Packraft på Akerselva – nedre del

Neste avreise:


Padling I Packraft I Sommer

Pris KR 1590,-

Betaling via kredittkort

Antall dager:
1

Påmeldingsfrist:
Velg avreise

Turguide:
Se praktisk info

Dette produktet er for tiden utsolgt og utilgjengelig.

Oppdag Oslo på en helt ny og spennende måte med packraft! Bli med oss på et urbant eventyr, til steder du ikke visste eksisterte midt i storbyen. Vi padler Akerselva fra Mathallen til Bjørvika og Sørenga. Elveturen byr på alt fra frodige parker til graffiti og kunst. Og en 500 meter lang tunnel under hele Oslo S! Bli med på en fantastisk dag på vannet, på en tur som passer for alle! 


Pris: 1.590,-
Dato: På forespørsel for grupper

OM TUREN

UNDER DE FIRE FANENE «OM TUREN», «DAGSPROGRAM», «PRAKTISK INFO» OG «UTYSTYRSLISTE» FINNER DU ALT DU TRENGER Å VITE OM TUREN.
Vi møtes ved Akerselva, i parken som ligger på motsatt side av elva for Mathallen. Etter en kort gjennomgang av hvordan vi padler, setter vi packraftene ut på elva. Her går det trapp ned til vannet, og det er enkelt å komme seg utpå. Hele turen går i rolig vann, og det er ingen stryk eller andre store utfordringer. Turen vil oppleves som trygg for alle. I begynnelsen bruker vi litt tid til å bli kjent med packraften og lære oss noen enkle padleteknikker. Våre guider er erfarne padleinstruktører og deler villig av sin kunnskap. De aller fleste får raskt mestringsfølelsen, og packraftene ligger stødig i vannet. Å padle packraft på Akerselva er en helt ny og spennende måte å oppdage Oslo på. 

Akerselva er jo selve definisjonen på Oslo, og med packraft får vi muligheten til å oppleve storbyen fra en helt ny side. Etter å ha padlet gjennom både frodige grøntområder og forbi bygninger og broer fra mange ulike tidsepoker forsvinner vi under bakken. Fra Grønland til operaen i Bjørvika går det en 500 meter lang tunnel. Den er opplyst, og du trenger ikke å bekymre deg for verken rotter eller alligatorer. Men lyden av togene som dundrer over oss kan være tøff. 

Vi fortsetter forbi Munch-museet og ut i Bjørvika. Her utforsker vi noe av den nye, spennende bydelen, med alt fra kanaler til sandstrender, og ikke minst mye interessant arkitektur. Turen tar cirka to timer. Vi avslutter ytterst på Sjøbadet på Sørenga. Hva med å fortsette dagen på en av de mange populære restaurantene, et besøk på en av badstuflåtene eller en iskrem på vei tilbake til sentrum? 

Vannføringen i Akerselva varierer mye. Bergans Adventures tilbyr vanligvis rafting i øvre del av Akerselva, men grunnet en tørr høst og vinter, og nedtappede vann, kan vi for tiden kun tilby nedre del. Det er en roligere og mer urban opplevelse av elva, og kan padles nesten uavhengig av vannføringen. Ønsker dere mer rafting-opplevelsen anbefaler vi å vente til vannreservoarene er fylt opp igjen (høsten). Nedre del egner seg for alle.  

GJENNOMFØRINGER 

Du finner alle turene som har ledige plasser under feltet «Velg avreise» (oppe til høyre under hovedbilde). 

Dagsprogram

NB: Les også informasjonen under fanen «Praktisk info». Her finner du alt du trenger å vite for å kunne være med på turen. 

Dette er en tur som tar ca. 2 timer å gjennomføre, litt avhengig av vannføring og gruppens størrelse. Det er ingen større stryk og utfordrende partier i nedre del av elva. 

Vi møtes på plenen ved elva, motsatt side av Akerselva for Mathallen/Vulkan, ovenfor Grünerbroa. (For veibeskrivelse, se Praktisk info) 

Her møter dere guiden, og alle får utdelt packraft, åre og padlevest. Etter at vi har gjennomført obligatorisk sikkerhetsbrief går vi samlet ned til Akerselva, og setter packraftene utpå. 

Elva renner rolig hele veien til vi kommer ut på fjorden. Guiden vil lære dere grunnleggende padleteknikk, og vi blir litt bedre kjent med packraftene. Elva slynger seg sakte gjennom mellom hus, under broer og forbi parker. Selv om vi er midt i storbyen er vi likevel godt skjermet fra den ellers hektiske hovedstaden. Utover høsten trekker laksen opp i elva, og noen ganger kan vi se dem svømme rett forbi oss. Svaner, ender og mange andre fugler treffer vi også på. 

Elva slynger seg rolig nedover mot fjorden. Selv om det ikke er noen store stryk kan det likevel hende at du blir litt våt av drypping fra årene, så kle deg for vannaktivitet.  

Etter å ha padlet under hele Oslo S, en del av Oslo som få andre har opplevd, kommer vi ut i Bjørvika og indre Oslofjord. Avhengig av hva deltagerne ønsker kan vi enten leke oss med konkurranser og vannaktiviteter, eller vi kan bare kose oss i behagelig rolig padling ut til Sørenga. 

Vi går i land på padlebrygga på sjøbadet. Der vil dere få bagene deres tilbake, hvis dere sendte de med transport fra startpunkten. 

Praktisk info

NB! Det er viktig at du leser informasjon i denne seksjonen. Her finner du alt du trenger å vite for å få en bra tur. Du vil motta en påminnelse på e-post fra oss ca. en uke før turen starter. Har du spørsmål før den tid, ta kontakt med oss. 

Er turen en gave, sørg for at alle som skal være med leser dette eller mottar informasjonen på annen måte. 

VANSKELIGHETSGRAD OG VIKTIG INFO
Denne turen passer i utgangspunktet for alle, og du trenger ikke å ha padlet før for å få en fin opplevelse på elva. Det eneste kravet vi stiller er du må være svømmedyktig, og så må du være forberedt på å takle de utfordringene som elva gir oss underveis. På mindre og stille vann kan personer i alle aldre padle packraft. Elv derimot, kan sikkerhetsmessig være mer utfordrende. Nedre del av Akerselva er imidlertid en veldig snill elv, og det innebærer ingen større sikkerhetsrisiko. Er du under 18 år krever vi likevel at foresatte er med, eller du stiller med skriftlig tillatelse fra foresatte. Ønsker du å ha med barn, ta kontakt for å finne ut om de bør padle egen packraft eller sitte på sammen med foresatte. 

OPPMØTESTED OG TIDSPUNKT 

Oppmøtested: Parken ved Mathallen (Se lenken for kart)
Oppmøtetidspunkt:  Dato og klokkeslettet står beskrevet i påmeldingsbekreftelsen du fikk da du meldte deg på. 

Påmeldings- /ordrebekreftelsen blir automatisk sendt deg på e-post fra vårt system. Mottar du ikke denne e-posten umiddelbart etter at du melder deg på, må du sjekke i søppelpostkassen din. Det kan være at SPAM-filteret ditt har stoppet ordrebekreftelsen fra oss. Finner du den fortsatt ikke, tar du kontakt med oss. 

Har du fått turen i gave og er usikker på når turen din starter, tar du kontakt med oss på e-post (post@bergansadventures.no) 

VEIBESKRIVELSE MED BIL: 

Følg Maridalsveien til Mathallen/Vulkan. Her finnes det parkeringshus (mot avgift). Gå deretter broa over Akerselva til stor, åpen park på motsatt side. 

REISER DU KOLLEKTIVT: 

Reiser du kollektivt, går buss 34 og 54 oppover Maridalsveien, eller du kan gå av trikken på Grünerløkka. 

NB: Sørg for å være på plass på oppmøtestedet til korrekt klokkeslett. Guidene og deltagerne vil bevege seg ned mot elva etter kort tid, så du må sørge for å være på plass til rett tid. 

TUREN SOM GAVE 

Skal du gi turen i gave? 

 • Skal du kjøpe turen i gave, sørg for at alle som skal delta får vite dato/klokkeslett for turen. Dette står i ordrebekreftelsen du mottar på e-post umiddelbart etter at du har betalt. 
 • Dersom du ønsker å gi turen som GAVEKORT, kan du laste ned dette HER.
  Fyll ut dato/klokkeslett selv. (Ref. ordrebekreftelsen) 

Har du fått turen i gave? 

 • Sørg for å få vite hvilken tur du er påmeldt.  Den som bestilte turen fikk en ordrebekreftelse, og detaljene (dato/klokkeslett) står der. 
 • Les all informasjon på disse sidene, slik at du får med deg alle viktige detaljer om turen og vet hvordan du skal forholde seg. 

NB: Vi sender ikke ut mer informasjon til deltagerne med mindre det er endringer eller annen viktig informasjon vi må meddele før turdagen. 

GUIDENE 

Hvem som guider din tur avgjøres noen dager i forveien. Alle våre guider er sertifisert etter Padleforbundets kriterier og kjenner elva og forholdene på elva godt. Vi har lang erfaring i å guide folk på elva, og guidens hovedoppgave er å ivareta deltagernes sikkerhet og sørge for at de får en fantastisk opplevelse de timene vi er sammen med dere. 

FORSIKRING 

Du må ha normal reiseforsikring som dekker padling for å være dekket i tilfelle noe skulle skje før og underveis på turen. 

BETALING 

 • Du betaler turen 100% når du bestiller, og betaler for det antallet du bestiller for. 
 • Umiddelbart etter at du har bestilt og betalt, vil du motta en påmeldingsbekreftelse/ordrebekreftelse. Sjekk søppelpostkassen din dersom du ikke finner den. Spam-filteret ditt kan ha stoppet den. PS: I ordrebekreftelsen står det at du vil motta depositumsfaktura fra oss om kort tid. Det vil du IKKE ettersom den allerede betalt 100%. 
 • Du vil motta kvittering for kjøpet på e-post i etterkant. Kvitteringen sendes til den e-postadressen du oppgav da du bestilte turen. 
 • Skal du gi turen i gave og ønsker å legge ved gavekort, kan du laste ned dette ved å klikke på denne lenken. 

KLÆR OG VÆR 

Du kommer til å bli våt, i større eller mindre grad, så kle deg etter vær og temperatur. Ha med tørt tøy til skift. For mer informasjonen, se «Utstyrsliste». 

Det er mulig å sette igjen en bag med klesskift som blir fraktet til der vi avslutter padleturen. 

VANNFØRING I ELVA 

Vannføringen i Akerselva varierer mye. Det har vært unormalt lite nedbør i høst og vinter, så vannføringen er mindre enn normalt. Vannføringen i Akerselva varierer fra dag til dag og påvirkes i første omgang av vannstanden i Maridalsvannet og hvor mye nedbør det har vært den siste perioden. Ved høy vannstand og mye nedbør, blir vannføringen i elva normalt høyere, mens det på lav vannstand og lite nedbør normalt vil være lav vannføring i elva (under 3 kbm/sek).  Ideelle forhold er rundt 4-8 kubikkmeter per sekund. På tørre sommerdager kan vannføringen være nede i så lite som 1 – 2 kbm/sek, mens det på regntunge høstdager kan være oppe i så mye som 25 kbm/sek. Det vil alltid renne vann i elva, og på nedre del av elva vil det alltid være mulig å padle nedover. Du kan se vannføringen i elva på dette nettstedet: NVE – Vannføring i Akerselva 

VILKÅR

På denne turen gjelder følgende vilkår, i tillegg til de generelle vilkårene: 

 • Deltakerne plikter å etterkomme alle sikkerhetsmessige føringer fra guide/instruktør. Ved avvik fra dette kan turen avbrytes uten at det gis refusjon. 
 • Skulle skader på packraftene oppstå som et resultat av uvettig bruk, kan deltager holdes erstatningspliktig, og det gis ikke refusjon for avbrutt tur.
 • Deltakerne må være klar over at elvepadling er en risikoaktivitet og det anbefales at deltakerne har reiseforsikring som dekker dette. Sjekk med forsikringsselskapet ditt. 

TUREN INKLUDERER 

 • Leie av packraft, åre og padlevest 
 • Flinke og sertifiserte instruktører og guider
 • Sikkerhetsutstyr: kasteline og førstehjelp (guidene har dette) 

TUREN INKLUDERER IKKE 

 • Mat eller drikke underveis på turen. Møt mett og utørst. 
 • Reise til og fra start- og endested 
 • Klær til å padle i (se utstyrslisten) 

 

Utstyrsliste

Pakkeliste:

 • Klær å padle i. Hva du trenger avhenger av været og tid på året, da med tanke på vann- og lufttemperaturen. Badeshorts og t-skjorte fungerer fint på en varm sommerdag og tørrdrakt er anbefalt midtvinters. Ullundertøy, eller teknisk undertøy, med skallbekledning utenpå er fint. Det viktigste er at du har klær som holder deg varm i mange timer selv om du skulle bli våt. 
 • Sjansen for at du blir våt på skoene dine er stor. Ha derfor med sko å skifte til, eller du kan fint padle i et par ullsokker. 
 • Vi anbefaler at du tar med minst mulig i packraften. Vi transporterer det du måtte trenge av sekk/bag/veske som du får igjen på slutten av turen. Skulle du likevel ha behov for å ha med deg noe,  får du låne en vanntett pakkpose av oss. Alt du velger å ta med deg (minst mulig) må pakkes 100% vanntett, og må kunne festes til packraften . Husk også å pakke mobiltelefon etc. vanntett. Her holder det med en gjennomsiktig brødpose hvis du ikke har egen vanntett pose til denne. 
 • Det legges ikke opp til noen matpause underveis, men ta gjerne med deg noe snacks og en drikkeflaske. Elva kan ikke drikkes i denne delen av Akerselva, selv om den har blitt ganske så ren de senere årene. 
 • Ha en plan for hva du skal reise hjem i etter padleturen. Dette må pakkes ned i plastposen og pakksekken du får låne av oss. 

VÆR OG KLÆR? 

Se på yr.no og sjekk temperaturen for Oslo for å vite hvor varmt det er i lufta på selve turdagen. 

I mai vil vanntemperaturen gradvis stige opp fra 10 grader og oppover, og i starten av juni kryper vanntemperaturen normalt opp mot 20 grader. Gjennom sommeren er det normalt at folk bader i elva hver dag. Du må selv avgjøre hvor mye du skal ha på deg, men er det juni/juli med sol og varme, holder det ofte med T-skjorte og shorts for de aller fleste. Skal du på elva tidlig i sesongen (mai) MÅ du ha på deg varme klær, med ull innerst og skallbekledning ytterst. 

Er lufttemperaturen under 15 grader, eller det er meldt nedbør og vind, selv om det er midt på sommeren, anbefaler vi uansett ull som innerste plagg, og skallbekledning utenpå. Det viktigste er at du tenker på at du har på deg klær som holder deg varm selv når du blir våt, for det blir du. 

DU KOMMER TIL Å BLI VÅT! 

Selv om vi bare padler den rolige delen av Akerselva så risikerer du å bli våt, i større eller mindre grad. Det er derfor viktig at du har tenkt over hvilke klær du møter opp i, ettersom dette også er klærne du skal padle i, og at du har med deg tørt skift som du kan ha på deg etter at turen er ferdig. Er det varmt i været er shorts og T-skjorte er plagg som kan passe fint, men er det kaldt (under 15 grader), bør du kle deg i ull og skallbekledning, og du ønsker sikkert å skifte til tørt tøy så snart som mulig etter turen. 

Vi frakter sekker og bager ned til Sørenga for dere. Når du kommer til sjøbadet, der vi planlegger å avslutte turen, skifter vi fra vått til tørt ute i det fri. 

DETTE ER INKLUDERT I PRISEN: 

 • Packraft (1 per person) 
 • Padleåre 
 • Padlevest 

​God tur! 

Meld interesse for Packraft på Akerselva – nedre del

Passet ikke datoen denne gangen, eller føler du kanskje at du trenger litt tid på å komme i form før du hiver deg med? Meld interesse så gir vi deg beskjed neste gang vi setter opp en lignende tur.