Hallingskarvet på langs

Neste avreise:

Pris KR 1190

Påmeldingsgebyr kr: 500,-*

Antall dager:
1

Påmeldingsfrist:
April 2019

Turguide:
AK Glück Teigland

UTSOLGT

Bli med på en fantastisk dagstur over Hallingskarvet. Med Finse som utgangspunkt, skal vi bruke en lang dag og følge denne langstrakte fjellryggen helt ned til Geilo, en tur på hele 55 km. Er vi heldige får vi høy sol på blå himmel og en fantastisk vårskitur med utsikt som kan ta pusten fra noen hver.

PRIS:1.190,- DATO:

Med Finse som utgangspunkt, skal vi følge den 35 km lange fjellryggen som utgjør Hallingskarvet helt ned til Geilo.  Er vi heldige får vi høy sol på blå himmel og en fantastisk vårskitur med utsikt som kan ta pusten fra noen hver. Dette blir en lang turdag, og hele turen er ca.55 km lang i variert høyfjellsterreng, så vi har karakterisert den som krevende.

Du tar toget til Finse kvelden før, og bestemmer selv hvor du ønsker å bo. Selve turdagen starter grytidlig med frokost i 5-tida, før vi legger av gårde mens sola er i ferd med å stå opp over horisonten. Målet er å følge Hallingskarvet oppe på selve ryggen, og får vi finvær vil dette bli årets vårskitur med en fantastisk utsikt over Hardangerjøkulen og store deler av Hardangervidda.

Vi avslutter turen på Geilo før vi setter kursen hjemover, hver til vårt.

DAG 1 – OPPMØTE PÅ FINSE

Kl 21 – Kvelden før samles vi på Finse 1222 for å gjennomføre «ferdaråd». Dette ledes av de to guidene, og her snakker vi om turen, været og forholdene, og sammen legger vi planen for selve turdagen.

DAG 2 – HALLINGSKARVET PÅ LANGS

Kl 05 – Fellesfrokost på Finse 1222. (evt. så spiser du der du bor)

Kl 06 – Avmarsj fra Finse. Herifra går det langs kvistet trasé i retning Kyrkjedøri og Raggsteindalen. Vi bryter av sør for Flakavatnet i retning Kyrkjedørsnuten. Oppe på om lag 1700 moh. går traseen østover mot Hellevassfonni (1868 moh.). Videre går vi mot turens høyeste punkt – og det høyeste fjellet i Buskerud – Folarskardsnuten (1933 moh.)  Herfra møter vi på «cruxet på turen», når vi skal ned i Folarskardet. Det er et svært bratt parti på ca. 330 høgdemeter.

Den vakre turen går så videre i motbakke mot «topp 1868» og «topp 1905». Turens smaleste parti, mellom Storekvelvi og Hyllun, blir forsert med stor forsiktighet. Deretter runder vi Eimeskaret på nordsida og ser mot Prestholtvarden før vi bryter oss ned i skardet og opp på Skarvsenden. Vi følger så ryggen helt ut til Skarveranden og dalen ned til Skikjelken før vi følger preparert skiløype til skianlegget i Havsdalen. Derifra følger vi alpinløypa/transportløypa til Slaatta og ender opp på Slaattajordet.

Kl 18-20 – Ankomst Geilo og hjemreise

VANSKELIGHETSGRAD

Turen er karakterisert som krevende. Dette er både på grunn av lengden på selve turen (55 km på en dag), men også pga. antall høydemeter opp og ned (ca 1600 hdm), og fordi den går i til dels bratt terreng som har krevende utforkjøringer underveis og mot slutten. Derfor kreves det at du er i god fysisk form og har god erfaring med å gå og stå på ski både i flatt og kupert terreng. Du må være forberedt på at deler av turen skjer i bratte hellinger som for enkelte vil oppleves som utfordrende hvis man har høydeskrekk.

VÆRFORBEHOLD

Turen har værforbehold, så hvis været eller snøforholdene er slik at turen ikke kan gjennomføres slik programmet sier, vil vi prøve å gå turen nede langs Hallingskarvet eller finne en alternativ tur.  I ytterste konsekvens, hvis forholdene er for dårlige, kan turen bli avlyst.

SKIUTSTYR

Alle må gå turen på fjellski med stålkanter. I det bratte terrenget opp og ned kan det være hardt skareføre, og da er stålkanter helt avgjørende for å komme seg ned på en god og trygg måte.

REISEN TIL OG FRA

Den eneste måten å komme seg til Finse på, er med tog. Vi anbefaler å vente med å bestille togbilletter til vi bekrefter at vi har fått minimum antall deltagere til å gjennomføre turen. Minimum ant. deltagere er 4 pers. NSB legger normalt ut billetter tre måneder før.

FORSIKRING

Du må ha normal reiseforsikring for å delta på turen, slik at du er dekket i tilfelle noe skulle skje med deg underveis på turen.

TUR PÅ FORESPØRSEL

Passer ikke den oppsatte datoen? Vi kan arrangerer turen i hele mai for grupper på minimum 8 personer. Send en forespørsel til post@bergansadventures.no for å avtale datoer og for å få mer informasjon.

INKLUDERT I PRISEN

  • Lokalkjent guide som leder turen på en trygg og god måte fra Finse til Geilo
  • Førstehjelp- og sikkerhetsutstyr

IKKE INKLUDERT I PRISEN

  • Togbillett til Finse
  • Overnatting og måltider på Finse
  • Personlig utstyr til å gjennomføre skituren (se utstyrslista)

ANNEN PRAKTISK INFO

Kart og nedlastbar GPX-fil finner du på Lommekjent.

Ved ufarbare forhold over Hallingskarvet kan alternativ trasé langs foten av fjellet bli fulgt.

REISEVILKÅR

Les våre reisevilkår som du finner her: https://bergansadventures.no/reisevilkar/
Her finner du alle detaljer rundt betaling, avbestilling osv.

VED OPPMØTE/AVMARS

1 x Teknisk skalljakke og skallbukse (Dermizax, GTX el.).Vindtett anorakk i bomull er ok, men treningsklær i bomull vil ikke bli akseptert.
1 x ullundertøy, overdel
1 x ullundertøy, underdel
1 par vindvotter
1 par varme innervotter
1 x vindtett lue eller hette på jakke
1 par varme ullsokker
1 par fjellskisko
1 par fjellski med stålkant (3/4 stålkant er ok)
1 par fjellskistaver med brei trinse

I SEKKEN (35-50L)

1 x liggeunderlag eller sitteplate
1 x ullundertøy, overdel (i vanntett pose)
1 x ullundertøy, underdel (i vanntett pose)
1 x dunjakke (i vanntett pose)
1 par varme ullsokker (i vanntett pose)
1 par alpinbriller
1 x balaklava/ullhals eller buff
2-3 liter drikke (kald og varm drikke)
1 x snøspade
1 x vindsekk/fjellduk
1 x kompass (hvis du har)
1 x kart Norgeskartkartserien «1:50 000 Hallingskarvet» eller kartblad som dekker heile ruta (hvis du har)
1 x personlig førstehjelpsutstyr (minimum: enkeltmannspakke, sportstape og strips)
Mat og snop for en lang dag på tur.

ARRANGØRUTSTYR

Arrangør stiller med sambands- og sikkerhetsutstyr (GPS, Satellittelefon, 1.hj.utstyr)

KJØP AV UTSTYR

Hvis du trenger å kjøpe nytt utstyr får du 30% rabatt på Bergans.com når du er deltager på en av våre turer. Vi sender deg rabattkode så snart turen er betalt.

Meld interesse for Hallingskarvet på langs

Passet ikke datoen denne gangen, eller føler du kanskje at du trenger litt tid på å komme i form før du hiver deg med?
Meld interesse så gir vi deg beskjed neste gang vi setter opp en lignende tur.