Hjem » Blogg » Norgesferie - Opplev Norge i sommer

Norgesferie – Opplev Norge i sommer

Vi gleder oss til Norgesferie i år også! Sommeren er rett rundt hjørnet, og vi er heldige som bor i et land hvor små og store tureventyr venter på oss rundt hver sving. Du trenger ikke reise langt for å få store naturopplevelser. Kanskje sommeren 2021 er året du skal besøke et nytt område du ikke har utforsket før, eller hva med å prøve en aktivitet du ikke har prøvd før? Vi står klare til å ta deg med på tur, og her er noen av våre beste tips til norgesferien.


Fjell- og kajakktur i Hardanger – Et perfekt helgeeventyr

Bli med på tur til vakre Hardanger og opplev det beste av norsk fjell- og fjordlandskap. Vi skal padle kajakk og gå på tur gjennom vakkert veiløst fjordlandskap, der kajakk og tursko det eneste alternativet. Fra kajakken skal vi oppdage magiske Fyksesundet, en fjordarm av Hardangerfjorden, med sine mange flotte fosser som stuper rett ned i fjorden. Vi sover i telt underveis, og du trenger ikke ha padlet kajakk før. Opplæring og våttkortkurs vil bli gjennomgått underveis.

DATO: 26.-29.AUG 2021 | PRIS: 8.400,- | LES MER OM TUREN HER
hardangerfjorden_camillaianke_2
Kajakkpadling i Fyksesundet. Foto: Kyrre Flotve

Sørøya på langs – Et eventyr i nord

Sørøya, ofte kalt den grønne øya i nord, er en perle som ennå ikke har blitt nådd av masseturismen. Øya er Norges fjerde største og mesteparten av øya er uten bilvei og bebyggelse. Sørøya ligger utenfor Hammerfest, og landskapet her varierer fra fjell som stuper hundrevis av meter loddrett ned i havet til enorme sandstrender. Du finner lettgåtte vidder og småkuperte knauser. Sørøya på langs er en krevende tur, men vel verdt det. Vi overnatter i telt underveis og lager vår egen mat. I løpet av en uke tilbakelegger vi over 100 km, men dagsetappene er fullt overkommelige og våre erfarne guider bidrar til at dere får en opplevelse helt utenom det vanlige. Dette er en Norgesferie dere kommer til å snakke om lenge etter den er over!

DATO: 28.JULI – 3.AUGUST 2021 | PRIS: 13.990,- | LES MER OM TUREN HER
Sørøya_strand_solnedgang
Solnedgang på Sørøya. foto: Kristoffer Vandbakk

Nordmarka på langs i kano – Ta med familien på eventyr

Opplev Oslos nære villmark når vi padler kano gjennom Nordmarka, fra Mylla i nord til Maridalen i sør. Sammen skal vi legge storbyens kjas og mas bak oss og oppleve stillheten i de dype skogene nord for byen. Turen passer godt for familier og erfarne guider vil legge til rette for et fantastisk villmarksventyr rett nord for Oslo. Turen går fra torsdag til søndag, men passer det ikke med helgetur kan vi også kjøre turen som privattur for grupper som ønsker andre datoer som passer din Norgesferie. Ta kontakt, så finner vi en løsning!

AVREISE: 8. JULI, 5. AUG. OG 9. SEPT. 2021 | PRIS: 4.990,- | LES MER OM TUREN HER
Kanotur gjennom Nordmarka

Kajakktur på Sunnmøre – Fra Tafjord til Geiranger

Er du glad i å padle kajakk må du bli med på denne turen i sommer! Denne spektakulære turen er i underkant av 65 km, og vil ta oss 3,5 dager å padle, og vi har 3 overnattinger i telt. I forkant av padleturen har vi lagt inn en overnatting i den koselige bygda Tafjord, og etter padleturen venter tre-retters middag og hotellovernatting med høy standard i Geiranger. Perfekt avslutning på turen! Dette er med andre ord en tur som både gir den autentiske friluftsfølelsen og komfort i storslått vestlands-natur!

DATO: 7-12. AUG 2021 | PRIS: 14.900,- | LES MER OM TUREN HER
Kajakktur på Sunnmøre
Kajakktur på Sunnmøre

Kajakkurs i Sotraskjærgården – Prøv en ny aktivitet i sommer!

Bli med på firedagers kajakkurs i Sotraskjærgården utenfor Bergen. Her finner du en flott skjærgård med hundrevis av små øyer som er perfekt å oppleve fra havkajakken. Det blir lagt inn opplæring underveis og etter endt tur har vi vært gjennom alle elementer i Padleforbundets grunnkurs hav og litt til. Å bruke Norgesferie til å prøve en ny aktivitet kan være både gøy og spennende!

DATOER:  9.-12.aug | PRIS: 8.400,- | LES MER OM TUREN HER
Kjakkpadlere utforsker skjærgården
Kajakken er perfekt for å utforske skjærgården. Foto: Kyrre Flotve

Smittevern på opplevelsesreiser og turer

Vi holder alle våre turer i henhold til smittevernsrådene fra Folkehelseinstituttet. Det er viktig for oss at du skal føle deg trygg på tur med oss, og vi har derfor gjort justeringer på alle våre turer for å overholde de til en hver tid gjeldene rådene fra myndighetene.

 

ADHD Norge + Bergans Adventures = Sant

Glad på tur

Bli med  ADHD Norge og Bergans Adventures på tur i sommer og høst ADHD Norge har fått tilskudd fra Helsedirektoratet til å arrangere ferietilbud for unge voksne og voksne med psykiske helseutfordringer. I samarbeid med Bergans Adventures har ADHD Norge utformet et sommerferieopplegg hvor vi i Bergans Adventures stiller med utstyr og instruktører. Dette er […]

Arctic Hike – Fotturer på eventyrøya Senja

Fjelltur på Senja

Arctic Hike er et turkonsept som tar deg med til de skjulte perlene i Nord-Norge. Turene går på forskjellige steder nord for polarsirkelen, og tar deg med dit du trodde stien sluttet og hvor vi kommer tett på naturen. I 2021 går turene til eventyrøya Senja! Bli med ut i naturen, møt likesinnende, spis god […]

Informasjon om COVID-19 og våre turer

Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen

Vi får mange spørsmål om COVID-19 og hvordan det påvirker turene våre. Vi har full forståelse for at våre turdeltagere er bekymret, og dette er en vanskelig situasjon både for turdeltagere og oss som arrangør. Vi vil fortløpende oppdatere informasjonen i tråd med retningslinjene fra norske myndigheter og vi holder alle våre turer i tråd […]