Hjem » Blogg » Turnyhet – Klatrekurs på Mallorca

Turnyhet – Klatrekurs på Mallorca

Bli med på klatrekurs på den spanske øya Mallorca i august 2020. I samarbeid med Ving arrangerer vi nybegynnerkurs i klatring med norsk klatreinstruktør, fly t/r og flott hotell.

Når: 25. august – 1. september 2020
Hvor: Ponent Mar, Palma Nova, Mallorca
Pris: fra 15.990,-
Avreise: Oslo og Trondheim

Den spanske øya Mallorca er kanskje mest kjent for sol og bading, men den er også et eldorado for klatrere på alle nivå. Her finnes tusenvis av klatreruter på nydelig kalkstein, og øya er derfor et utmerket sted for å holde klatrekurs for nybegynnere.
Vi skal lære deg grunnleggende ferdigheter slik at du enten kan starte din nye karriere som klatrer, eller du bare ønsker å ha en aktiv ferie der du får utfordret deg selv i trygge omgivelser, under kyndig veiledning. Vi skal utfordre oss selv og klatre på nydelig kalkstein i rå og vakre omgivelser.

PÅMELDING HER

Påmelding og betaling skjer til Ving Norge. Påmeldingsfristen er 1.juli 2020

I PRISEN INNGÅR

 • Flyreise t/r
 • Mat ombord på flyet
 • Bagasje
 • Transport til og fra hotellet
 • Hotellovernatting 7 netter i delt 1-roms leilighet
 • Transport til klatrestedene i leiebil
 • Leie av klatreutstyr (sele, sko, hjelm, tau og taubrems)
 • Instruksjon og veiledning av dyktige, norske, lokalkjente klatreinstruktører
 • Klimakompensasjon

VALGFRIE TILLEGG

 • Tillegg for å bo alene (fra 3.600,-)
 • Avbestillingsforsikring (245,-)
 • Reiseforsikring (384,-)
 • Halvpensjon (2.140,-)
 • Frokost (880,-)

 

MER OM TUREN

VANSKELIGHETSGRAD

Dette er et nybegynnerkurs, og vi stiller ingen krav til ferdighetsnivå annet enn at du må ha et ønske om å lære deg å klatre i bratt fjell. Har du høydeskrekk, kan dette være en glimrende måte å få bukt med den fobien, da du vil bli gradvis eksponert for større høyder under kyndig veiledning og under trygge forhold.

Vi ønsker å legge til rette for individuelle tilpasninger. Vårt fokus er at alle skal få oppleve mestring, nydelig klatring og lære grunnleggende teknikk. Gjennom kurset vil dere lære både sikringsteknikk og klatreteknikk, slik at dere kan utvikle dere til å bli trygge og gode klatrere. All klatring vil foregå på boltede ruter, og instruktørene vil henge opp topptau for de som ønsker å klatre på topptau.

ROMFORDELING

For at reisen skal være både rimeligere og sosial vil deltakere bo på rom sammen to og to. Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet. Ønsker du å bo alene er det selvsagt også fullt mulig.

FLYTIDER

Oslo Lufthavn/Sunclass Airlines
Avreise Oslo Lufthavn tirsdag 25. august kl. 07.15, ankomst Mallorca kl. 10.40
Ankomst Oslo Lufthavn tirsdag 1. september kl. 15.35, avreise Mallorca kl. 12.10

Trondheim Værnes/Sunclass Airlines
Avreise Trondheim Værnes tirsdag 25. august kl. 07.00, ankomst Mallorca kl. 10.55
Ankomst Trondheim Værnes tirsdag 1. september kl. 16.20, avreise Mallorca kl. 12.20

Flytidene kan bli endret. Forhold deg til tidene som står på billetten din.

Klatrekurs på Mallorca

DAGSPROGRAM

Dag 1
Oppmøte på Gardermoen kl 05.00, og felles avreise kl.07.15. Vi ankommer Mallorca kl. 10.40, og blir transportert til hotellet. Her sjekker vi inn på rommene før vi finner et sted å spise. Dere som ankommer fra Trondheim vil vi først møte på hotellet. Deretter har vi første kurssamling og starter selve klatrekurset. Her vil vi først bli bedre kjent med utstyret vi skal bruke og bli introdusert for grunnleggende ferdigheter innen utstyrsbruk, kameratsjekk og sikringsteknikk. På ettermiddagen og kvelden spiser vi felles middag, og rusler en tur i nærområdet eller drar inn til Palma by før vi tar en tidlig kveld på hotellet.

Dag 2 – 7
Etter frokost reiser vi til klatrefeltet hvor vi fortsetter der vi slapp dagen før. I løpet av de første to dagene skal alle lære seg å mestre grunnleggende sikringsteknikk og få klatret sine første klatretak ute på naturlig kalksteinsklippe. Fokus vil være på sikkerheten til den enkelte, men vi vil også utforske grunnleggende klatreteknikker slik at vi lærer hvordan man får utnyttet kreftene på best mulig måte.

Avreise fra hotellet vil være mellom kl 8 og 9 hver morgen. Vi spiser lunsj på klatrefeltet, og alle tar med sin egen lunsjpakke (kjøpes av den enkelte på lokal butikk). Vi holder på til kl 15-17 hver dag, avhengig av vær, progresjon og den enkeltes ønsker. Noen dager kan det være at vi drar rett fra klatringen til en strand i nærheten for et bad. Klatrefeltene ligger 30-60 minutters kjøring fra hotellet og transport er inkludert i prisen.

På kveldene spiser vi enten på hotellet, eller vi går ut og spiser sammen.
Dag fire eller fem er planlagt som hviledag. Hvilken dag det blir avhenger av vær, progresjon og felles ønske fra gruppa etter at man har fått bedre innblikk i hva dette går ut på. Etter 2-3 dager med intensiv læring og bruk av nye muskelgrupper, vil kroppen ha godt av litt hvile. Da står alle fritt til å gjøre hva de vil, enten det er å ta en dag på stranda, utforske andre deler av øya, eller bli bedre kjent med Palma by.

På fritiden, når vi ikke klatrer, vil vi utforske hva øya har å by på. Vi skal bo i Magaluf rett sørvest av Palma, og kommer til å besøke Palma der en spasertur i gamlebyen er verdt å få med seg. Her finner du vakre bygninger og flott arkitektur, koselige små gater og flere koselige restauranter og cafeer. Mallorca har også lange sandstrender hvor man kan slappe av på en solseng. På nordsiden av øya finner man fascinerende dryppsteinsgrotter, blant annet den enorme Coves del Drac, som inneholder en av verdens største underjordiske innsjøer.

Dag 8
Hjemreise til Norge.

 

RABATT PÅ UTSTYR

Ved å melde deg på dette kurset, får du 50% rabatt på klær og utstyr i Bergans Flagship Store i Oslo og på nettbutikken til Bergans. Skal du handle på nett, ta kontakt med oss, så sender vi deg rabattkoden etter at du har betalt for turen. Vi vil også kunne gi deg gode råd i forbindelse med kjøp av utstyr og bekledning.

 

UTSTYRSLISTE

 • Klær for å oppholde deg i varmere strøk i en uke.
 • Varm jakke. (Det kan bli kjølig på ettermiddagen/kvelden)
 • Gode sko til å gå i utenfor sti (anmarsjsko)
 • Klær til å klatre i (tights/lett bukse/shorts og T-skjorte)
 • Solbriller
 • Solkrem
 • Toalettsaker
 • Gyldig pass
 • Europeisk helsetrygdkort (bestilles på nettet)
 • Forsikringsbevis
 • Personlige medisiner (ved behov)

 

Jørn GuideJørn Knustad

Jørn Knustad har tidligere bodd på Mallorca, og har jobbet som klatreinstruktør i Norge og på Mallorca i en årrekke. Han er NF-godkjent Klatreinstruktør 1 – Høyfjell, snakker flytende spansk og kjenner øya som sin egen bukselomme.
Med god erfaring fra området, og med sin brede erfaring som klatreinstruktør, vil han legge til rette for at alle skal få kjenne på mestringsfølelse og bygge grunnleggende kompetanse, samt at man får pushet egne grenser i løpet av uka.

 

 

ponent_mar_vingPonent Mar

Ponent Mar er et populært, rolig og barnevennlig leilighetshotell med fin beliggenhet på en klippe ut mot havet. I øverste etasje ligger det også et bassengområde med herlig utsikt. Hotellet har både treningsstudio og et lekkert spa med oppvarmet innendørsbasseng, badstue og dampbadstue.

Informasjon om COVID-19 og våre turer

Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen

Vi får mange spørsmål om COVID-19 og hvordan det påvirker turene våre. Vi har full forståelse for at våre turdeltagere er bekymret, og dette er en vanskelig situasjon både for turdeltagere og oss som arrangør. Vi vil fortløpende oppdatere informasjonen i tråd med retningslinjene fra norske myndigheter og vi holder alle våre turer i tråd […]

Gi en turopplevelse i julegave – Årets julegavetips!

Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen

Gi bort en turopplevelse i julegave i år! Vi synes de beste julegavene man kan gi er opplevelser, og fine turopplevelser får man aldri nok av. Minnene varer også garantert lengre enn et par ullsokker. Vårt langstrakte land har uendelig med flotte turmuligheter som ligger og venter på oss. Her er våre beste julegavetips! Packraft […]

Gavekort – Kjøp et gavekort på tur

Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen

EN GAVE MED UENDELIG MYE TURGLEDE! Du kan kjøpe gavekort her hos Bergans Adventures. Gavekortet kan benyttes som betaling eller delbetaling på alle våre turer og kurs, og du velger selv hvor stort beløp du vil kjøpe for. Dette er den perfekte gaven til en som er glad i tur og opplevelser! Våre gavekort har […]