Grønland – Arctic Circle Trail

Neste avreise:

Pris KR 37.500

Påmeldingsgebyr kr: 500,-*

Antall dager:
15

Påmeldingsfrist:

Turguide:

UTSOLGT

Bli med på et arktisk sommereventyr! Opplev Grønland på sommeren – til fots og til sjøs. Vi går fotturen langs Arctic Circle Trail fra Kangerlussuaq til Sisimiut. Etterpå tar vi oss med båt til Diskoøya og til Ilulissat ved den berømte Isfjorden, og får oppleve det rike dyrelivet og storslagen natur.

PRIS 37.500,- DATO: PÅ FORESPØRSEL

Bli med på et arktisk sommereventyr! På denne eksotiske turen opplever du Grønland på sommeren – til fots og til sjøs. Den første delen av turen følger den klassiske Arctic Circle Trail fra Kangerlussuaq til Sisimiut. Kangerlussuaq er innfallsporten til de fleste grønlandsreisende. Her ligger både den internasjonale flyplassen, og her starter også turen over innlandsisen til de fleste eventyrere som krysser Grønland på ski.

På denne reisen er Kangerlussuaq startpunktet til en åtte dager lang fottur mot vestkysten – langs fjorder og innsjøer, over fjell og tundra til den lille byen Sisimiut. Her starter den andre delen av denne reisen som tar oss per båt til Diskoøya og til Ilulissat ved den berømte Isfjorden – én av Grønlands største turistattraksjoner. Ilulissat blir omtalt som «the coolest place on earth» og byr på spektakulær natur og er en perfekt avslutning til turen.

Arctic Circle Trail

Fotturen fra Kangerlussuaq til Sisimiut heter Arctic Circle Trail fordi den går langs polarsirkelen hele veien. Den er omtrent 150 kilometer lang. Vi har planlagt åtte dager til denne turen slik at avstandene ikke blir for store og dagene ikke for lange – selv med tung sekk. Langs ruten finnes det enkle hytter man kan overnatte i hvis det finnes ledig plass, men kun to av dem er store nok til vår gruppe. Så vi får som regel mulighet til å ligge ute i telt og være så tett på naturen som mulig. Det er ingen bosetninger på veien mellom Kangerlussuaq til Sisimiut. Vi kan se reinsdyr og moskus på denne turen, men mange turister ser vi garantert ikke. Av og til kan det gå en hel dag uten av vi møter noen andre mennesker, mens noen ganger kan vi treffe enkelte andre vandrere som går samme vei som oss eller som møter oss når de kommer fra motsatt retning.

DAG 1 – EVENTYRET STARTER

Fra flyplassen i Kangerlussuaq starter eventyret. Vi tar oss i bil til startpunktet på selve Arctic Circle Trail, som ligger ved Kellyville. Herfra går vi den første dagen en 22 kilometer lang tur til Kattifik der vi kan slå opp teltene og nyte det å være ute i naturen. Her er det sjeldent større turistgrupper.

DAG 2 – KATTIFIK TIL KANOSENTERET

Fra Kattifik følger vi innsjøen Amitsorsuaq vestover. Dette er en flat etappe over 21 kilometer som tar oss til Kanosenteret. Dette er en større bygning som vi eventuelt kan finne ledige sengeplasser i. Hvis vi ikke sover inne slår vi opp teltene våre.

DAG 3 – KANOSENTERET TIL IKKATOOQ

I dag går vi vestover fra Kanosenteret mot vannet Tasersuaq. Der vi kan være heldige å finne blåbær som vi kan piffe opp lunsjen vår med. Herfra begynner ruten å stige, og det blir en ganske tøff dag før vi kommer opp på et platå med utsikt over dalen og vannene som vi har lagt bak oss. Oppe på platået på cirka 400 meter over havet ligger Ikkatooq – en bitteliten hytte som er dagens mål.

DAG 4 – IKKATOOQ TIL EQALUGAARNIARFIK

Etter tre dager med omtrent 20 kilometer distanse hver dag, blir dag 4 kortere. Fra Ikkatooq går vi ned igjen til en grønn dal der vi skal krysse Oles lakseelv. Denne elva kan føre mye vann, men på denne tiden av året pleier det å være forholdsvis lett å krysse den. Nede i den fuktige dalen trives myggene ganske bra, så vi bør ha med oss beskyttelse. Vi regner med å bruke cirka fem timer til på turen til Eqalugaarniarfik, dagens mål, som byr på en flott utsikt over Maligiaq fjorden.

DAG 5 – EQALUGAARNIARFIK TIL INNAJUATOQ

Dagen begynner med en stigning igjen. Vi går omtrent en time på et platå før vi kommer ned i et slags myr. Ved dagens mål Innajuatoq ligger det en vakker innsjø og en stor, flott hytte. Med litt flaks kan vi sove inne, og uansett kan vi nyte et forfriskende bad i flotte omgivelser her.

DAG 6 – INNAJUATOQ TIL NERUMAAQ

I dag skal vi gå 17 kilometer gjennom en vid grønn dal. Vi møter en liten elv som vi lett kan krysse ved å hoppe fra stein til stein. I dag har vi gode muligheter til å møte reinsdyr på veien. Dagens etappemål Nerumaaq er en bitteliten hytte med fin beliggenhet, men ikke med nok plass til oss alle. Vi slår opp teltene utenfor.

DAG 7 – NERUMAAQ TIL KANGERLUARSUK

Dag 7, den nest siste dagen på turen til Sisimiut, starter med en elvekryssing igjen. Etter den går vi gjennom litt høyere vegetasjon og må krysse samme elv to ganger til før vi når vårt siste etappemål på turen, Kangerluarsuk.

DAG 8 – SISTE ETAPPE PÅ FOTTUREN

Etter en uke i villmarka gleder vi oss nå til å komme tilbake til sivilisasjonen. Den siste dagen begynner med en lang stigning. Etter en time cirka flater veien ut, og de resterende 15 kilometer til Sisimiut går vi i ganske enkelt terreng med målet foran øynene. Vi ser Sisimiut omtrent en time før vi kommer dit. Her kan vi sjekke inn på vårt overnattingssted, ta en velfortjent varm dusj og nyte en god middag. Sisimiut ligger 40 kilometer nord for polarsirkelen og er Grønlands nest største by med 5600 innbyggere. Det finnes restauranter og barer her og gode muligheter til å komme i kontakt med lokalbefolkningen.

DAG 9 – HVILEDAG I SISIMIUT OG BÅTTUR TIL DISKOØYA

I dag tar vi en velfortjent hviledag (eller vi bruker dette som en bufferdag hvis vi skulle trenge en ekstra dag på fotturen pga. dårlig vær eller andre forhold). Dagen tilbringer vi i Sisimiut slik at vi har nok tid til å utforske byen. På kvelden kommer Arctic Umiaq Line-båten som har avgang kun én gang i uken. Denne båten tar oss nordover langs vestkysten til byen Aasiaat. Vi overnatter på liggeplass i båten som har en enkel standard. Fra Aasiaat tar vi en annen båt videre samme kveld som tar oss til Diskoøya eller Qeqertarsuaq som på grønlandsk er både navnet på øya og den største byen på øya. Reisen gjennom Diskobukten med sine mange fugler, hvaler og den konstante strømmen av isfjell fra én av verdens raskest flytende breer, er  som en vakker, konsentrert utgave av Grønland.

DAG 10 og 11 – VI UTFORSKER DISKOØYA

I Qeqertarsuaq har vi to overnattinger på hotell eller gjestehus og har muligheten til å utforske Lyngmarkbreen, observere hvaler som ofte oppholder seg langs kysten her, eller dra på hundesledetur på breen (hvis været tillater det, mot ekstra betaling).

DAG 12 – VI SEILER TIL ILULISSAT

Etter to dager på Diskoøya seiler vi videre til Ilulissat. Byen ligger ved utgangen av Isfjorden. Allerede på veien dit legger vi merke til at det blir stadig flere isfjell på vannet. På båtturen har vi også gode muligheter igjen til å se knølhval og andre hvaler fra nært hold. I Ilulissat bor 4500 mennesker. Og 3500 sledehunder. Ilulissat betyr isfjell på grønlandsk, og det er sannsynlig at isfjellet som senket Titanic, kom herfra.

DAG 13 TIL 15 – VI UTFORSKER ILULISSAT

Vi har tre overnattinger i Ilulissat og god tid til å oppdage byen og de nærmere omgivelsene. Det går fine stier langs kysten som byr på en spektakulær utsikt på de gigantiske isfjellene. Én av kveldene har vi booket en liten båt som tar oss tett på disse gigantene. Ilulissat er kjent for mange gode restauranter. Dette blir en perfekt avslutning til denne opplevelsesturen.

Air Greenland tar oss via Kangerlussuaq tilbake til København neste dag, og herfra går turen hjem til Norge.

VANSKELIGHETSGRAD

Du må være i generelt god fysisk form. Det er en del lange dagsetapper på Arctic Circle Trail, men hvis du f.eks har gått hytte til hytte tidligere, har godt humør og lyst på en utfordring er du nok klar for denne turen. Vi går med sekk med alt utstyret vårt og bærer med oss telt, så det er en fordel om du har erfaring med å gå med tung sekk over flere dager.

FORSIKRING

Du må tegne en fullgod syke- og ulykkesforsikring før du melder deg på turen. Du er selv ansvarlig for å sjekke at reiseforsikringen dekker de aktiviteter som turen inneholder. Noen forsikringsselskap har begresninger på f.eks klatring, ekspedisjoner eller meter over havet.

 

TUREN INKLUDERER

 • Flybillett Oslo – København t/r
 • Flybillett København – Kangerlussuaq (SFJ) t/r + ILU-SFJ)
 • Transport Kangerlussuaq – Kellyville
 • Overnatting på hytter underveis på Arctic Circle Trail hvis vi velger å sove inne
 • Overnatting på delt rom i Sisimiut, 1 natt inkl. frokost
 • Alle båtturene
 • Overnatting Qeqertarsuaq, 2 netter
 • Overnatting Ilulissat, 3 netter
 • Leie av telt, brenner og kokeutstyr
 • Sikkerhetsutstyr
 • Norsk erfaren og lokalkjent guide

TUREN INKLUDERER IKKE

 • Mat og drikke
 • Utflukter som ikke står beskrevet i dagsprogrammet

RABATT PÅ KLÆR OG UTSTYR FRA BERGANS

Som deltager på våre turer, får du 35% rabatt på klær og utstyr hos Bergans. Du kan bruke rabatten i nettbutikken på bergans.com eller i Bergans Flagship Store i Oslo sentrum. Du får koden tilsendt på e-post når vi bekrefter turen din. Vi vil også kunne gi deg gode råd i forbindelse med kjøp av utstyr og bekledning.

VED OPPMØTE/PÅ REISE

Reis i enkle og lette klær som du også kan reise hjem i etter turen/kurset. Hvis du ønsker å spare vekt kan du reise til og fra i turtøyet ditt, men tenk på hva du skal gjøre i etterkant. Har du mulighet til en dusj? Skal vi spise middag inne? I så fall kan det være ok å ha reint og enkelt tøy, og kanskje noen andre sko enn fjellskoene dine.

 

BEKLEDNING

 • 1 x Vind- og vanntett skalljakke
 • 1 x Vind- og vanntett skallbukse
 • 1 x Tynn vindjakke og turbukse (med god fukttransport)
 • 1 x Ullgenser, tykk fleecejakke eller tynn dunjakke
 • 1 x T-skjorte (ull/kunstfiber) hvis det er meldt varmt vær
 • 2 x Langermet ulltrøye
 • 2 x ullstilongs
 • 2 x par Sokker med mye ull og god passform
 • Lue og evt. buff/hals
 • Tynne hansker/votter
 • Caps/solhatt
 • Fjellstøvler
 • Gamasjer
 • Evt. Gore Tex sokker
 • Sandaler til å krysse elver

UTSTYR

 • Ryggsekk med passe volum til innhold (ca. 70-80 l)
 • Vanntett pose som passer nedi sekken (ev. regntrekk utenpå sekken)
 • Sovepose (3-sesongspose)
 • Liggeunderlag
 • Tips: putetrekk som kan trekkes over dunjakkenT
 • Trekkingstaver anbefales
 • Førstehjelpssaker med gnagsårplaster og sportstape
 • Toalettsaker (kun nødvendige) og et lite/lett håndkle
 • Litt toalettpapir i pose
 • Solbriller og solkrem
 • Myggmiddel
 • Myggnett som kan dras over hodet anbefales
 • Turbestikk og turservise (kopp, tallerken, skål)
 • Liten kniv
 • Fyrstikker/lighter
 • Liten hodelykt/lommelykt
 • Proviant
  • 7x frokost (f.eks. Real Turmat)
  • Mat/godteri for 8 dager (energirik mat som nøtteblanding, kjeks, sjokolade, potetgull e.l.)
  • 7x middag (f.eks. Real Turmat)
 • 2 stk. 1 liters drikkeflasker
 • Evt. termos til varmt drikke
 • Evt. tisseflaske

Meld interesse for Grønland – Arctic Circle Trail

Passet ikke datoen denne gangen, eller føler du kanskje at du trenger litt tid på å komme i form før du hiver deg med?
Meld interesse så gir vi deg beskjed neste gang vi setter opp en lignende tur.