Hjem » Blogg » Informasjon om COVID-19 og våre turer

Informasjon om COVID-19 og våre turer

Vi får mange spørsmål om COVID-19 og hvordan det påvirker turene våre. Vi har full forståelse for at våre turdeltagere er bekymret, og dette er en vanskelig situasjon både for turdeltagere og oss som arrangør. Vi vil fortløpende oppdatere informasjonen i tråd med retningslinjene fra norske myndigheter og vi holder alle våre turer i tråd med de til en hver tid gjeldene smittervernsråd.

Vi i Bergans Adventures har selv ingen ekspertise i helsemessige eller sikkerhetspolitiske spørsmål, og forholder oss derfor alltid til UDs reiseråd, FHIs anbefalinger og følger pakkereiseloven. Så lenge det ikke frarådes å reise til et spesifikt reisemål gjennomføres alle reiser som vanlig, og vanlige avbestillingsregler gjelder. Blir din tur påvirket, vil du høre fra oss på e-post.


06.01.2021: Oppdatering om koronasituasjonen og våre turer/kurs

Vi og våre samarbeidspartnere følger utviklingen rundt pandemien fortløpende, og retter oss etter de krav og anbefalinger som kommer fra FHI. Skulle det kommer råd som gjør det umulig for oss eller noen av de vi samarbeider med å gjennomføre turer og kurs, vil vi informere deg om dette umiddelbart. Du får selvfølgelig refundert alt du har betalt oss hvis vi må kansellere.

Fram mot 18. januar avventer vi hva regjeringen og FHI sier. Så lenge tiltakene ikke skjerpes ytterligere, vil vi i størst mulig grad gjennomføre som planlagt, men med strenge smittevernstiltak på den enkelte tur/kurs. Dette kan bl.a. innebære bruk av munnbind så lenge man er inne og i nærheten av andre folk, tilrettelagt bespisning med inndelt spisetid, oppdeling av gruppen i mindre enheter for å begrense hvor mange man kan ha kontakt med osv. Heldigvis foregår det meste ute, og der er det ikke vanskelig å overholde smittevernskravene.

Alle vil i forkant av turen/kurset motta oppdatert informasjon om hvilke konkrete smittevernskrav som gjelder og hvordan vi løser det helt konkret på den enkelte turen/kurset. Har du konkrete spørsmål om din tur, ta kontakt med oss, så skal vi svare så godt vi kan.


OFTE STILTE SPØRSMÅL OG SVAR

Hva skjer dersom turen din blir avlyst som følge av COVID-19?

Hvis vi må avlyse turen din som følge av koronarestriksjoner, vil du få full refusjon (jfr. pakkereiselovens §22). De som eventuelt får reisen sin kansellert som følge av covid-19, vil bli kontaktet på e-post.

Har du spørsmål vedr. kansellering som følge av Covid-19, kan du ta kontakt med oss på:

post@bergansadventures.no eller 32 25 25 10.

Hva bør du tenke på før din tur?

Uansett om UD fraråder eller ikke, må de reisende selv ta beslutningen om en eventuell reise. Vi anbefaler alle å følge med på UDs reiseinformasjon og informasjon fra folkehelsemyndighetene;

UDs reiseinformasjon

Folkehelseinstituttet

I tillegg anbefaler vi alle å sette seg inn i hvilke forhold som dekkes av den enkeltes reiseforsikring, både før, under og etter turen. Når du skal reise utenlands anbefaler Utenriksdepartementet alltid at du registrerer reisen din, slik at du kan få tilsendt informasjon på sms eller e-post av Utenriksdepartementet dersom en alvorlig hendelse vil oppstå. Det kan du gjøre her: https://www.reiseregistrering.no/

Hva gjør du dersom du ikke vil reise på tur?

  • Pakkereiseloven regulerer den reisendes rett til å avbestille uten gebyr. Her er UDs reiseråd førende.
  • Reiserådene kan endres på kort varsel, og i samråd med hovedorganisasjonen Virke forholder vi oss derfor kun til reiser opptil 14 dager frem i tid.
  • For avreiser lengre frem i tid, henviser vi til våre ordinære avbestillingsbetingelser.

Vi har forståelse for at våre kunder er bekymret, men så lenge UD eller FHI ikke fraråder reise til et spesifikt reisemål gjennomføres våre turer, og ordinære avbestillingsregler gjelder. Situasjonen følges nøye, og vi vil informere dersom fremtidige turer blir berørt.

Har du spørsmål?

Har du spørsmål om en allerede bestilt tur, eller lurer du på noe om en tur du tenker å melde deg på? Send oss en e-post på post@bergansadventures.no eller ring oss på 32 25 25 10, så skal vi hjelpe deg.

Gi en turopplevelse i julegave – Årets julegavetips!

Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen

Gi bort en turopplevelse i julegave i år! Vi synes de beste julegavene man kan gi er opplevelser, og fine turopplevelser får man aldri nok av. Minnene varer også garantert lengre enn et par ullsokker. Vårt langstrakte land har uendelig med flotte turmuligheter som ligger og venter på oss. Her er våre beste julegavetips! Packraft […]

Gavekort – Kjøp et gavekort på tur

Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen

EN GAVE MED UENDELIG MYE TURGLEDE! Du kan kjøpe gavekort her hos Bergans Adventures. Gavekortet kan benyttes som betaling eller delbetaling på alle våre turer og kurs, og du velger selv hvor stort beløp du vil kjøpe for. Dette er den perfekte gaven til en som er glad i tur og opplevelser! Våre gavekort har […]

Vinterens toppturer og kurs – Nå kommer den kalde fine tida!

Tinderuta topptur

Topptur på ski har blitt den nye folkesporten, og det er ikke så rart. Å nyte nedkjøringer i urørt snø etter å ha nådd toppen for egen maskin gir både store naturopplevelser, masse mestringsfølelse og er sosialt. Den kalde fine tida nærmer seg, og vi har mange nye toppturer og kurs på turprogrammet for vinteren […]