Kitekurs på Finse

Neste avreise: 03.05.2019

Pris KR 5.990

Påmeldingsgebyr kr: 500,-*

Antall dager:
3

Påmeldingsfrist:
Velg avreise

Turguide:
Thomas Sørensen

Nullstill

Kiting på ski er først og fremst utrolig moro! Å kunne utnytte vinden til å suse bortover snøen i stor fart, gir en utrolig frihets- og mestringsfølelse. Sammen med noen av de dyktigste instruktørene i landet, og med Finse som destinasjon, har vi gleden av å kunne tilby en komplett kurspakke med kyndig veiledning og instruksjon, overnatting og nydelig mat.

PRIS: 5.990,- DATO: 3.-5. MAI 2019

Dette er kurset for deg som ønsker å lære deg å kite av noen av de beste instruktørene på området. Kurset foregår på Finse, hvor det normalt er meget gode vind og værforhold for kiting, og enten det er lite, mye eller perfekt vind, vil instruktørene i Skikite.com legge til rette for at du får best mulig opplæring og gi deg personlig oppfølging gjennom hele kurset.

Vi starter med litt teori på fredag kveld, mens resten av kurset foregår ute på Finsevann, der dere blir delt inn i små grupper som får tildelt hver sin instruktør som følger opp den enkelte personlig.

Vi skal bo og spise på hotellet Finse 1222, så du vil også være i de beste hender når du ikke er ute på Finsevann med kiten i lufta.

DAG 1 – OPPMØTE PÅ FINSE 1222

Deltagerne kommer til Finse med tog fra øst eller vest, og etter at vi har spist middag, har vi oppstart av kurset ca kl 21:00. Her blir det gjennomgang av det som skal skje i helgen, innlednede kite- og sikkerhetsteori før vi har utdeling av basisutstyr og går til sengs.  -/-/M

DAG 2 – KITING I PRAKSIS

Etter at vi har spist frokost, har vi oppstart kl 09:00. Dagen skal tilbringes ute, og vi lærer først inn og -utpakking av kiten på Finsevann før vi går over på demonstrasjon av sikkerhet under flyging. Deretter lærer alle å få kontroll på kiten i luften uten ski. Vi går gjennom sikkerhetsprosedyrer, manøvrering og det å lette og lande kiten. Så skal vi lære å kontrollere kiten med ski på beina. Dette gjør man så snart man er klar for det, og det vil variere fra person til person. Sikkerheten er viktigst og det er mange instruktører som følger opp deltagerne i små grupper.

Lunsjen nytes enten ute eller inne på hotellet. Det blir individuell oppfølging av den eneklte utover dagen, og normalt avslutter vi rundt klokken 16:00. Dersom lys og ivrige deltagerne ønsker det, holder vi på lenger.

Når mørket har lagt seg og alle er ferdig blir det dagens debrief samt gjennomgang av morgendagens økt før vi spiseer middag sammen. F/L/M

DAG 3 – MER KITING, SÅ HJEMREISE

Som på lørdag starter vi dagen med en nydelig «Finsefrokost» før vi har oppstart på Finsevann kl 09:00. Vi fortsetter med lørdagens opplevelser oglegger vekt på kryssing mot/med vinden i sterk/svak vind. Det blir individuell oppfølging basert på den enkeltes ferdighetsnivå og ønske om å pushe grensene.

Midt på dagen har vi lunsj og siste fellessamling med en kort evaluering, info om utstyrs- og rabattavtaler samt «din vei videre». Kurset avslutter slik at deltagerne kan ta tog fra Finse ca. 15:30

 

VANSKELIGHETSGRAD

Dette er et nybegynnerkurs, og du trenger ingen forkunnskap om kiting på forhånd. Alle som er i normal fysisk form vil klare å gjennomføre kurset på en fin måte, og det stilles ingen fysiske krav for å delta.

SKI OG SKIUTSTYR

Du bør ha med ditt eget skiutstyr og det er en fordel om du har testet dette i forkant slik at du er kjent med bruken av det. Snøbrett er ikke like godt egnet til å lære seg kiting på, men det er mulig og vil normalt bare ta litt lengre tid å komme seg i gang på.

Det er mulig å leie skiutstyr på Finse: Leiepriser for skiutstyr finner du her.

REISEN TIL OG FRA FINSE

Du kommer deg til og fra Finse med tog, og dette er eneste mulighet for å komme seg opp dit på. NSB legger ut billetter ca 90 dager i forkant av reisen.

BOSTED OG MAT

Vi skal bo i dobbeltrom på Finse 1222. Hotellet ligger på perrongen, og du kan gå rett fra toget og inn i resepsjonen. Her blir møtt av våre instruktører og du får tildelt rom før vi møtes til middag.

Maten på Finse 1222 er fantastisk, og vi skal spise både Finsefrokost og treretters middag sammen så lenge vi er på kurset.

På kursdagene på lørdag og søndag smører vi lunsj ved frokosten, og får fylt termosen med varm drikke.

GUIDENE / INSTRUKTØRENE

Instruktørene på kurset har en ting til felles – de digger å være ute, og de elsker å kite! Thomas Sørensen, Kyrre Flotve og Anette Kristiansen har holdt kitekurs i en årrekke, og de har blant annet kitet på sydpolen, Grønland på langs og vunnet VM i kiting. I tillegg brenner de for å lære andre å kite, så her er man i de beste hender!

FORSIKRING

Du må ha normal reiseforsikring for å være dekket i tilfelle noe skulle skje før og underveis på turen.

TUREN INKLUDERER:

 • Dyktige kiteinstruktører med masse erfaring
 • Lån av alt kiteutstyr
 • Overnatting i dobbeltrom på Finse 1222 i to døgn
 • Alle måltider fra middag fredag til lunsj søndag  (nistemat til lunsj)

TUREN INKLUDERER IKKE:

 • Reisen t/r Fine
 • Drikke utenom det som blir servert til måltidene
 • Personlig utstyr til å gjennomføre kurset (se utstyrslista)

REISEVILKÅR

Les våre reisevilkår som du finner her: https://bergansadventures.no/reisevilkar/
Her finner du alle detaljer rundt betaling, avbestilling osv.

RABATT PÅ UTSTYR

Ved å melde deg på en av våre turer/kurs, får du 30% rabatt på alt utstyr i Bergans Flagship Store i Oslo og på bergans.com. Skal du handle på nett, ta kontakt med oss, så sender vi deg rabattkoden etter at du har betalt for turen. Vi vil også kunne gi deg gode råd i forbindelse med kjøp av utstyr og bekledning.

UTSTYRSLISTE

PÅ KROPPEN :

 • 1 x ullundertøy, lang overdel (superundertøy fungerer også)
 • 1 x ullundertøy, lang underdel (superundertøy fungerer også)
 • 1 x ullundertøy, underbukse (superundertøy fungerer også)
 • 1 par varme ullsokker
 • 1 x Hals/buff
 • 1 x teknisk skalljakke med hette (Dermizax, Gore-Tex el.)
 • 1 x teknisk skallbukse
 • 1 x lue
 • 1 par vindvotter og varme innervotter eller 1 par varme hansker
 • Klær til å ha på seg under middag og på reise til og fra

ALPINT SKIUTSTYR:

 • 1 par ski (alpint/rando/telemarkski)
 • 1 par støvler som passer til skiene
 • 1 par skistaver (kjekt å ha når du skal fram og tilbake)
 • 1 x alpinbriller (må ha hvis det blåser mye)
 • 1 x alpinhjelm (påbudt)
 • 1 par knebeskyttere (anbefales)
 • 1 x ryggskinne (hvis du har)
 • 1 par skihansker

Meld interesse for Kitekurs på Finse

Passet ikke datoen denne gangen, eller føler du kanskje at du trenger litt tid på å komme i form før du hiver deg med?
Meld interesse så gir vi deg beskjed neste gang vi setter opp en lignende tur.