Arctic Hike Senja – Womens edition

Neste avreise: 05.08.2022

Pris KR 11.450,-

Faktura via e-post

Antall dager:
3

Påmeldingsfrist:
01.08.22

Turguide:
Emma Bocket

Unn deg en jentetur til eventyrøya Senja! Møt andre turglade jenter og nyt en helg i spektakulære omgivelser som tar pusten fra deg. Vi skal gå tur i fjellet, padle kajakk og det blir morgenyoga. Vi bor og spiser godt på det gamle fiskeværet Hamn, som er bygd om til et fantastisk resort hotell. Mellom aktivitetene blir det tid til å slappe av og lade batteriene i jacuzzien utendørs.

Pris: 11.450,- Dato: 9.-11.september

 

ARCTIC HIKE SENJA – WOMENS EDITION

Dette arktiske eventyret er for jenter som vil gå i fjellene og nyte den ville og vakre naturen på Senja samtidig som dere vil bo godt og nyte god mat og drikke etter endte turdager. I løpet av disse tre dagene skal vi gå på fjellturer håndplukket av våre dyktige guider, padle kajakk i krystallklart vann og det blir morgenyoga.

Det blir også tid til å slappe av i de vakre omgivelsene, lade batteriene og kjenne at naturen får deg til å senke skuldrene.  Jacuzziene på Hamn ligger utendørs med utsikt utover Atlanterhavet, og kanskje dere drister dere til en forfriskende dukkert i havet?

HØYDEPUNKTER

 • 2 netter med fullpensjon på idylliske Hamn i Senja
 • 2 håndplukkede fotturer inkl. båttransport
 • 1 dag med kajakktur i Bergsfjorden med lunsj på en av de kritthvite strendene
 • 1 dag med Morgenyoga
 • Dyktige lokale guider og instruktører
 • Lad batteriene i flotte omgivelser og møt andre turglade jenter
Spektakulære fjellturer. Foto: Tromsø Safari

BO OG SPIS GODT PÅ HAMN – DET PERFEKTE STEDET Å LADE BATTERIENE ETTER TUR

Vi skal bo godt på det gamle fiskeværet Hamn i Senja, som ligger på yttersia av Nord-vest Senja med Atlanterhavet rett på. Hamn i Senja har vært en sikker havn for fiskere i hundrevis av år, og fra 1880-tallet fremsto det som et aktivt fiskevær med både postkontor, telegraf, butikk og landhandleri. Hamn ble et overnattingssted i 1994, og er i dag et resort hotell som tilbyr moderne og høy standard på både overnatting og mat. Her står vertskapet klar med ferske lokale råvarer og tar godt vare på oss i de spektakulære omgivelsene. 

Hamn i Senja

HVA ER ARCTIC HIKE?

Arctic Hike tar deg med til de skjulte perlene i Nord-Norge. Turene går på forskjellige steder nord for polarsirkelen, og tar deg med dit du trodde stien sluttet og hvor vi kommer tett på naturen. I år går turen til eventyrøya Senja!

Bli med ut i naturen, møt likesinnende, spis god lokal mat, bo komfortabelt på håndplukkede overnattingssteder. Møt de lokale og bli bedre kjent med den nord-norske kulturen og tradisjonene.

Les mer om Arctic Hike

DON´T UNDERSTAND NORWEGIAN? – NO PROBLEM, WE GOT YOU!

If you want to join our Arctic Hike Womens Edition Trip, but need more info in english, please send us an email and we will answer all your questions, provide you with an intinerary in english and help you with booking.

Our e-mail is: post@bergansadventures.no

SMITTEVERN PÅ TUR

Vi holder alle våre turer i henhold til smittevernsrådene fra Folkehelseinstituttet. Det er viktig for oss at du skal føle deg trygg på tur med oss, og vi har derfor gjort justeringer på alle våre turer for å overholde de til enhver tid gjeldene rådene fra myndighetene.

DAG 1 – VELKOMMEN TIL SENJA – -/L/M

Kl. 12:30 – Velkommen til Senja, og til Hamn i Senja, hvor vi skal bo med Atlanterhavet og fjellene som nærmeste nabo. Vi sjekker inn i leilighetene våre og tar inn de idylliske omgivelsene.

Kl. 13:00 – Vi møtes til lunsj hvor vi ønskes velkommen av vertskapet på Hamn og de lokale guidene. Vi blir bedre kjent med hverandre og får informasjon om de neste tre spennende dagene vi har i vente.

Kl. 14:30 – ca. 18:00 – Vi går på tur og utforsker «nabolaget» vårt med en fottur opp til Sukkertoppen, som ligger rett ved Hamn og gir oss en fantastisk utsikt. For de som vil er det mulighet til en frisk dukkert i et fjellvann på veien ned.

På kvelden samles vi til middag og nyter kvelden i fyret med utsikt over Atlanterhavet.

Vi anbefaler følgende flyvinger:

 • Flight Oslo – Tromsø med ankomst 09:15
 • Flight Oslo – Bardufoss med ankomst 10:45

For transport fra flyplassen, se praktisk info.

DAG 2 – FOTTUR TIL HUSFJELLET – F/L/M

Kl. 08:00 til 09:00 – Etter å ha våknet til den spektakulære utsikten møtes vi til en deilig frokost.

Kl. 10:00 til 17:00 – Vi er klare for å utforske Senja, og starter med en båttur for å komme oss til turstart. Vi skal sammen med våre dyktige lokale guider gå fjellryggen opp til Husfjellet, en tur som utfordrer oss men guidene sørger for at vi alle er sikre og trygge og kan nyte den spektakulære utsikten. Vi nyter lunsjen vår på toppen mens vi skuer utover det vakre og ville landskapet der krystallklart vann møter kritthvite strender og spisse tinder så langt øyet kan se. Vi går ned på andre siden av fjellet og blir fraktet tilbake til Hamn.

Kl. 17:30 til 19:00 – Vel tilbake fra den flotte fjellturen blir det tid til å slappe av og nyte godfølelsen etter dagens fjelltur. Kanskje du vil nyte noe godt å drikke med beina høyt, eller dingle med beina på bryggekanten og dele dagens turopplevelser med de andre i gruppa?

Vi møtes igjen til en bedre middag servert av det flotte vertskapet på Hamn, som disker opp med nydelig mat av lokale råvarer.

Etter middag blir det anledning til å benytte jacuzziene som ligger på Auroradekket, med storslått utsikt utover Atlanterhavet. Her kan vi nyte solnedgangen, og kanskje vi får se nordlyse danse over oss på himmelen? En perfekt avslutning på turdagen.

DAG 3 – YOGA OG KAJAKKTUR I SKJÆRGÅRDEN – F/L/-

I dag er siste dagen vår på eventyrøya.

Kl. 08:00 til 09:15 – Vi samles til en yogatime hvor vi får senket skuldrene, blir bevisste på pusten vår og får tøyd ut såre muskler etter gårsdagens fjelltur. Kjenn hvordan pusten, naturen og elementene gir deg hvilepuls og ekstra energi.

Kl. 09:30 – 10:15 – Frokost

Etter vi er ferdig med frokost, samles vi for en introduksjon til kajakkene og utstyret vi skal bruke på kajakkturen. Her lærer du grunnleggende padleteknikk. Du trenger ikke ha padlet før, vi lærer deg alt du trenger å vite.

Kl. 11:00 til 15:00 – Vi padler sammen med padleinstruktøren vår ut blant de mange små øyene i Bergsfjorden. Her er det mange små idylliske øyer, krystallklart vann og kritthvite strender. Kanskje vi får selskap av en sel på veien, og det er et rikt fugleliv her. På en av øyene går vi i land og nyter lunsjen vår på stranda.

Ca. kl 16:00 – Vel tilbake fra kajakkturen pakker vi sammen og møtes for å takke hverandre for turen. Kanskje du har møtt noen nye turvenner? Eller kanskje du har forelsket deg i Senja og sier på gjensyn til Hamn? Vi sier farvel til guidene og vertskapet på Hamn og reiser hjem med bagasjen full av gode turminner og ny energi.

Anbefalte flyvinger hjem igjen:

 • Flight Tromsø – Oslo med avgang 19:45 og 20:15
 • Flight Bardufoss – Oslo med avgang 19:20

VANSKELIGHETSGRAD

Denne turen har middels vanskelighetsgrad. Du bør ha gått litt på tur før, være i normal god fysisk form og i stand til å bære din egen dagstursekk (ca 5 kg) på fjellturen. Det er sti hele veien men enkelte partier er litt luftige.

REISEN TIL OG FRA SENJA

For å komme deg til Senja kan du velge mellom å fly, kjøre bil eller ta Hurtigruta.
Det går bare en vei forbi Hamn, og bussen her går bare en til to ganger om dagen.

Vi setter opp transport fra Bardufoss flyplass, spør oss om du trenger dette. Se priser lengre ned for transportalternativ fra/til Bardufoss flyplass.

MED FLY

Nærmeste flyplass er Bardufoss, ca. 1,5 times kjøretur fra Hamn. Fra flyplassen kan du ta buss til Finnsnes og leie bil. Vi kan også tilby transport til og fra flyplassen mot et ekstra tillegg. Norwegian flyr daglig fra Oslo, se norwegian.no

Du kan også fly til Harstad eller Tromsø med enten SAS (www.sas.no) eller Norwegian (www.norwegian.no). Fra begge disse byene går det hurtigbåt eller du kan ta Hurtigruta til Finnsnes, som er nærmeste nabo til Senja.

MED BIL

Fra Finnsnes til Hamn tar det ca. 50 min å kjøre. Fra Tromsø eller Harstad tar kjøreturen ca. 3 timer. Om sommeren (mai – sept) går det to ferjer til og fra Senja.

Fra Gryllefjord mot Andenes/Lofoten ( 1t 40min)
Fra Botnhamn til Brensholmen (mot Tromsø, 45min)

MED BÅT

Du kan ta hurtigbåt fra Harstad eller Tromsø. For mer ruteinformasjon, se tromsokortet.no
Å ta turen med Hurtigruta er også en mulighet, og de går til kai i Finnsnes hver dag hele året. For mer informasjon, se hurtigruta.com

FORSIKRING

Du trenger vanlig, privat reiseforsikring for å være dekket på denne turen.

VILKÅR

Ved påmelding gjelder våre generelle vilkår ved avbrutt tur eller avmelding.

INKLUDERT I PRISEN

 • Erfarne og lokale guider
 • 2 netter med fullpensjon på Hamn i Senja (2 pers i dobbeltrom, se fullstendig prisliste for oppgradering)
 • Guidede fotturer til Sukkertoppen og Husfjellet inkl. båttransport
 • 1 dag med kajakktur (inkl. leie av kajakk og utstyr)
 • 1 dag med morgenyoga
 • Jacuzzi utendørs med utsikt over Atlanterhavet

IKKE INKLUDERT I PRISEN

 • Transport til og fra Senja (1100,-)
 • Enkeltromstillegg (2000,-)
 • Personlig utstyr (se utstyrsliste)
 • Snacks, sjokoladebarer o.l. til snacks på fjellturene
 • Drikke til maten

OVERNATTING

Inkludert i turprisen er overnatting i dobbeltrom med eget bad. Leilighetene har 3 soverom og deler romslig stue og kjøkken, terrasse og har utsikt mot enten havet eller havna.

 • Enkeltromstillegg: 2000,- pr. pers

Ønsker du å komme tidligere eller bli igjen noen dager ekstra?

 • Enkeltrom pr. natt: 1950,- pr. pers inkl. frokost
 • Dobbeltrom pr. natt: 1135,- pr. pers inkl. frokost

TRANSPORT TIL OG FRA BARDUFOSS FLYPLASS

Vi arrangerer transport t/r Bardufoss flyplass: 1100,- pr. pers.

RABATT PÅ KLÆR OG UTSTYR FRA BERGANS

Som deltager på våre turer, får du 35% rabatt på klær og utstyr hos Bergans. Du kan bruke rabatten i nettbutikken på bergans.com eller i Bergans Flagship Store i Oslo sentrum. Du får koden tilsendt på e-post når vi bekrefter turen din. Vi vil også kunne gi deg gode råd i forbindelse med kjøp av utstyr og bekledning.

UTSTYRSLISTE

Været på Senja kan skifte raskt, og det er viktig at vi har gode klær når vi er ute på tur.

BEKLEDNING

 • Vind og vanntett jakke
 • Vind og vanntett bukse
 • Tynn turbukse og vindjakke
 • Ullundertøy + ekstra skift
 • Ullsokker + ekstra skift
 • Tynn dunjakke (evt. annen lett og varm jakke/fleece)
 • Lue
 • Hals (Buff eller liknende)
 • Varme vanter eller hansker
 • Fjellstøvler
 • Gamasjer

UTSTYR

 • Ca. 20-30 liters ryggsekk med passe volum til innhold
 • Vanntett pose som passer nedi sekken (ev. regntrekk utenpå sekken)
 • Vandrestaver
 • Drikkeflaske
 • Termos
 • Lite førstehjelpsskrin med gnagsårplaster og sportstape
 • Toalettsaker
 • Kamera
 • Egen snacks til turene

 

Meld interesse for Arctic Hike Senja – Womens edition

Passet ikke datoen denne gangen, eller føler du kanskje at du trenger litt tid på å komme i form før du hiver deg med?
Meld interesse så gir vi deg beskjed neste gang vi setter opp en lignende tur.