Hjem » Blogg » Opplev Norge i sommer

Opplev Norge i sommer

I år blir det Norgesferie! Sommeren er rett rundt hjørnet, og vi er klare for å ta deg med på tur! Vi er heldige som bor i et land hvor små og store tureventyr ligger og venter på oss rundt hver sving. Du trenger ikke reise langt for å få store naturopplevelser. Kanskje sommeren 2020 er året du skal besøke et nytt område du ikke har utforsket før, eller hva med å prøve en aktivitet du ikke har prøvd før?

Packraft på Hardangervidda – Padletur i Kvennavassdraget

Bli med til Hardangervidda i sommer, når vi skal padle packraft gjennom Kvennavassdraget. Packraft er oppblåsbare, stabile og superlette kajakkflåter som er enkle å håndtere, og Kvennavassdraget er perfekt å utforske med packraft. Vi skal padle rolig avgårde nedover elver og vann mens vi tar inn den flotte naturen underveis. Her finner vi endeløse vidder, fiskevann og flotte fjelltopper.

DATO: 7.- 14.aug 2020 | PRIS: 9.900,- | LES MER OM TUREN HER
Packraft i solnedgang
Packraft på Hardangervidda

Nordmarka på langs i kano – Ta med familien på eventyr

Opplev Oslos nære villmark når vi padler kano gjennom Nordmarka, fra Mylla i nord til Maridalen i sør. Sammen skal vi legge storbyens kjas og mas bak oss og oppleve stillheten i de dype skogene nord for byen. Turen passer godt for familier og erfarne guider vil legge til rette for et fantastisk villmarksventyr rett nord for Oslo. Turen er satt opp med avgang hver torsdag – søndag fra 18.juni til 6.august, men passer det ikke med helgetur kan vi også kjøre turen som privattur på andre datoer som passer din Norgesferie. Ta kontakt, så finner vi en løsning!

DATOER: Hver torsdag – søndag fra 18.juni til 6.aug 2020 | PRIS: 4.490,- | LES MER OM TUREN HER
Nordmarka på langs i kano

Fjell- og kajakktur i Hardanger – Et perfekt helgeeventyr

Bli med på helgetur til vakre Hardanger og opplev det beste av norsk fjordlandskap og vestlandsk fjellheim. Vi skal gå til fots over fjellet, via den vakre DNT-hytta Kjellandbu, og ta oss ned til fjorden hvor kajakkene venter. Fra kajakken skal vi oppdage magiske Fyksesundet, en fjordarm av Hardangerfjorden, med sine mange flotte fosser som stuper rett ned i fjorden. Vi sover i telt underveis, og du trenger ikke ha padlet kajakk før. Opplæring og våttkortkurs vil bli gjennomgått underveis.

DATOER: 10.-12.juli, 7.-9.aug, 4.-6.sept | PRIS: 6.500,- | LES MER OM TUREN HER
hardangerfjorden_camillaianke_2
Kajakkpadling i Fyksesundet. Foto: Kyrre Flotve

Sørøya på langs – Et eventyr i nord

Sørøya, ofte kalt den grønne øya i nord, er en perle som ennå ikke har blitt nådd av masseturismen. Øya er Norges fjerde største og mesteparten av øya er uten bilvei og bebyggelse. Sørøya ligger utenfor Hammerfest, og landskapet her varierer fra fjell som stuper hundrevis av meter loddrett ned i havet til enorme sandstrender. Du finner lettgåtte vidder og småkuperte knauser. Sørøya på langs er en krevende tur, men vel verdt det. Vi overnatter i telt underveis og lager vår egen mat. I løpet av en uke tilbakelegger vi over 100 km, men dagsetappene er fullt overkommelige og våre erfarne guider bidrar til at dere får en opplevelse helt utenom det vanlige. Dette er en Norgesferie dere kommer til å snakke om lenge etter den er over!

DATOER: 16.-23.juli | PRIS: 9.900,- | LES MER OM TUREN HER
Sørøya_strand_solnedgang
Solnedgang på Sørøya. foto: Kristoffer Vandbakk

Kajakkurs i Sotraskjærgården – Prøv en ny aktivitet i sommer!

Bli med på firedagers kajakkurs i Sotraskjærgården utenfor Bergen. Her finner du en flott skjærgård med hundrevis av små øyer som er perfekt å oppleve fra havkajakken. Det blir lagt inn opplæring underveis og etter endt tur har vi vært gjennom alle elementer i Padleforbundets grunnkurs hav og litt til. Å bruke Norgesferie til å prøve en ny aktivitet kan være både gøy og spennende!

DATOER: 4.-7.juli og 27.-30.juli | PRIS: 7.900,- | LES MER OM TUREN HER

kajakktur_sotra_4

Løpetur i Langsua – Fjelløping på nydelige flytstier

Bli med på løpetur i fjellet! Langsua er ett av de beste områdene for fjelløping. Her finner du lettløpte stier med lite stein og lite stigning, lange vidder og flotte utsiktspunkt. Vi løper tre dager, og telt og utstyr blir fraktet fra camp til camp for oss, så vi kan løpe med lett sekk.

DATOER: 2.-5.juli | PRIS: 4.500,- | LES MER OM TUREN HER
Foto: Eirik Jansson Haverstad

Smittevern på opplevelsesreiser og turer

Vi holder alle våre turer i henhold til smittevernsrådene fra Folkehelseinstituttet. Det er viktig for oss at du skal føle deg trygg på tur med oss, og vi har derfor gjort justeringer på alle våre turer for å overholde de til en hver tid gjeldene rådene fra myndighetene.

Informasjon om Koronavirus

Sunnmøre_Bergans_HKKH_1

Vi får mange spørsmål om koronaviruset og hvordan det påvirker turene våre. Vi har full forståelse for at turdeltagere er bekymret, og dette er en vanskelig situasjon både for turdeltagere og oss som arrangør. Nedenfor finner du tilgjengelig informasjon som kan gjelde din tur. Vi vil fortløpende oppdatere informasjonen i tråd med retningslinjene fra norske […]

Turnyhet – Klatrekurs på Mallorca

Mallorca_klatring

Bli med på klatrekurs på den spanske øya Mallorca i august 2020. I samarbeid med Ving arrangerer vi nybegynnerkurs i klatring med norsk klatreinstruktør, fly t/r og flott hotell. Når: 25. august – 1. september 2020 Hvor: Ponent Mar, Palma Nova, Mallorca Pris: fra 15.990,- Avreise: Oslo og Trondheim Den spanske øya Mallorca er kanskje mest kjent for sol […]

Turdagbok fra Aconcagua 2020

Aconcagua_Vacas Valley

Dette er turdagboken for gruppa som skal til Aconcagua i januar 2020. De skal gå opp Vacasdalen før de skal prøve å nå toppen av Sør-Amerikas høyeste fjell, 6962 meter over havet. Her kan du følge dem på veien mot toppen. Vil du se posisjonen på kartet? Sånn gjør du det: 1. Gå inn på […]