Kajakkurs i Sotraskjærgården

Neste avreise: 09.08.2021

Pris KR 8.400

Faktura via e-post

Antall dager:
4

Påmeldingsfrist:
Velg avreise

Turguide:
Torstein Enger

Nullstill

Firedagers tur og kajakkurs i Sotraskjærgården utenfor Bergen. Her finner du en flott skjærgård med hundrevis av små øyer som er perfekt å oppleve fra havkajakken og opplæringen tar vi underveis. Etter endt kurs har vi vært gjennom alle elementer i Padleforbundets grunnkurs hav (og mer til), en introduksjon til navigasjon på sjøen og masse flott natur!

PRIS: 8.400,-  DATO: 17. – 20.juni og 9. – 12.aug 2021

Bli med på denne firedagers turen med grunnkurs kajakk inkludert. Skjærgården utenfor Bergen er perfekt å oppleve fra havkajakken med sine hundrevis av små øyer. Vi bor fast på ett sted og utforsker området med kajakken i alle himmelretninger. Etter endt tur har vi vært gjennom alle elementer i Padleforbundets grunnkurs hav og litt til, og deltagere som har bestått kurs får våttkort (NPF Grunnkurs Hav)

I Sotraskjærgården utenfor Bergen finner du noe av den vakreste skjærgården Norge har å by på, med hundrevis av små øyer. Vi tror du vil bli overrasket om du ikke har besøkt denne delen av Norge før. Området har rik historie og flott geologi. På Hitsøy er det blant annet bosetninger tilbake til 1500-tallet. Havørnsafari blir det så klart også.

Vi har basecamp på Flogo som vi kan kjøre helt frem til. Her slår vi opp teltene våre på plenen og har tilgang på bad/dusj, kjøkken og felles stue. God mat på tur er viktig for oss og underveis vil du få tips til gode og enkle turoppskrifter. Kysten har blant annet mye godt å by på så vær forberedt på å smake på både tarechips, muslinger og mer til!

Vi har fokus på å dele av historien og geologien til dette området underveis på turen, og vi går i land på øyene for å strekke på beina og nyte utsikten.

Grunnkurs hav

Grunnkurset i havkajakk gjennomfører vi med fokus på tur og gode naturopplevelser. Vi følger kursmalen til Norges Padleforbund, men vi tar oss bedre tid slik at du både blir tryggere i kajakken og får oppleve mer av havpadlingens mange gleder. Vi skal blant annet lære padleteknikker, rednings- og sikkerhetstiltak, turplanlegging og pakking av kajakk. I tillegg legger vi inn en leksjon i grunnleggende navigasjon. Etter fullført kurs får du Norges Padleforbunds Våttkort.

Smittevern på turer

Vi holder alle våre turer i henhold til smittevernsrådene fra Folkehelseinstituttet. Det er viktig for oss at du skal føle deg trygg på tur med oss, og vi har derfor gjort justeringer på alle våre turer for å overholde de til enhver tid gjeldene rådene fra myndighetene.

DAG 1 – Vi etablerer basecamp og INTRO TIL PADLING

Deltagerne blir hentet på busstasjonen på Straume. Vi etablerer basecamp på Flogo i Øygarden kommune utenfor Bergen. Her blir det utdeling av utstyr og en felles lunsj før vi setter oss i kajakken. Vi får oss en liten øysafari og blir kjent i nærområdet. Underveis gjennomgår vi enkel introduksjon til padlingen. Tilbake i basecampen lager vi felles middag og blir bedre kjent.

DAG 2 – PADLETEKNIKK, ØYSAFARI OG KAMERATREDNING

Etter frokost setter vi oss i kajakken og trener på ulike padleteknikker mens vi får oss en fin tur mellom holmer og skjær. Vi bruker dagen til å utforske området og er vi heldige får vi oppleve havørnen. Mot slutten av dagen tar vi et bad i forbindelse med øving på kameratredning. Tilbake i basecamp lager vi middag og slapper av etter en lang dag.

DAG 3 – NAVIGASJON OG MER PADLING

Vi starter dagen med en liten navigasjonsleksjon og planlegger en tur i felleskap. Ved bruk av kart og kompass tar vi oss frem og vi beregner både tid og avstand. Om gruppen er klar for det padler vi oss litt lengre ut i havgapet for å kjenne på forholdene. Tilbake i basecamp lager en god felles avslutningsmiddag. Kanskje går vi en liten kveldstur for å strekke på beina etter en dag i kajakken.

DAG 4 – SISTE PADLEDAG OG HJEMREISE

Etter en god frokost pakker vi sakene våre og legger ut på en siste padletur i nærområdet. Det blir anledning til å øve på mer padleteknikk eller redning for de som har lyst til det. Tilbake på Flogo skyller vi utstyret og gjør oss klar for avreise.

VANSKELIGHETSGRAD

Dette kurset passer for alle som har lyst til å lære å padle kajakk og som samtidig ønsker en padleopplevelse i nydelig natur. Kanskje har du egen kajakk, men aldri tatt noe kurs? Eller du har tatt kurs tidligere, men føler at du aldri har kommet skikkelig i gang? Da kan dette være kurset for deg. Deltagere må være normalt god fysisk form og glad i å være ute. Nedre aldersgrense på turen er 14 år.

GRUNNKURS HAV – NPF (NORGES PADLEFORBUND)

I løpet av dagene går vi igjennom padleteknikker, sikkerhet ved havpadling samt litt turplanlegging og pakking for tur. Opplæringen tilsvarer NPFs (Norges padleforbund) grunnkurs hav og deltagere får Våttkort etter kurset. I tillegg legger vi inn en grunnleggende navigasjonsøkt, både teoretisk og praktisk. Det er en fordel om man har padlet før, men det er ikke et krav.

 

TUREN INKLUDERER

 • Leie av havkajakk og åre
 • Leie av padlebekledning
 • Leie av telt og nødvendig utstyr for overnatting ute.
 • Toalett/dusj, kjøkkenfasiliteter og felles stue.
 • Sikkerhetsutstyr
 • Lokalkjent padleguide/instruktør med god kunnskap om området
 • Alle måltider fra lunsj dag 1 til lunsj dag 4.
 • Våttkortkurs (Norges Padleforbund)
 • En koselig avslutningsmiddag siste kvelden
 • Nødvendig transport underveis på turen

 

TUREN INKLUDERER IKKE

 • Reiseutgifter til og fra Straume Terminal (Syltøy)
 • Turbekledning og ekstra tørt skifte i ull. (se egen utstyrsliste)
 • Tørrbagger til å pakke eget utstyr
 • Mat utover måltider i programmet
 • Øl/vin/mineralvann til maten

FORSIKRING

Du må ha vanlig, privat reiseforsikring for å delta på turen.

VILKÅR

Ved påmelding gjelder våre generelle vilkår ved avbrutt tur eller avmelding.

RABATT PÅ KLÆR OG UTSTYR FRA BERGANS

Som deltager på våre turer, får du 35% rabatt på klær og utstyr hos Bergans. Du kan bruke rabatten i nettbutikken på bergans.com eller i Bergans Flagship Store i Oslo sentrum. Du får koden tilsendt på e-post når vi bekrefter turen din. Vi vil også kunne gi deg gode råd i forbindelse med kjøp av utstyr og bekledning.

VED OPPMØTE/PÅ REISE

Reis i enkle og lette klær som du også kan reise hjem i etter turen/kurset. Hvis du ønsker å spare vekt kan du reise til og fra i turtøyet ditt, men tenk på hva du skal gjøre i etterkant. Har du mulighet til en dusj? Skal vi spise middag inne? I så fall kan det være ok å ha reint og enkelt tøy, og kanskje noen andre sko enn turskoene dine.

UTSTYRSLISTE

Vi anbefaler å reise i enkle og letter klær som du også kan reise hjem i etter turkurset. Hvis du vil spare vekt kan du reise til og fra i turtøyet ditt, men tenk på hva du skal gjøre i etterkant. Har du mulighet til en dusj? Skal vi spise middag inne? I så fall kan det være ok å ha rent og enkelt tøy, og kanskje noen andre sko enn turskoene dine.

 • Sovepose
 • Liggeunderlag
 • Vind- og vanntett skalljakke
 • Vind- og vanntett skallbukse
 • Ullsokker + ekstra skift
 • Ullundertøy + ekstra sett
 • Tynn turbukse og vindjakke, evt. shorts og t-skjorte (ull/kunstfiber) hvis det er meldt varmt vær
 • Varme klær til å ha på om kvelden dersom vi blir sittende ute (dunjakke, tykk fleecegenser eller ullgenser)
 • Badetøy
 • Solkrem
 • Solbriller
 • Toalettsaker
 • Tørrbagg(er) til å pakke med ekstra skifte i kajakken for dagstur og evt andre ting man skulle trenge ha med seg på tur.
 • Drikkeflaske (Vi koker vann på primus for å få varm kaffe/te til lunsj)
 • Turbestikk, kopp og tallerken
 • Dagstursekk ca. 30-40 liter

ARRANGØRUTSTYR

Vi stiller med telt, utstyr til matlaging på tur, havkajakker, årer, padlebekledning og sikkerhetsutstyr.

Meld interesse for Kajakkurs i Sotraskjærgården

Passet ikke datoen denne gangen, eller føler du kanskje at du trenger litt tid på å komme i form før du hiver deg med?
Meld interesse så gir vi deg beskjed neste gang vi setter opp en lignende tur.