sørg for at pakkposene er helt tett. Spesielt vil det være viktig å ha et ekstra skift man passer ekstra godt på.

PÅ KROPP:

 • Ulltrøye og ullstilongs
 • Ullboxer og eventuelt ull-BH
 • Vind- og vanntett jakke (Dermizax eller Gore Tex)
 • Vind- og vanntett bukse (Dermizax eller Gore Tex)
 • Ullsokker
 • Lette tursko (kan være lave) til å ha i camp og til bruk på evt. Fotturer opp til fjellgårder langs fjorden.
 • Caps/lue
 • Hansker
 • Hals
 • Solbriller

I PAKKPOSER:

 • Vanntette pakkposer
 • Ekstra Ulltrøye, stillongs, boxershorts og ullsokker
 • Mellomplagg; ullgenser eller lignende
 • Turbukse til bruk i camp og ved korte fjellturer
 • Dunjakke til kvelden. Alltid godt, selv på en sommerkveld.
 • Shorts og ull-t-skjorte i tilfelle varmt vær
 • Turtallerken og turbestikk
 • Drikkeflaske
 • Termos
 • Myggspray
 • Solkrem
 • Liggeunderlag
 • Sovepose
 • Mat til hele turen. Før turen vil du motta våre anbefalinger, men du står fritt til hva du vil lage og spise. Det er ingen mulighet til å kjøpe mat underveis på turen.
 • Snacks til mellommåltider.
 • Liten hodelykt med ekstra batterier
 • Toalettpapir og antibac
 • Liten toalettmappe (tannbørste, etc)
 • Fiskestang og utstyr hvis du ønsker å prøve fiskelykken. Er du optimist, ta med smør, salt og pepper til steking.
 • Kamera
 • Strømbank til oppladbare dingser

På denne turen vil det være mulig å få levert et skift med klær til bruk i Geiranger når dere ankommer.

ARRANGØRUTSTYR

Vi stiller med telt, brennere og øvrig camp-utstyr, kajakk, spruttrekk, årer, redningsvest og øvrig sikkerhetsutstyr.

 

Meld interesse for Kajakktur på Sunnmøre

Passet ikke datoen denne gangen, eller føler du kanskje at du trenger litt tid på å komme i form før du hiver deg med?
Meld interesse så gir vi deg beskjed neste gang vi setter opp en lignende tur.